torsdag 21 januari 2010

nu ska vi ta ansvar här


det här är inte okej.

det finns en massa samhällsmekanismer som gör att människor inte ska vara nöjda med sig själva. alltid kan en vara något annat bättre, smalare, snyggare, lagomare än det en är.
så folk får prestationsångest, platt mage-ångest, tentaångest och wödiwödiångest.

det är inte okej.

och det är helt galet att det mest revolutionära en kan syssla med är att tycka att en själv är okej.

"en kanske skulle vilja ha en släng av maginfluensan, så en går ner lite i vikt"
har du nånsin tänkt det, du smarta klyftiga kvinna? kapitalismen, veckorevyn och hela jävla skönhetsindustrin,"skön-hets"-industrin tjänar sjukt mycket pengar på att du mår dåligt. vem har bestämt att det är snyggast med platt mage?¨
jag bestämmer härmed att alla får se ut som de gör och är lika snygga what so ever. lägg ner den där kroppshetsen, den tar bara över dina tankar, ditt liv och din själ. det är mycket roligare att äta pizza och vara nöjd med det.
var stolt över din fantastiska kropp! en ser ut som en ser ut för i helvete! och kroppen är den enda fantastiska maskin du har som gör att du kan gå ut och göra nåt vettigare än att köpa veckorevyn!
ingenting har nånting att göra med utsidan på dig, det handlar bara om insidan.
till dig som tror du är ful: psssst! människor är i allmänhet snygga. det var längesen jag såg nån som inte var snygg. oavsett utseende. (fast folk som har riktig pälskrage har jag svårt att ha respekt för, men det går ju att ta av, eller att inte köpa överhuvudtaget)
och psssst! ...andra människor kanske tar åt sig av det du säger om dig själv. folk vars kropp du tycker är helt snygg...
så inga onda frön, skön-hets är en sjukdom som lätt spider sig.
och du är helt okej!

2 kommentarer:

  1. väl rutet sis! Dessutom är folk som lägger för mycket vikt vid sitt utseende förbannat trökiga att umgås med. Folk som inte hinner kamma sig för att de måste ut och spana efter grävlingar eller bygga om cykeln till en katapult är fan så mycket sexigare än ögonbrynsnoppande spegeljunkies.

    SvaraRadera
  2. Jättebra Disa!
    Skicka ovanstående till Veckorevyn!
    Var fanns Disorna på -50talet,när jag tyckte min mage var för platt och var avundsjuk på dom rundare?
    "skön-hets"- industrin,bra ord!

    SvaraRadera

say it! (och vinn unika handarbeten!)