lördag 30 juli 2011

BÄÄR MIG!!!!

hela dagen har bestått av bär, jag har plockat bär, bärt bär (haha vilken rolig ordvits), plockat ännu mer bär, gjort sylt, ätit bär och till slut burit både sylt och bär.

det började igår, jag och erik gick ut i skogen och plockade blåbär tills det blev svart. då hittade vi ett vindskydd, gjorde upp eld och åt salta fittor. sen sovdes det och vaknades fem på morgonen av en väldigt gul sol. samma sol framkallade någon slags kisande ögonform, varpå de sedan stängdes och sömnen återupptogs. halv sju var det dags att vakna.
jag satt i en kvart med ett eldstål från helvetet och fick till sist till snitset på skiten och åt halvt bränd sojakorv med bröd till frulle. asnajs.

sen plockade vi sjukt mycket mer blå bär. att solen var på uppgång var sjukt bra, alla bär kom lixom i silhuettljus och syntes mycket bra för våra hungriga orangea sjuttitals bärplockare.

klockan tio var det dags för melodikrysset. jag hade varit förutseende nog att skriva ut krysset innan och det hela gick mycket bra tills sista låten skulle börja. då tvärdog telfonen av allmän näringsbrist och gick inte ens att muta med ett blåbär. skit i det då.

när vi hade 16 liter blåbär gick vi hem, jag frös in lite för framtida likör-användning. sen kokade vi sylt på resten hos erik hela kvällen. blåbärssylt med vaniljstång, kanel och apelsinskal. hell yeah!
eriks trädgård har några svartavinbärsbuskar som har fått storhetsvansinne. alltså bären får inte ens plats i min navel.(huruvida det säger nåt om nåt egentligen är ju en annan fråga, min navel är inte särskilt stor), jag tog några (läs: många) som ska få bli likör de med. och några vita vinbär, fast de ska få grön färg. gud så chikt!
och så åt vi blåbärspaj. nu fick det väl vara nog tänkte just alla men jag var tvungen att, med bär och sylt i ryggsäcken, plocka lite kantarell-bär på vägen hem. och har seriösa planer på att gå upp halv sju imorrn igen och plocka hallon.

NEJ VET NÅN VAD. DAGENS UNGDOM!!!!

tisdag 26 juli 2011

lycka är att ha en hemgjord rödbeta.

jag vill passa på att varna känsliga läsare för att detta inlägg innehåller element som kan framkalla stark avundsjuka.

det är lite konstiga radavstånd här va...jag skyller på datorn och ska snarast åtgärda problemet!

***
har hängt på lotten halva dagen. det var en mycket trevlig halv dag. bondbönorna som hela tiden har idkat någon form anarkism över hela landet hade en massa bönskidor de ville ge mig.

här tillexempel. och tack.


har ni sett så fint!?
jag gillar att de ligger inbäddade i någon sorts gosigt fluff och tänker numera aldrig igen säga att jag sovit som en prins, bondböna ska det vara!

***
och min blomkål har också fått någon slags megalomani. när jag förgrodde dem (den har fyra syskon) på min balkong pussade jag dem gonatt varje kväll.
solklar crazy cauliflower lady-varning
i allafall har den blivit såhär fin nu, väntar bara på att den ska börja blomkåla sig på riktigt!

***

och finaste ellen kom och hälsade på.
vi drack kaffe, hängde med trädgårdskatten, åt vaniljbulle och pratade om fjällen
(som vi ska till i augusti! maaaaaaaaaaaaaah!)
det var väldigt trevligt och fick som vanligt, på grund av något slags gemensamt hat, en lätt polariserad touch :)

***
det här är kärlek det!

jag sådde en massa rödbetor rätt mycket på måfå. jäklar vad de tog sig. vi fick transplantera om dem så de fick mer plats, de dog nästan, men kolla här lixom!!! så vacker. och den kommer smaka så gott! fatta kokt rödbeta med smörstekt bondböna till.

in your face köttisar!

***
fröet till den här plantan fick jag av bästa fia. jag ska spara några av den här squashen och ge tillbaka till henne. värsta ballt. squash och såna växter är så fruktansvärt (bokstavligt talat) tacksamma, de växer fort, blir skitstora och en får en massa frukt av dem.

(egentligen är jag inte så förtjust i squash, men det får man ju inte säga. men den här kanske får mig på andra tankar)

***
och det här är den samlade skörden. från vänster: grönkål, mangold, bondbönor, squashar och en pumpa, rödbetor. mina fötter har skördat lera.

alltså det finns få saker som är så fina som att odla sin egen mat. särskilt när världens sötaste trädgårdskatt hänger runt och chillar medan jag petar runt.
credd till katten!


nu ska jag sova, imorrn ska jag paddla ut till en ö i en sjö och äta frukost i det gröna.

PUSS!!!!

måndag 25 juli 2011

SALTA FITTOR; HALLELUJA!!!!!

åt lite jordnötter igår och det slog mig att shit vad fittiga de ser ut!
fantastiska skapelser. hur har detta kunnat undgå mig i 26 år?
det här känns som det största scoopet sen folk kom på hur man gjorde eld alltså!

så jag gick till ica och köpte en påse och gjorde detta lilla kollage. bara för er! och mig som firar denna upptäckt med slånbärs/southern comfort-likör och, just det, salta fittor!

jävla snubbar

idag när jag skulle gå till ica för att köpa jordnötter (syftet med detta är oerhört speciellt men jag återkommer om det), slår det mig hur stor andel av allt skräp på marken som är tomma gainomax-förpackningar. vad jag har förstått är gainomax en slags soppa som folk som tränar ska dricka för att återhämta sig när de är tränat klart. jag antar att den innehåller vassle, syntetisk jordgubbssmak och artificiella fibrer, alltså är det en kulinarisk läckerhet som saknar motstycke.

iallafall, detta är någonting jag ganska ofta brukar uppmärksamma. överhuvudtaget är det ju aspuckat att slänga skräp efter sig bara sådär (alla som slänger skräp omkring sig borde ha en fet smäll), men varför är det slängda skräpet just dessa små blå tetror?

jag har en teori, och jag avsäger mig för en stund alla ambitioner att inte generalisera, inte ha fördomar och att inte spy galla över folk på ovetenskaplig grund. (dessutom har jag andra, mer personliga orsaker att sura över drygheter idag)

men jag menar, gå in på ett gym bara, vilka står där? svettiga killar, typ 25 år, med lite smålockig backslick och lätt uppnäsa. där står de och pumpar för att få skitstora biceps, något de tror ska kompensera deras brist på ansenlig genitalie-storlek. det är även dessa killar som läser "the game" och på riktigt tror att det är så man ska bete sig för att få någon att bli intresserad. likaså är de killarna som envisas med att grilla med grabbarna. "kött är så jävla gott och manligt", fastän den lilla grisen alltid avnjuts(?) halvrå. det är dessa killar som inte vet var klittan sitter, dessa killar som är lagom homofobiska, bara för att kompensera sin crush på samtliga grabbar i grillgänget.
jag maler gärna på ett tag till för detta ger mig en fet egotripp, men ni fattar. dessa snubbar har inte så jäkla många cornflakes i kanoten alltså. därför klarar de helt enkelt inte av sådana basala saker som att lägga sitt skräp i en papperskorg. och klarar de inte det kan man ju undra hur det är men andra basala saker, förhoppningsvis kommer evolutionen att ordna med detta vad det lider. då kan jag gå på folk som slänger glasspapper istället.

om du som läser den här bloggen känner dig träffad, kan du inte skriva till mig och förklara hur fan du fungerar?

sången som jag hatar

det här var ju inte särskilt kul alls.
jag försöker roa mig med att måla om köksbordet.
det går sådär.

fredag 22 juli 2011

grönt

såhär blev min lilla tant-tavla. bild från en gevalia reklam i en gammal feminatidning från 79, spetskanter från containern och en kartongbit med uråldrig gammal 70talsbrun målarfärg. jag är mycket nöjd.

där jag har kolonilotten, det finns även en fet gemensam trädgårdsdel som mer än gärna fyller upp ens cykelkorg med närproducerade ekologiska vegetabilier.

och en av mina tomatplantor har börjat få lite knoppar, så jävla fint!

ovanstående salladshuvud blev till denna eminenta "hej det är 41,5 grader varmt på balkongen så det enda man pallar äta är nåt som består till 99% av vatten"-lunch. plus blåbär, morötter, limejuice, hemodlad basilika och lite rostade solros- och sesamfrön. sug på den! eller gör inte det för jag har redan ätit upp det!!!! häh!

här är couchsurfaren i det gröna. vi hade en mycket trevlig dag, cyklade genom hela hågaskogen, drack bärs och käkade smultron. hittade en badbrygga och fjantade runt. sen blev båda väldigt fulla, den ena raggade på den andra, den andra var inte intresserad. båda däckade.
ps. han dansade vääldigt fult.

det är tropisk hetta med medföljande luftfuktighet. jag ska ge väggen en omgång med risk för att kritan kommer blandas med min handsvett till någon form av lustig deg. det kan bli kul. hörs va.

och ni som läser får väldigt gärna kommentera nu är jag är så duktig och skriver hela tiden :P

torsdag 21 juli 2011

hurra!

jag har nu skickat in ett rest-PM som jag borde gjort för över ett år sedan. så jävla skönt att ha det gjort (tills rättningen kommer, jag kör på metoden "det är väl inte så jävla noga, de kanske inte ens märker det om det är fel här")

jag vill tacka min dator (som började processen med att få värmeslag och dö lite grann, men sedan har fått stå med olika sorters fryst mat under sig för att inte bli för het), min hjärna och min kaffebryggare. hipp hipp hurra!

tisdag 19 juli 2011

min soffa är din soffa

idag var jag, frida och en ny klätterpolare vid klätterväggen. mycket trevligt, första gången för frida och schysst pump i armarna för mig efter att inte ha klättrat på en vecka. jag gillar såna leder där man måste krypa ihop som en groda ena stunden för att sen sträcka ut sig som fan för att komma nånvart och däremellan skita fullständigt i att manövrarna man måste göra är fullkomligt ologiska och bara göra dom ändå.

på vägen hem bjöd stadsskogen på en miljard blåbär, modell större. nu har jag schyssta blå händer med klätter-avskavd hud på fingertopparna och misstänkt chowchow-lik tunga.




den här ska jag fixa med nu:

(orka vända på bilden). de här söta tanterna håller på att bli en fin tavla med spetskant runt, visar sen hur det blev. gamla feminatidningar från 70-talet is the shit! jag har en hel liten kollektion med tidsenliga tavlor på g. och en massa annat som jag visar sen.

imorrn kommer det en couchsurfare hit, det blir kul, förhoppningsvis vill han plocka blåbär, och han snackade en massa om att laga indisk mat så det blir nog väldigt trevligt.
många jag har snackat om couchsurfing med (att låta folk sova på ens soffa, couchsurfing.org) eller liftning också för den delen, är ganska skeptiska till det hela. olyckligtvis ofta med nåt slags grundläggande resonemang att man vet ju aldrig med andra människor, de kan ju vara stolliga på olika sätt.
ja, de kan de, självklart.
man kan också bli nermejad när man går på ica, ramla i duschen och spräcka huvet, bränna sig på sin bullplåt och bryta en nagel.

de gånger jag har liftat eller bott hos folk jag inte känner (vilket vid många gånger sammanträffat) är detta ungefär vad som hänt:
  • inbjudning till fest och häng vid den finaste platsen på jorden, lake o'hara i canada, med medföljande party och nattligt sjödopp+bastu
  • flera timmars åkning bland klippiga bergen, med iskaffe och världens bonding
  • flera tusen kronor insparade på att slippa hänga på ett tråkigt vandrarhem, och istället levt loppan med the locals.
  • i princip livräddning då jag hungrig, pank och ensam i frankrike fick bo hos en gammal hippie i hans feta hus "ät vad du vill, ring dina päron, vi går till jobbet, här är nyckeln".
    det ironiska var att jag var ensam, hungrig och pank på grund av en roadtrip med en person jag hade känt i tre veckor, men som visade sig vara crazy bananas. den som beter sig värst kanske är den som är dig för tillfället närmst.
det man ger ut, får man också tillbaka.
kul att vara misstänksam mot alla man inte känner hela sitt liv. jag säger bara det.


söndag 17 juli 2011

hälg

ikväll har jag jobbat, det var oerhört slappt men väldigt kul. en nybakad ssk och tre ssk-studenter (som jag dessutom kommer börja samma klass som i höst: fett bra), satt ungefär hela kvällen och spydde galla över skolan, hånade varandra och hade väldigt lite att göra.
tio minuter innan jag skulle gå hem fick jag sticka en liten pinne i en bajskorv. det var ju dagens medicinska höjdpunkt
.

innan dagens kväll var jag ute på vischan och kalasade. det var johanna som fyllde år och ställde till med en salig blandning av olika flator, bebisar, öl, norsk fylla och bad mittinatta. här är lite bilder :)

jag och jenny cyklade ut i strålande sol och hittade vildhallon.
inga bilåkare hittar nånsin vildhallon-rätt åt er!

det lyssnades oerhört fokuserat på fotboll.

det idkades femkamp och lag "hjälm" kom bara näst sist efter viss överambitiös spring-efter-boll-med-strut-på-huvet-så-du-inte-ser-ett-skit, och norsk fylla som närmast är att beskriva som ett oerhört snabbt och billigt inducerat haschrus.

jag tar den här, tack.


...och hittade några hallon som fint matchade min tröja

imorgon ska jag bannemig klättra om det inte ska regna och ha sig. ska det regna och ha sig ska jag måla saker. tillexempel allt jag äger som passar i turkos lackfärg.

torsdag 14 juli 2011

statistik från blåbärsskogen


  • antal blåbärsplockare som hette disa: 2
  • antal blåbärsplockare som inte hette disa: 2
  • antal blåbär som fick plats i min navel: 1


  • antal hinkar smultron: 1/2
  • antal hinkar blåbär: 1 1/2
  • brännässlerelaterad smärta enligt VAS-skalan: 3 (det vita är målarfärg, jag har grejer på gång, visar det senare!)

  • andel blåbär som fick sitta kvar på busken pga undermålig storlek: 30%, lite regn tack så blir de större.

ajvar

jag gillar det här med att återupptäcka grejer jag trodde jag hade tröttnat på/förpassat till historien/vuxit ifrån.
när jag gick i gymnasiet brukade jag ha ajvar och solrosfrön på mina mackor. (avjar är en sorts klegg gjort av paprika och aubergine och typ chili. oerhört exotiskt)

sen la jag av med ajvar för att jag helt enkelt föråt mig på det, och sedan dess har jag hyst en sorts avighet till denna lilla röda röra och tänkt att det nog var en tonårsromans som jag inte behöver återuppta.
tills förra veckan, äh jag provar väl lite då när jag ändå satt ute i skogen och var dödshungrig efter flera timmars bouldrande. hujedamej. asgott.

särskilt med rostade solrosfrön på. perfekt veganskt, lagom kladdigt, fin färg och hyfsat billigt.

nu är det kört.

måndag 11 juli 2011

skärpning


jag går in på min egen blogg ibland för att kolla om det kommit nåt nytt.
det har det ju aldrig. det var ju tråkigt tänker jag och undrar varför ingen skriver nån gång.
ser på statistiken att hela 4 personer varit inne och kollat idag. det tolkar jag som att något slags intresse fortfarande finns för denna avsomnade lilla gnutta cyberspace.

så jag tänker att jag kanske ska rycka upp mig lite, för jag har ju faktiskt sjukt många små projekt på gång och ungefär lika många åsikter, cyniska kommentarer om min omgivning och ibland även ett behov av självbekräftelse genom att gå in på valfri (läs: denna) blogg och kolla vad den där otroligt fräscha bruden har för sig.

nu ska jag åka och fika med en gammal kombo, sen försvinna ut i skogen och klänga fast mig mot en bergsvägg.
såhär brukar det se ut.


(det här är typ det bästa jag vet)



och det här är resultatet...