för övrigt smider jag sluga planer på att förtära stora mängder ogräs denna årstid. typ gräva upp en fet fet maskrosrot och äta den
"Bladen kan användas färska som sallad (utmärkt substitut för ruccula),
tillsammans med annan sallad eller ihop med vinägrett.
Blommorna kan jäsas till ett välsmakande maskrosvin.
Av blommorna kan
man även koka sirap,
som har en honungsliknande smak
och därför
fungerar utmärkt som "veganhonung".
Rötterna kan användas som utfyllnad i gratäng, biffar, paj, rårakor
etc.
Kokta och malda rötter kan även användas som utfyllnad i bröd för
att göra det mer poröst. Roten är dock mycket besk
och bör därför kokas
av, helst ett par gånger, innan anrättning"
thanks till skogsskafferiet
och här är några av grejerna som växer (jag vågar inte visa allt för jag blir lite skraj själv när jag tittar på alla mina krukor och inser vilken odlingspsykos som härjar i mitt hem). här är iallafall oregano och citrongräs som växer i mangojuiceburkar vi köpte i frankrike. fiiint!!!
nu äre helg fan. jag ska lösa melodikrysset, greja med växter, klättra och ha det bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
say it! (och vinn unika handarbeten!)