fredag 18 maj 2012

nässlor FTW

jag har gjort en nässelpesto som blev nåt så jävulusiskt god alltså! 

  • släng ner ett paket mandlar i en matberedare och kör ett tag.
  • släng ner ett gäng nävar färska nässlor (klipp bara toppskotten, de börjar bli så stora nu att de nedre bladen kan vara lite träiga) och låt dem blandas med mandlarna.
  • skala ekologisk vitlök (asmycket!!!) och he ner.
  • häll ner lite cayennepeppar, salt och citronpeppar
  • och lite färsk gräslök, sambal oelek eller vad du nu vill om du har nån annan ide.
  • ta ut allt ur matberedaren och blanda med god ekologisk olivolja tills det blir fluffigt och fint.
  • förvara i burkar med extra olja i.
ät till pasta eller på bröd eller till det mesta. den är sviiingod. 
och kombinationen rå vitlök, råa nässlor och olja känns fett hälsosam!

nu är det uppsala pride. fint folk är här och vi har vart på en del intressanta grejer och haft det najs, men jag har gått runt och tänkt på min pesto hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

say it! (och vinn unika handarbeten!)