onsdag 15 oktober 2008

konditori focus

ännu ett prov rättat och ännu ett MVG :)
återstår att se om nästa prov går lika bra. igår erbjöd jag jonatan gratis kaffe mot att vi skulle sitta på nåt cafe och plugga hela dagen. för det brukar ju gå så himla bra.
det är ju lixom en schysst tanke, ganska schyst klyschigt. den ambitiöööösa studenten som sitter med glasögon och en halsduk med ett halvt av uppäten kaka nersmetat fat bredvid sig. och en kaffekopp eller dylikt. djupt nere i böckerna. just på ett cafe för att det inte känns lika isolerat, det är lite den lagom mängd iakttagelse man behöver för att inte våga göra nåt annat än att plugga.

men det funkar ju bara när en är själv. eller om man typ hatar varandra och aldrig har nåt att prata om. om man är fler (och tycker om varandra och brukar prata om saker) går det inte ens även om en pluggar samma sak. det blir bara konspirationsteorier, en massa superviktigt trams och tusentals avbrytanden ifall en för ovanlighetens skull råkar läsa några rader av det en ska.

ibland blir det även tvärvetenskapligt på ett intressant sätt. jonatan läste körkortsteori. jag läste om DNA. då kan det plötsligt komma bilder i huvet om hur stor maxlast en systerkromatid får ha, och hur vilken skylt en släpvagn måste ha när den genomgår mitos (vanlig celldelning). maaaaaaaahhhhhhhhhhhhh!

annars är det ganska schysst med konditorier. det är precis så som en tänker sig att det är. (iofs är focus ett av de äldsta och mest klassiska kondisarna i stan (det finns tre)). det finns princesstårtor i kyldisken, klassiska bita heterosexuella minibrudpar på en hylla bakom kyldisken. gårdagens mackor för 20 kr på en hylla. ganska fula trämöbler inköpta på jysk, eller valfri restaurang-katalog för tjugo år sedan. plastblommor i fönstren, blommiga gardiner.
och så kommer det in en stadig ström av gubbar och tanter som ska köpa nåt gott till eftermiddagskaffet. eller nån som ska bjuda på en tårta på jobbet. och de klassiska gubbarna som egentligen är hemligt kära i varandra och bara för den sakens skull alltid går och dricker kaffe och läser varsin tidning vid varsitt bord fastän de bara pratar med varandra om senaste V75.
jag tycker det är ganska sympatiskt.

nu ska jag lägga pussel för att fira mitt MVG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

say it! (och vinn unika handarbeten!)