söndag 28 februari 2010

det här behöver jag just nu...







...nån som har ett berg eller liknande att erbjuda?

onsdag 24 februari 2010

undrar vad det blir till slut


för första gången i mitt liv, efter flera års latent letande, har jag blivit upplyst om hur en tar en skärmdump. som låter precis som om en bajsar på dataskärmen, vilket ju inte är fallet. min första bekantskap med PrtSc-knappen resulterade i denna bild.

det är katten som flyttat in i den förtjusande kvinnan's kollektiv. än så länge heter den bara katten, kisse, missen och så vidare. jag har därför startat en (ganska ogillad...hrmpf) kampanj i syfte att hitta på namn till denna otroligt söta varelse. (som jag ännu inte träffat och därför enligt egna regler inte borde sätta ett namn på än, men min fantasi är av annan åsikt).
när jag idkar ideellt arbete i denna kampanj brukar jag oftast mötas av ett

oäää,
det var inte det här jag ville att vi skulle prata om!
sluta prata om dina förgrömmade kattnamn!
du har ju inte ens träffat den
!

och min kampanj brukar tystas ner under hot om att lägga på.
vad gör jag för fel? det finns ju så många bra namn! till exempel
  • fastighetskatten, känns lagom satiriskt, passar skitbra i ett gemensamt hushåll. en kan kalla den för fass och det gillas ju av en medicinstudent. detta blev dock nedröstat, så jag bytte spår..
  • grisen en kan säga kattgris, det är gulligt. röstades ner med motiveringen att djuret inte kunde heta som ett annat djur
  • ägget låter runt och mjukt och gulligt, men nähä, inte det heller
  • siw som i siw malmqvist, gillades lite grann, men dömdes sedan ut. jag tyckte det var ett oerhört bra namn, en kunde sy ett litet 70-talsfrökläde till katten och lära den dansa i det så som en viss matte bruka göra..men nähä, det gick inte heller
  • gud ingenting annat verkade ju duga (obs jag är ICKE religiös, förstår ni hur långt jag kan gå för att denna katt ska få ett värdigt(?) namn!!!)
  • husmusen passar bra, innehåller många s (vilket ju inte alls har någon betydelse i kattnamn, det är bara en myt, fråga katterna nollan, harry, alan och löffel så får ni veta) även detta namn ratades eftersom det syftade på ett djur som inte vara av samma sort som djuret som hela kampanjen är till för.
  • comhem jag minns inte hur jag kom in på bredbandsleverantörer över huvudtaget, det måste varit av ren desperation. sådana är ju från helvetet. lika bra att det ratades.
  • tre.se se ovanstående beskrivning
  • durumvete egentligen snodde jag detta namn ifrån en midsommar för cirka 14 år sen när en kusin behövde tips på namn på D till ett nytt föl. en annan kusin tyckte att durumvete var ett bra namn. jag med, men tydligen inte så många andra...
  • hirs ...därför bytte jag växt, men inte heller detta passade...
  • korn men herregud vad folk ska vara kräsna!
  • olika ställen i canada jag bytte bana igen, men då blev det fara å färde för samtalets fortsatta varande, så jag fick lov att sluta komma med förslag. dåligt, det finns ju jättefina namn på städer i canada! squamish, banff, revelstoke, haidaguai, yoho, kaslo...
vad det här lilla djuret får heta fortsätter att vara ett mysterium...


----

klockan halv två börjar min praktik på kardiologen här på ackis. förutom en negativ sak (sluta sent, börja tidigt= ingen bra sömn), kommer jag bara på bra saker med de kommande sex veckorna: full rulle, morgoncykling, det blir ljusare, ingen busspendling, ingen total förvirring och ensamhet, inte tuuusen uppgifter som ska klaras av, mer specifik omvårdnad, eget stetoskop+sax och schyssta kursare att hänga med på samma avdelning.
för övrigt kommer jag själv säkert drabbas av hjärtsvikt, men det är sånt en får ta.

min plan är att konsekvent gå upp jättetidigt varje dag för att inte bli helt kajko i dygnsrytmen (undantaget helger i stockholm och liknande). varför gör jag detta mot mig själv? gå upp kvart i sex om jag inte absolut måste?, brukar jag fråga ibland. men jag tänker att det kan ju vara ett intressant experiment. dessutom börjar ju mitt vinter-ide övergå i min vanliga vår+sommar-hyperaktivitet. vi får se hur det går.

nu ska jag ut i solen!
sen dansa afrikans dans (som förutom att namnet är oerhört kolonialistiskt, är fett najs)

i år var jag förresten på gymmet (kors i taket). dagen innan hånade jag människorna som var inne på gymmet. men det var faktiskt najs just den stunden, lyssnade på poddradio och kom fram till att jag nog var oerhört vältränad i jämförelse med den motion jag (inte) utfört sedan i somras ungefär. men ingenting slår ju hederliga saker som bergbestigning och vedhuggning och sådant.

nej, här kan jag inte sitta, ut med mig!

måndag 22 februari 2010

kallt! hurra!

det är ungefär 25 minusgrader! tallyho!
jag ska iklä mig lätt michelingubbe-utstyrsel (ungefär 20 olika plagg, en är inte tuff för att en fryser!) och cykla till tentasalen. det kan bli en intressant upplevelse.

men vad är grejen med att ha tenta på en måndag egentligen?

och vad är grejen med att ha en 2 poängstenta när vi haft denna kurs i typ en månad?

fredag 19 februari 2010

kommunikation var ordet

OBS! helt vanlig konversation mellan mej och bror på fejjan
Disa
meeeh
10:57Erik
du igen!?
10:57Disa

mutter

10:57Erik

skruv

10:57Disa

rubank

10:58Erik

dyckert

10:58Disa

snutklyvare

10:59Erik

ostmulare

10:59Disa

fräsploskare

10:59Erik

strutpulare

11:01Disa

strötkrövare

11:01Erik

Nä dra mig i röven och kalla mig kröt! Det var det värsta jag har hört!

11:02Disa

häh, josefins uttryck!

11:04Erik

Charlotte Kallas måste bli Dra mig i staven och kalla mig Kalla

11:05Disa

dra mig i snön och kalla mig kall!

11:05Erik

Dra benen av stolen och kalla den pall

11:06Disa

slå dej i pallet med ett ben och kalla dej mongo

Erik

slå mig i pungen och kalla mig gnällspik

11:08Disa

spika fast pungen på en stav och spänn gnällbältet

11:09Erik

stava till pungen och gnäll på din sexualundervisning

tisdag 16 februari 2010

dagens pappa i ett nötskal (eller polygrip i skalman-skal)

idag skulle min pappa komma förbi på väg hem från stockholm och hämta upp lite saker hos mig. jag ringde honom från skolan och undrade när han skulle vara på väg, och han sa jaaa, jag har ju låst in nycklarna i bilen säger pappa lite brytt. (hur dett har lyckats är en gåta eftersom bilen hyser starkt agg mot att låsas eller bli upplåst på ett konventionellt sätt utan bara nöjer sig med den hemmgjorda riten öppna bakluckan, veckla ut den i bilen boende båtshaken och på fult vis bända upp låset i förardörren. reds. anm.)

ajdå, sa jag, hur ska du göra då då?
jag har ju en polygrip!!! hojtar pappa glatt och alla orosmoln var ur världen. (min pappa har allt utom atlantångare och månraketer i sin midjeväska och är i princip en korsning mellan skalman, mcGyver och en huvudbening. reds. anm.)
okej okej sa jag och ja du vet var grejerna står osv osv.

senare på dagen när jag på grund av sömnproblem ditchat föreläsning och cyklade hem för att bege mig ut i skogen istället, möter jag hans bil alldeles nära mitt hus.
i bilen sitter en väldigt plurig, nästan fnittrig pappa och klämmer på berättelsen om sitt överväldigande stordåd han just utfört för att komma in i fortet (bilen).
jag frågar hur han gjorde.
"kolla, det finns inga märken på hela bilen, det syns inte alls!!!!!"
men hur gjorde du då?
"ja, en kan ju inte slå in rutan eller komma in med fingrarna genom fönstret..."
men hur gjorde du då för bövelen?
"jo på vindrutetorkarna sitter nån metallbit ...vinkla...lirka...fönstret...krok....o så vips så är det öppet, utan ett spår!!!"
säger pappa exalterat över sitt stordåd.

åh, vad smart, vad bra du är, mcGyver!!! sa jag. sen yttras ett av pappas klockrena citat, detta hade jag inte hört förr:

"ja, en får inte vara dum, då kan en bli chef!"

word!

fredag 12 februari 2010

jomensåatte.....

jag tänkte på en sak, eller rättare sagt min hjärna kopplade ihop dagens uppenbarelse!

jo såhär...
när en person har njursvikt har den väldigt ofta klåda och gikt. det beror på att njurarna inte pallar att rena ut urat (nedbrytningsprodukt av proteiner) ur blodet, och då lägger det sig under huden och i stortå-leden. typiskt dåligt.
så vad gör en då, en smörjer huden och ser till att den är i allmänhet bra skick. och vad innehåller de allra flesta hudkrämer. nån som känner igen namnet karbamid? typiskt hej jag är en naken kvinna i duschen/badrummet som ler och smörjer in sig med nåt klet med en ny formula-ämne. vad är då karbamid. jo, det är ett annat ord för urea, vilket är precis vad njurarna gör om urat till innan det elimineras från kroppen.

summan av kardemumman: det är kiss under huden, så vi smörjer in den med kiss. smaaaart.
ett plus på varje sida om huden måste ju bli minus, som svempa uttryckte det. saken biff.

kiss ska med kiss fördrivas.

onsdag 10 februari 2010

dagens fisk:


red lipped batfish

"hej, jag är en fisk, jag lovar. jag kan väl inte hjälpa att jag ser ut som en tillplattad tekanna? det är ju faktiskt störtcoolt att jag har modifierade fenor som jag kan gå med på botten, eller simma (hjälpligt) om jag hellre vill det. jag gör mitt bästa för att piffa upp min mediokra uppsyn och spännande form med ett illrött partylipstick, men folk och andra fiskar skrattar ändå åt mig. ytliga jävlar, om ni bara visste hur cool jag är och hur mycket jag får hångla med den här utstyrseln!!! visst, jag är rätt käz på att simma, vilket ju kan te sig ironiskt med tanke på att jag är en fisk, men jag är grym på att leta efter gratis mat på havsbotten. typ mollusker och sådant smaskigt. ring mig om du är sugen på lite rajtan tajtan ;)
ps. jag kan dansa också"

måndag 8 februari 2010

.en ska inte döma blobbfisken efter slemmet



  1. tänk att du tar farbror farfarn i the texas chainsaw massacre, smörjer in han med slem/olja eller liknande och sen vänder han upp och ner och ritar ögon på hans haka och håller för resten av ansiktet. då blir det den här, som magdalena skulle sagt, allmänt sladdrig i sitt genomförande.
    frågan är bara varför en i hela fridens namn skulle vilja göra det med farfarn i den filmen.
  2. den har tydliga tecken på cushings sjukdom (typiskt dåligt)
  3. observera slemmet/snoret/dreglet i mungipan. jag vill inte veta vad det är.. uuh
  4. näsan hänger ner nedanför munnen, drygt om den har dålig andedräkt nån dag, och vissa saker (punkt 3) tyder ju på att den har eftersatt munhygien, vilket även kan leda till meningit och benröta i kraniet (typiskt dåligt igen)
  5. jag tänker såhär att hur gör den här fisken när den ska ragga? när den ska på anställningsintervju?


    och vad jobbigt att gå runt och vara en halvdöd motorsågsmassakrerare som dessutom är vänd upp och ner och insmord i slajm.
    men vem är jag att döma, jag hoppas det gör den lycklig
    .
    (och jag har verkligen ingenting emot slem)

its aliiiive!!!!!!!!!!!!!!!!!

oookej.
förra inlägget kommer jag knappt ihåg att jag skrev, men det var ju bra att jag skrev det för annars skulle jag ju inte kunnat påminnas om hur misärigt det var. om nu det skulle vara nåt att ha.

i allafall, sakernas ordning iordningställdes. min kamera lever igen. efter att jag skruvat isär den med en mycket mycket liten skruvmejsel (och hittat diverse kretskort och en hel del damm och grus medsmugglat från canada), bestämde den sig helt enkelt för att använda sitt förnuft och bete sig som kameror brukar. jag tackar mina fotoskills, vilka i detta fall är totalt orelevanta, för detta mirakel.
jag gick ju inte fotoprogrammet på gymnasiet för ingenting, och vad ska jag annars ha en mycket mycket liten skruvmejsel till?

söndag 7 februari 2010

sakerna som gick fel

  1. jag häller ut ovanligt många mängder väldigt varmt vatten över mig själv. på samma sätt fler gånger för att jag jobbar så snabbt att jag inte hinner tänka på orsak --> verkan.
  2. jag får jätteröda ögon och det svider av mina fina silvriga galet långa lösögonfransar
  3. jag hade från början visst inte fattat att jag skulle ju diska disk som en fest för över 70 pers producerar, alltså: jag kom, jag såg diskberget, jag gav upp hoppet om att festa natten lång, jag som hade en sjukt snygg nytillverkad paljettoverall. shit vad folk missade ett potentiellt hångel. hånglet stod och diskade hela kvällen.
  4. det lyckas pysa ut en halv hårsprayflaska i min väska på vägen hem, och jag är för trött för att fatta att pyset jag går och dras med är just kemikalieläckage - så min kamera blir typ dränkt. jag har roat mig halv fyra på morgonen med att skruva isär den och försöka övertala objektivet att funka, men jag tvivlar på det. hoppas minneskortet funkar iallafall. (nån som har en kamera på lut?)
  5. även halva min plånbok och det lilla djuret som hänger med min mobil blev dränkta
kuuul! fyra av fem toast, kanonkul!
(fast det var ganska najs också. jag var skitfräsig. och jag uppviglade gäster att gå och samla slattar till mig. här ska inget slängas åt komposten inte)

god natt

onsdag 3 februari 2010

du ska kalla mig HERR gris!!!! aaaaaaaaaaaahhhhh!!!!!!!

detta oerhört lurviga och även färggranna ben (cykelvurpa, fyra av fem toast, kanonkul) hade tänkt svänga på sig igår på snärkes. det hade även alla övriga studenter i hela uppsala, så det blidde inget sväng. istället gick jag och svempa till upplands och drack öl, halvspelade ett konstigt spel, gjorde upp strategier för att handskas med och överleva praktiken. i synnerhet att ha "egna" patienter och att tvingas höra på viktväktarsnack i lunchrummet. iallafall kommer det nog gå ganska bra in the end för jag är ju en sån seriös student, och dessutom kommer det inte vara september, pendling och tjafs den här gången.
iallafall, ölen tog slut och jag cyklade runt till lite containrar varav en var öppen för en gångs skull. så jag fiskade upp ajvar, mangochutney, ostkaka, glada kon-ost, lustig jos, choklad, drinkmixpåsar, bröd, youghurt. jag diggar det här, bowla med matvarucontainrar, strike varenda gång :)

svempa ringde och väckte mig klockan sju för idag skulle det pluggas. jag startade med en stadig gratis frukost
musli som jonatan och linda lämnade, blåbärsyoghurt, jos, bröd och ost från containern. vitaminer ihopsamlade i olika kollektiv och i canada. ölglas insamlat på någon studentpub för länge sedan.

sen pluggade jag och pluggade och pluggade.
sepsis, erysipelas, hypovolemi, organperfusion, vasodilatation, cytokinfrisläppning, nekrotiserande fasciit.
jag är allas eran nördgris som ligger och vältrar mig i vetenskapliga ord, grymtar svårbegripligheter på latin och bökar runt i föreläsningsanteckningar med mitt nördtryne.
i like!

vid halv tolv gick nördgrisen till ica och handlade lyxiga saker till sin lunchciabatta. avokado, tomat och grejer. här ska mutas. (jag satt redan igår medan krokimålarna förbryllades över mitt färgglada knä och tänkte på denna macka). och så kaffe på det.
två uppgifter nästan avklarade, en tredje på gång. oj hoppsan där kom visst resultatet från farmkologitentan (G). hurra till mig!

hej vad det går, och det bästa är att imorrn åker jag till stockholm utan pluggtankar! lööv!

btw. inatt dömde jag att jag hängde med min blivande fru josefin johansson och att jag hittade 50 euro i fickan. sweet times!