onsdag 27 januari 2010

dagens spektakulära händelser

  • jag läste att ordet ateroskleros kommer av grekiskans athero gröt, och skleros stel. alltså stel gröt (i blodkärlen om en har till exempel kärlkramp). och så har jag dragit slutsatsen att det är aterofagi jag sysslar med om morgnarna.

  • varför ska mataffärer envisas med att kasta över en en massa gratis mat när de samtidigt stänger sina containrar? svempa får gratis mat från hemköp för att hon inte handlar där förutom kanske en gång. och jag får en gratis tårta och fem procent rabatt för att jag dragit mitt icakort på en affär i stan. men kom igen, en tårta!!?...hallå, det finns väl en massa saker om är bättre än en fryst tårta. aubergine, tahini, en påse små bollar?

  • snö. snö ute, snö inne, snö innanför tröjan, snö på varenda pinne. modd så in i helvete. okej jag tycker det är najs med vinter, det går skitbra att cykla, men inte i modd. hellre lumor än snömodd!!! heder åt alla plogbilar med medföljande chaufför!

  • vår föreläsare pratade om att en kan få pneumonit och lungfibros av en viss sorts antibiotika. en viss sorts antibiotika jag just ätit. och jag hostar som ett lamadjur. det var ju kul, tack för den lungan, herr läkare, jag ska ge dig mitt luftrör på en tallrik när jag tröttnat på det. fast sen sa föreläsaren att jag inte såg ut som om jag var 60+ och då var det med ens lugnt. men vad ska jag göra med den här hypokondrin då?

  • några stackare har byggt ett helt nytt campus här i stan. värsta stora och flashiga stolar och det är typ en miljard människor som pluggar där. men det finns i princip inga skyltar som visar vilken våning en är på eller ens om en är i rätt del av huset. halla? herr arkitekt. det finns en härskarteknik som kallas underhållande av information, besides studenter är i allmänhet så förvirrade ändå att en liten skylt här och var skulle vara på sin plats. typ såhär, öppna inte huset och tvinga folk att plugga där, eller för den delen komma i tid till föreläsningarna om ni inte ens kan behaga er att ha fixa skyltar på någon annan plats än nummer ett i prio-listan. likadant är det på BMC, det är i princip kört varenda gång vi ska ha grejer som inte är direkt innanför huvudingångarna. nere i katakomberna ligger det vilsna små bortvittrade lik för att de aldrig hittade dit de skulle. nån som har hört talas om pilar, skyltar, linjer i golvet, ledarhundar, guider? (jag vill dock förneka att det är på grund av denna dåliga behandling jag stjäl ert kaffe, era A4, er honung, halva frallor som nån lämnat, toapapper och för närvarande har sikte på ett plastben, komplett med alla muskler)

  • jag har börjat skriva en lista på jobb som är värdelösa att ha. först på min lista kommer den gränsvakt som tog min apelsin men inte mitt äpple när jag skulle över gränsen från canada till usa i somras. min apelsin var tydligen terrorist men mitt äpple hade sitt rekordeliga lilla klistermärke på sig som sa att den var av rätt nationalitet. sen tog han drew's avokado för den var också terrorist. och jag sa vilken najs fruktsallad du kommer få, eller nåt liknande. varpå han vresade att nej de här ska vi skicka till guantanamo. jaha, kul för dig, stå i uniform och vara överdrivet misstänksam mot olika sorters frukt, vad fan är det för ett jobb?
    andra jobb på min lista är hittills nagelteknolog och 75% av alla tentavakter, men jag tar tacksamt emot fler bidrag :)

3 kommentarer:

  1. Det är bara att stå ut med hypokondrin!
    Du kommer att ha avverkat såååå många svåra sjukdomar innan du är sjuksköterska.

    SvaraRadera
  2. Hej! Hittade hit via ping pong ^^

    Jag gjorde illa knät i fredags och nu en vecka senare ska jag opereras... Fått en inblick i sjuksköterskornas jobb, det är en riktig konst alltså. Slutsats: de borde verkligen få högre lön.

    Kramar
    /Mar från genus, socialisering och sexualitet kursen.

    SvaraRadera
  3. Hahaha, fy fan vad underbar lista! Speciellt det där sista med frukten! Du skriver så man skrattar på sig! :D

    SvaraRadera

say it! (och vinn unika handarbeten!)