tisdag 10 februari 2009

duschdraperi som hjälpmedel i vården av folk som inte har det rätt möblerat på övervåningen (eller bara nåt allmänt halv ett på natten-dravel)



okej, det går ju inte att se vad som försiggår här. (trodde inte att filmen kunde bli mörkare men det kunde den visst). tjuten utspelar sig i eriksbergsbacken på ett raidat duschdraperi. sedermera även en bob, men eftersom den inskränker autonomin hos brukaren ansågs denna efter utprovning vara etiskt oförsvarbar för konsumenten.
duschdraperiet gav en stor autonomi och mobilitet på grund av den minimala friktionen, men frågan är om den maximerade nyttan och minskade lidandet. en ansenlig skjuvning och oacceptabelt bortnötande av hornlagret bedömdes vara en hälsorisk för samtliga inblandade. det anses inte vara god vård att låta kristaller av fruset vatten vistas vare sig sub- eller intrakutant. vid alltför stort intag av snö föreligger en ökad risk för pneumoni, hög krage alternativt halsduk bör begagnas för att minska intagandet.
duschdraperilägeskomplikationerna uppväges dock av det muntra sinnelaget, samt att pågående aktivitet främjar blodcirkulationen och peristaltiken, vilket i sin tur minskar obstipation och trycksår.
en får förena nytta med nöje helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

say it! (och vinn unika handarbeten!)