söndag 31 januari 2010

superhjältestyle is the shit!!!

det är kul att gå från att se ut som ted gärdestad/jonatan lejonhjärta i yllehalsduk och grunge-iga byxor till att ha världens superhjältefrisyr och silvriga paljettbyxor. jag själv tar på mig ansvaret för klädseln. smink och hår är det mye, den alldeles förtjusande kvinnan med matchande tekanna, vars rumpa jag har min hand på, som står för. hjärta.

festligheterna tilldrog sig i kollektivet kärnfamiljen, där nyss nämnda förtjusande kvinna är nyinflyttad. tanken var att gå ut och vara snyggast på högkvarteret senare, men vi kom aldrig så långt. istället satt vi och förundrades över en liten larv bland popcornen, posade som in i helvete och spelade ett lustigt frågespel.

...och för att ytterligare bevisa för er hur snygg jag är så finns här nedan en bild från en superhjältefest hösten 2007
det är jag och finaste moa som visar musklerna (när jag fortfarande hade sådana).
btw, de svarta långkalsongerna lyckades jag idag ha hål på när jag gjorde vinterns vurpa på cykeln! hurra! då har jag det avklarat så behöver jag inte göra det igen. när jag kom till jobbet var det blod på hela mitt ben :) (ja jag är störd)

nu är klockan typ åtta och jag vill nästan gå och lägga mig, alternativt starta något slags projekt jag kan bli helt uppslukad av och därmed gå och lägga mig en tid jag inte behöver skämmas för. jag är lite sugen på att tillverka antingen en superhjältekostym av någon sort/nånting ABBA-liknande med väldigt mycket paljetter på/nånting väldigt sexy leopardtant-igt. den som inte däckar vid åtta får se...

torsdag 28 januari 2010

osteodystrofi dekubitusprofylax hyperparatyreoidism antiemetika peritonealdialyskateter erytropoeitin nefroskleros

först ska jag berätta om soppan, jag saknar den redan, vi hade en så fin tid tillsammans: en matlåda av jobb-soppa från april 2009, någon slags konstigt sedimenterad soppa med förmodligen ost och potatis i. och timjan, icke att förglömma. med ett stadigt lager av någon sorts fett på botten, sedan lite olika klumpar av soppa som har skurit sig i största allmänhet. den levde jag på under hela anatomi/fysiologikursen förra våren, och det får mig osökt in på dagens flashback: den fantastiska känslan av upplysning och allmänbildning jag just nu känner.

en sitter med en massa frågor om en massa kroppsliga funktioner en inte riktigt förstår. njurar. njura mej hit och njura mej dit, de är festliga de där små rackarna!
laddar upp med groteska mängder kaffe och dyyyyra böcker. och loggar ut från fejjan, för i helvete!
sen sitter jag där och vänder på papper och blad och säger hum och vältrar mig i latinska och vetenskapliga ord och blir så småningom helt salig för att jag fattar hur det ligger till och till råga på det blir helt stolt över mig själv för att jag tar mig tid fokuserar och gör klar en hel uppgift för en gångs skull. i like! applåd till mig!

onsdag 27 januari 2010

dagens spektakulära händelser

 • jag läste att ordet ateroskleros kommer av grekiskans athero gröt, och skleros stel. alltså stel gröt (i blodkärlen om en har till exempel kärlkramp). och så har jag dragit slutsatsen att det är aterofagi jag sysslar med om morgnarna.

 • varför ska mataffärer envisas med att kasta över en en massa gratis mat när de samtidigt stänger sina containrar? svempa får gratis mat från hemköp för att hon inte handlar där förutom kanske en gång. och jag får en gratis tårta och fem procent rabatt för att jag dragit mitt icakort på en affär i stan. men kom igen, en tårta!!?...hallå, det finns väl en massa saker om är bättre än en fryst tårta. aubergine, tahini, en påse små bollar?

 • snö. snö ute, snö inne, snö innanför tröjan, snö på varenda pinne. modd så in i helvete. okej jag tycker det är najs med vinter, det går skitbra att cykla, men inte i modd. hellre lumor än snömodd!!! heder åt alla plogbilar med medföljande chaufför!

 • vår föreläsare pratade om att en kan få pneumonit och lungfibros av en viss sorts antibiotika. en viss sorts antibiotika jag just ätit. och jag hostar som ett lamadjur. det var ju kul, tack för den lungan, herr läkare, jag ska ge dig mitt luftrör på en tallrik när jag tröttnat på det. fast sen sa föreläsaren att jag inte såg ut som om jag var 60+ och då var det med ens lugnt. men vad ska jag göra med den här hypokondrin då?

 • några stackare har byggt ett helt nytt campus här i stan. värsta stora och flashiga stolar och det är typ en miljard människor som pluggar där. men det finns i princip inga skyltar som visar vilken våning en är på eller ens om en är i rätt del av huset. halla? herr arkitekt. det finns en härskarteknik som kallas underhållande av information, besides studenter är i allmänhet så förvirrade ändå att en liten skylt här och var skulle vara på sin plats. typ såhär, öppna inte huset och tvinga folk att plugga där, eller för den delen komma i tid till föreläsningarna om ni inte ens kan behaga er att ha fixa skyltar på någon annan plats än nummer ett i prio-listan. likadant är det på BMC, det är i princip kört varenda gång vi ska ha grejer som inte är direkt innanför huvudingångarna. nere i katakomberna ligger det vilsna små bortvittrade lik för att de aldrig hittade dit de skulle. nån som har hört talas om pilar, skyltar, linjer i golvet, ledarhundar, guider? (jag vill dock förneka att det är på grund av denna dåliga behandling jag stjäl ert kaffe, era A4, er honung, halva frallor som nån lämnat, toapapper och för närvarande har sikte på ett plastben, komplett med alla muskler)

 • jag har börjat skriva en lista på jobb som är värdelösa att ha. först på min lista kommer den gränsvakt som tog min apelsin men inte mitt äpple när jag skulle över gränsen från canada till usa i somras. min apelsin var tydligen terrorist men mitt äpple hade sitt rekordeliga lilla klistermärke på sig som sa att den var av rätt nationalitet. sen tog han drew's avokado för den var också terrorist. och jag sa vilken najs fruktsallad du kommer få, eller nåt liknande. varpå han vresade att nej de här ska vi skicka till guantanamo. jaha, kul för dig, stå i uniform och vara överdrivet misstänksam mot olika sorters frukt, vad fan är det för ett jobb?
  andra jobb på min lista är hittills nagelteknolog och 75% av alla tentavakter, men jag tar tacksamt emot fler bidrag :)

tisdag 26 januari 2010

obs! klar klyschvarning!

min empiriska studie av poplåtar som studeringsstrategi gav önskvärt resultat.
jag klarade mikrobiologin!!!
(eller ja jag är ju inte så förvånad, jag är ju trots allt sjukt smart)

nu har vi börjat med en kurs jag aldrig kommer lära mig namnet på. den heter nåt typ omvårdnad vid sjukdom eller nåt, och det är nu den stora hypokondrin kommer. såklart blir jag lungsjuk när vi har KOL på schemat, och inte alls för att jag tjänstgjorde som en i iskyla spurtande florence nightingale i helgen. jag börjar även få diabetes och hjärtsvikt trots att jag själv påminner mig hela tiden om att jag inte finns i nån av riskgrupperna. det löser sig nog med det där.
ät lite vitlök, gör lite ingefärste så blir allting bra :)

imorgon ska jag läsa om njursvikt, snylta så mycket jag kan på alla lösa föremål på BMC , vinka adjö till jonatan och linda som åker till spanien (och lämnar kvar en flaska lettisk örtsprit och en chokladpralinlåda som heter prosit, jag förstår inte hur de tänkt sig...), samt se vad spexensembeln har att erbjuda :)

fast det finns en bacill som ger en den bästa sjukan... :)

torsdag 21 januari 2010

nu ska vi ta ansvar här


det här är inte okej.

det finns en massa samhällsmekanismer som gör att människor inte ska vara nöjda med sig själva. alltid kan en vara något annat bättre, smalare, snyggare, lagomare än det en är.
så folk får prestationsångest, platt mage-ångest, tentaångest och wödiwödiångest.

det är inte okej.

och det är helt galet att det mest revolutionära en kan syssla med är att tycka att en själv är okej.

"en kanske skulle vilja ha en släng av maginfluensan, så en går ner lite i vikt"
har du nånsin tänkt det, du smarta klyftiga kvinna? kapitalismen, veckorevyn och hela jävla skönhetsindustrin,"skön-hets"-industrin tjänar sjukt mycket pengar på att du mår dåligt. vem har bestämt att det är snyggast med platt mage?¨
jag bestämmer härmed att alla får se ut som de gör och är lika snygga what so ever. lägg ner den där kroppshetsen, den tar bara över dina tankar, ditt liv och din själ. det är mycket roligare att äta pizza och vara nöjd med det.
var stolt över din fantastiska kropp! en ser ut som en ser ut för i helvete! och kroppen är den enda fantastiska maskin du har som gör att du kan gå ut och göra nåt vettigare än att köpa veckorevyn!
ingenting har nånting att göra med utsidan på dig, det handlar bara om insidan.
till dig som tror du är ful: psssst! människor är i allmänhet snygga. det var längesen jag såg nån som inte var snygg. oavsett utseende. (fast folk som har riktig pälskrage har jag svårt att ha respekt för, men det går ju att ta av, eller att inte köpa överhuvudtaget)
och psssst! ...andra människor kanske tar åt sig av det du säger om dig själv. folk vars kropp du tycker är helt snygg...
så inga onda frön, skön-hets är en sjukdom som lätt spider sig.
och du är helt okej!

söndag 17 januari 2010

jo men precis
+ den här helgen har jag samlat ihop mat till över tjugo matlådor = rekord :)

onsdag 13 januari 2010

hjärnor

det är som att sofforna utanför bibblan på BMC har blivit något slags pluggläger. alla sitter o fikar och har fett mycket plugg-godis med sig. det gås runt i myskläder och fattas bara liggunderlag och sovsäckar i ett hörn.

förra terminen när vi hade anatomi/fysiologi var jag ju en riktigt seriös student som pluggade duktig i tysta läsesalen varje dag efter föreläsningarna jag i princip aldrig somnade under. dessutom tog de hand om oss o tvingade oss att ha basgruppsträffar där vi skulle läsa olika tankenötter och lära oss.

vilka tider det var, nu är vi övergivna vind för våg och sitter alla i samma båt med segel av 18 feta föreläsningskompendier vi förväntas lära oss.
så hur var det då med studietekniken? jag brukar tänka att om jag sprider ut alla mina pluggpapper riktigt duktigt över köksbordet och gnäller över dem och bläddrar igenom medan jag gnolar en liten harang av obekvämlighetsgrymtanden, så fastnar nog saker.
sen när klockan är elva och jag upptäcker att jag efter alldeles för många koppar kaffe och vändade av papper och grymtanden, inte har kommit just nån vart, då skriver jag en sång om det hela för att inbilla mig att jag faktiskt gjort nåt vettigt.
sen laddar jag upp den via skitsegt internet vilket tar så lång tid att jag inte hinner gå och lägga mig i tid, och försover mig dagen därpå, om jag inte somnar i skolan.
och från och med nu så tänker jag officiellt inte skämmas för att jag somnar. är föreläsaren så monoton att den inte lyckas hålla en trött jävel vid medvetande så är det inte mitt fel. och att jag är typ den enda som alltid somnar (jag vet inte så noga, jag sover ju och kan int undersöka saken) är inte mitt fel heller. det är säkert genetiskt.

som väntat urartade dagens plugg framåt kvällen, ett av mina bidrag till denna urballning var att försöka simulera stelkrampsposen bryggställning med konstigt stelt flin i ansiktet. det slutade med att jag ramlade av min stol, krossade skallbasen, fick meningit och hjärnabscess och lite cefalosporin på det, så det ordnade sig till slut.

alltså verkligen, ena dagen fattar jag inte vad jag håller på med. varför ska jag bli sjuksyrra, varför ska jag lära mig om vilka bakterier som finns i näsan, jag ska ju jobba med sexualpolitik ör i helvete. fast sen så sitter jag ändå där och myser av all allmänbildning och hur coolt smarta bakterier är fastän de inte ens har nån hjärna. nåt fastnade visst in iallafall.
jag är sjukt smart!

torsdag 7 januari 2010

mikrobiologisången

jag har skrivit en liten sång.tyvärr kunde kameran inte filma hela så jag lägger upp texten också (inte bara för att jag inte artikulerar så värst mycket)


Om du har feber och torrhosta och känner att dina cilier är döda
då är det nog mycoplasma pneumoniae du har, och borde äta lite tetracyklin
Legionella pneumophilia finns i vattenrören hemma hos dej, dom sprids via aerosol och ger dig lunginflammation feber och huvudvärk
Men vad har keanu reeves med mikrobiologi att gööra? Jo han sitter i biofilmen,
i ett slemmigt tjafs, som heter extracellulärt maatrix

Det finns många bakterier som bor i kött, skyll er själva ni som käkar döda små djur,
ni kan få campylobacter, salmonella och staphylococcus aureus.
men det finns onda små prylar i andra saker, till exempel pseudomonas på din tvål,
eller i ditt ris och vaniljsås, kan det finnas bacillus cereus.

Det fanns en gubbe som hette Gram, han gillade att färga bacillusker,
en sort blev röda o en sort blev blåa. de blåa byter dna med sina polare
och de är resistenta mot det mesta och kan bilda sporer som de skickar iväg
dom röda dom är giftiga från början och har LPS i sina cellmembran

Om du råkar fastna under ett träd, ska du akta dig för krepitationer
din muskelvävnad kommer tacka för sig och clostridium perfringens får en massa med mat
men om du istället äter sill i taskig inläggning, kan du bli förlamad av botulism
och ingen kommer se vilken ögonfärg du har och lyllos dig om dina nerver växer ut igen.

Det finns en fusiform som är riktigt illasinnad, den drar femton liter vatten ur dig per dygn, om du käkar dukoral så kan du klara dig annars får du kräkningar och diarre.
och öppna inte fönstren på hematologen, för det finns en svamp som kommer flygandes då,
den vill gärna bo i dina bronker och har jättehög procents mortalitet
även om din fjällbäck är lockande, finns det parasiter där med, gardia lambia ger dig näringsbrist och diarre

Det finns så himla många pyttesmå prylar, som äter upp dig, irriterar och ger dig hosta
fastän de knappast syns och inte behöver va många så är vi människor totalt ägda.
men hur sjutton kom man fram till alla de här, innan man ens hade uppfunnit snuset
du ska allt passa dig, för dom rackarna vet var din brevlåda bor!

kranium, tralala!

nu ska jag snart börja plugga mikrobiologi, vilket jag börjat med väldigt många gånger med blygsamt resultat. det får mig att se ut såhär.


nu börjar det bli knutar i grevarna för i helgen tänker jag inte plugga ett dyft (det vankas kaka, saft och OL i hooden) och i och med den sibiriska kylan som aftonbladet utlovat, kommer specialintresserade läsare hitta mig inbakad i mina fantastiska täckbyxor, runtskuttandes i de 40 minusgraderna, eventuellt åkandes ner för slottsbacken på en stor bit plast.

nu är det dock så att jag under mina milslånga moonboot-promenader lyckats åsamka mig själv digra skavblåsor under fötterna, så jag kan ju lika gärna utnyttja den här immobiliteten till att lära mig olika skojiga svampar, försöka uttala så många latinska namn på gramnegativa stavar på så kort tid som möjligt och utröna kopplingen mellan keanu reeves och pseudomonas aeruginosa. vi får se vad detta kan urarta till.
under tiden ska jag dricka kaffe och lyssna på pudelrock.

dessutom har jag en ny lista på gång!
min förra lista är iofs fortfarande högst aktuell och vill du lägga till nåt på den är det bara att höra av sig. den heter listan på frukter som har hår. (t.ex persika och hallon). den nya listan började på nu i veckan och den heter listan över djur som har namn som farkoster. (t. ex pärlbåt)

dagens prestation: jag sov bara ungefär en minut under fyra timmars föreläsningar idag. det mina vänner, är rekord den här terminen!!!
dagens förlust: vem har sett min palestinasjal. jag ser den inte någonstans, var katten har jag lagt den? förmodligen nånstans runtomkring ing.40 på ackis. snälla fina sjal kom tillbaka, vi har ju varit tillsammans i snart tio år :)
dagens (nej veckans) finbesök: finaste bästaste jonatan är här! hurra! åk aldrig hem/bort! det är så jäkla gött med vänner som även om en inte ses på ett år så är allt precis lika bra som det alltid varit :)
veckans låt (tillika veckans plåga (för andra)): den här

lördag 2 januari 2010

årsredovisning 2009

ååååkej, jag är tillbaka från skogen. nu är det dags att utse årets...

...nära döden-upplevelse:
jag och en traktor och en ganska liten men väldigt lömsk backe. och en backväxel.
...miss: typ alla nordamerikas pridefestivaler.
...utställning:
fittor, fittor överallt. de på V-day i stockholm var bäst för de ledde till kaka, saft och OL!
...smeknamn: sven, svempa, svennis, desmo, stockholm, silly porcupine, deez
...dryck: flamingovin och pulverkaffe. och icke att förglömma - rom o cola i skolan
...märkligaste promenad: över håga-åkrarna fyra på morgonen i nåt slags blurrigt grått mörker med femtio kilo containerfynd på cykeln. jag hade ingen aning om var vi var och undrade vad ellen hade tänkt sig...
...pris: en guldkateter för snyggaste gask-gäst. och en gulddrake från spexet för årets färgklick :)
...svempig syssla: balla ur, supa sig redlös och skända pluggpapper, kasta sopor på regeringsmakten, åka duschdraperi, idka surrealism, dansa hoppandes på ett ben, trycka ansiktet mot fönsterrutan osv osv.
...ställe att vara ifrån:
helvetet!
...ord: surrealism och serendipity
...otippade aktivitet:
mitt legendariska mandolin-solo på bron i canada i somras. och den allmänna lättjan
...kosthållning: jobb-soppa, container-what not, en salig blandning alkohol, 523% av det dagliga rekommenderade intaget av C-vitamin
...frisyr
(er):
nyårsaftons-snagg

juni-typisk flatfrisyr

juli - "hur gör du för att håret ska står sådär rakt upp?"-frisyr

novemberfrisyr som blev som den själv ville


...brieost: den som sven och jag sulade ut från hennes balkong för att den var så rälig
...uträkning: vattnet i mjölken i teet's fetthalt.
...
narkolepsi: hela flygresorna både till och från canada och i princip varenda föreläsning under hela november och december (som för att ta igen mitt närmast amfetaminhög-liknande tillstånd hela april och maj när jag knappt sov alls)
...citat: "fy fan vad white-trash",
"du kan vara skabbig, jag har klamydia!"
"hej idioter"
"hatar du mig? alltså det där hatet, det kommer att äta upp dig, och sen kommer du sitta där, ensam, och längta efter döden"
+ miljarder från olika spex som du inte pallar att jag droppar här
...konstigaste sättet att vakna på: genom att säga sternocleidomastoideus halvhögt för sig själv
...hårväxt: 0,5 cm - 15,5 cm = 15 cm/12 månader= 1.25 cm per månad. inte illa!
...lättja: att istället för att somna i skolan under alla föreläsningar, stanna hemma och ligga med en kombo
...schysstaste liftning: mellan canmore och argenta. hamnade på bastufest i vackraste lake o'hara, sen på en annan random fest, och fick sen en massa öl av alla olika människor som plockade upp mig på vägen
...epic fail:
påståendet av professorn att urinblåsan sitter i huvet, arlas ananas- och passionsfruktskeso. och distansförhållande.
...sorg: att årets kärlekssaga blev årets epic fail
...nya hobby: skriva arga brev. spexa spex (vilket även reulterade i årets...
 • krig: målarfärgs-, med/på lina
 • bästa omstart: "ha sönder mera rekvisita". skulle de aldrig ha sagt. stolen dog, jag log.
 • tomteverkstad: rekvisitabygge (inkl. bon jovi på högsta volym, pytt i panna, färgkrig, noll D-vitamin)
...andra hem: tysta läsesalen på BMC, norrköping, hos svempa, överallt i canada, norrlands nations teater
...kombos: alla hippies på hällens gård. hembakat bröd, barn som springer runt, fiolspel på taket, öppen spis. its a great success!!!
...bok:
eh...människans fysiologi?
...hångel: på stocken (ödesdigert nog framför rökmaskinen), framför teven hemma, på taket, på en toalett i canada och på många andra ställen
...accomplish:
1 år av sjuksköterskestudier
...sms: från svempa som svar på att jag var krasslig och inte orkade gå ut
"som ssk tror jag inte det finns bättre botemedel än dans.
är du mycket sjuk? jag är en baddade på aktiv förflyttning!"

...namedropping: perverst långa latinska namn på olika kroppsdelar och kroppsfunktioner
...slogan: "ingen friktion, ingen citron!", "skit ska skit ha!"
...crush:
josefin johansson i pang prego!
...bra o ha-grej: en affisch över hundens muskler, fruktlåda på pakethållaren
...riktiga kompis:
sven!
...utstyrsel:
elviskostym, mina vanliga gamla trasor+moonboots
...sjukdom: soleksem och höst-, post canada-, brat-sjuka. och skabb. häh.
...grej att störa sig på: folk som har att klaga på sig själva och sin kroppsbehåring etc som något slags standardsamtalsämne
...grejer som inte finns:
manligt/kvinnligt. bra då har vi rett ut det.
...jävla smäll: från en ansenlig höjd, lyft upp och ner av spexrex, rakt ner i golvet på axeln. eller när jag gjorde samma sak med sven. och mina slaps jag gjort mig ökänd för.
...oplanerade fest:
patrik super ner halva kollektivet med minttu, vissa hånglar, hälften spyr, hälften däckar, en får bäras upp till sin säng, en åker full till skolan dagen efter
...cykeltur: naked bike-ride i victoria

för böveln!

...tak: det utanför mitt fönster där det har däckats, hånglats, ballats ur, somnat, druckits kaffe, lyssnats på ugglor
...radioprogram: pang prego! och mammas nya kille!
...skills:
ta venprov, jonglera, däcka
...this is the life: ganska ofta faktiskt :) till exempel när vi skördade grönkål in the nude i canada
...extraknäck: diska till livemusik o gratis mat på kulturoasen, krokimodella, tillverka fittor till hger och vänster
...böld:
tanja tyden a.k.a. TBC-vaccinbölden
...bad:
när jag och jesus badade i en sjö bland bergen. tänk typ som när ronja och birk badar fast med två hippies höga på svamp.
...nyårslöfte: att inte slösa bort min tid på
a) fejjan
b) folk som inte kan bete sig som folk
utan istället: gå ut eller läsa en bok och i allmänhet sätta ner foten

det var det och det var det och sen så kom det en fiskmås!