torsdag 12 mars 2009

hobbits!

äntligen har bölden tanja exploderat! nu är den slutt, springer inte alls, utan ser ut som ett litet tryne, som ellen dessutom ritat en fin liten gris runtom. tanja slutade sina dagar i omklädningsrummet på träningen, mycket lägligt kom det ut ungefär en matsked ...vaniljsås/ketchup. its nice. i like. och det var det och det var det och nu kan jag sova på den armen igen, men det känns tomt måste jag säga. nu måste jag hitta på något mer att trakassera min omgivning med...

apropå tanja hade vi seminarium i artikelgranskning idag och det var som vanligt med den galna professorn som är en parodi på sig själv. den som gång på gång försöker få in samtalet på sexualitet/hennes egen forskningar om det, och som alltid säger att vi ska sprita händerna. och det demonstrerade hon alldeles fantastiskt bra genom hela seminariumet genom att nysa sig i händerna, och sen, hör och häpna, fluffa till håret med samma händer en sekund efteråt. lite sådär den där mary-aktigt. alla sätt är bra utom dom dåliga.

ja, egentligen skulle det här inlägget handla om bibeln

det här citatet till exempel, referade en snubbe i spanien till när han sa att homosexualitet var dåligt, varpå jag skällde ut honom och smått ångrade att jag plockat oliver åt honom i två dagar. sen verkade det som han fattade grejer, men ändå.

jag vet att det är segt att läsa det, men om du som läser känner dig lite gay kan du ju får en förklaring här.

18. Ty Guds vrede uppenbarar sig från himmelen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycka sanningen.
19. Vad man kan känna om Gud är nämligen uppenbart bland dem; Gud har ju uppenbarat det för dem.
20. Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet hava ända ifrån världens skapelse varit synliga, i det att de kunna förstås genom hans verk. Så äro de då utan ursäkt.
21. Ty fastän de hade lärt känna Gud, prisade och tackade de honom dock icke såsom Gud, utan förföllo till fåfängliga tankar; och så blevo deras oförståndiga hjärtan förmörkade.
22. När de berömde sig av att vara visa, blevo de dårar
23. och bytte bort den oförgänglige Gudens härlighet mot beläten, som voro avbilder av förgängliga människor, ja ock av fåglar och fyrfotadjur och krälande djur.
och nu kommer det smaskiga!
24. Därför prisgav Gud dem i deras hjärtans begärelser åt orenhet, så att de med varandra skändade sina kroppar.
25. De hade ju bytt bort Guds sanning mot lögn och tagit sig för att dyrka och tjäna det skapade framför Skaparen, honom som är högtlovad i evighet, amen.
26. Fördenskull gav Gud dem till pris åt skamliga lustar: deras kvinnor utbytte det naturliga umgänget mot ett onaturligt;
27. sammalunda övergåvo ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrevo styggelse, man med man. Så fingo de på sig själva uppbära sin villas tillbörliga lön.
och det här är ju ännu smaskigare!
28. Och eftersom de icke hade aktat det något värt att taga vara på sin kunskap om Gud, gav Gud dem till pris åt ett ovärdigt sinnelag, till att bedriva otillbörliga ting.
29. Så hava de blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet, elakhet; de äro fulla av avund, mordlust, trätlystnad, svek, vrångsinthet;
30. de äro örontasslare, förtalare, styggelser för Gud, våldsverkare, övermodiga, stortaliga, illfundiga, olydiga mot sina föräldrar,
31. oförståndiga, trolösa, utan kärlek till sina egna, utan barmhärtighet mot andra.
32. Och fastän de väl veta vad Gud har stadgat såsom rätt, att nämligen de som handla så förtjäna döden, är det dem icke nog att själva så göra, de giva ock sitt bifall åt andra som handla likaså.

så en vet lixom. jag hade undrat så varför jag är så ondskefull och vrångsint.

det här har jag också hittat i nya testamentet som jag hittade utanför aulan i skolan.

klockren allianspolitik!
Matteus kap 13, tolfte versen
"ty den som har, han skall få , och det i överflöd, men den som inte har, från honom skall tas också det han har"

det här citatet var ändå lite mer sympatiskt:
Matteus kap 13, 33 versen
"himmelriket är som en surdeg som en kvinna arbetar in i tre mått mjöl, till slut blir alltsammans syrat"


word!
det här är också en schysst sammanfattning av vilket avloppsmögel som bibeln består av:

igår hade vi spexrep och filade på våra karaktärer. i maj är det obligatorisk närvaro på förställningarna. för att reka lite gick vi hem till en i spexgänget och kollade på *beep*(censurerar pga förtegenhet om spexets innehåll) och även detta:

och även detta




nu är det dags för öl. på lördag är det dags för spex och det kommer bli alla tiders!

2 kommentarer:

  1. Jag bara älskar bibeln Disa, så himla klok och genomtänkt bok det där!!! Fantastiskt.

    SvaraRadera
  2. Jag har kvar Lena Anderssons Sommar-program från 2007 i min spelare.
    Det program vi lyssnade på när vi åkte till Norge ifjol.

    SvaraRadera

say it! (och vinn unika handarbeten!)