söndag 13 december 2009

buffe, satan och bajs

  • idag hörde jag nåt väldigt smart som nån sa på radion. att vad det än handlar om, vad en vill ska hända, eller att nån annan ska göra för en eller vad som helst, så kommer det att hända om man bestämmer sig för att det ändå finns viktigare saker i livet. desperation gör att kommunikationen inte funkar och då händer inte det en vill. jag känner lite så med mitt kylskåp just nu. att det inte är det viktigaste i världen att det faktiskt verkligen borde städas (vilket svennis ideligen påpekar), därför kommer det bli rent inom en snar framtid bara för att jag inte är desperat.
  • det står fruktansvärt mycket prettigheter i Buffé som jag läste i morse, och detta fick mig att bli oproportioneligt upprörd över chili som smaksättning i allting. vad är grejen med chili? ligger alla matskribenter med chili-lobbyister eller. sluta vara så pretto! kan inte folk bara äta vanlig mat som typ potatis med smör o salt på, det är vad jag kallar reko smaksättning! (hela chiligrejen är ju som de kända hyperna att det ska vara aloe vera i a eller extrakt från havet med i allting, och det vet ju ni trogna bloggläsare vad jag tycker om den saken)
  • sen stod det även i Buffé att rödlöken skulle skäras med mandolin. sen när ska stränginstrument användas i matlagning? svempa och jag satt och funderade på om löken skulle pressas mellan strängarna eller genom hålen, eller om en helt sonika skulle drämma till löken på rockstarvis så den blev platt?
  • det fanns en bild av en passionsfrukt i tidningen och det visade sig att den inte hade hår! jag har blivit lurad! nu får den inte vara med på min lista över frukter som har hår längre. är det för övrigt nån som har nåt tips på kvalificerat håriga frukter som kan få vara med? (sånt här brukar jag sitta och tänka på under tråkiga föreläsningar när jag inte sover eller tänker på sex eller gör statistiska undersökningar av exempelvis hur många i klassen som har scarf eller liknande)
  • till råga på det stod det längst bak i tidningen att nästa nummer skulle ha temat "äta på egen hand", men kom igen lixom, chilimarinerad hand eller? tomt i kylen, ät på din egen hand. näe, jag gillar inte den där tidningen alltså.
  • för övrigt är det nån sorts skämt att jag får den över huvudtaget, för jag handlar ju typ inget på ica. ändå får jag Buffé för att jag tydligen handlar och har ica kort. och har en icakort kommer det poäng när en handlar. har jag handlat för 2500 spänn får jag 25 kronor i presentkort. hallå. en procent! ica, ni slänger hur mycket mat som helst, ge mig den istället för ett jävla hån på 25 kronor.)
  • det har konstaterats att saker som ligger i papperskorgar får en per definition ta. hähä. inga vidare kommentarer...
  • en vild diskussion utbröt på jobbet i går när jag sa nej till laxröra eftersom jag är vegetarian. varpå min kollega sa "men vegetarianer äter fisk". nähä sa jag och hon sa att den nya tidens vegetarian visst åt fisk. okej kanske om man äter lite sill på julafton, men en vegetarian som äter döda djur är per definition inte en vegetarian. så då har vi rett ut det.
  • igår tillverkade jag och sven satan, mer känd som seitan, men det är så kul att svära. först her en ihop en deg på två kilo mjöl (det ballar ur...) och en liter vatten. den får sova i vatten ett tag o sen ska all stärkelse tvättas ur till återstoden ser ut som en liten hjärna och känns som en också. så ska hjärnan kokas i en massa kryddor splasha riktigt mycket, och sen är satan klar och kan ätas som typ kött, jag ska prova imorn.
  • en annan skojsig sak de sa på radion idag är att saab kanske ska säljas till nåt företag som heter BAIC. det var ju kul, men töntigt att ekot var tvungna att bokstavera det BAIC, det hade ju vart kul om de sagt att saab ska säljas till bajs. i radion. mohohaa!!! skit ska skit ha säger jag :P
  • det har blivit väldigt mycket som är EPIC FAIL här helt plötsligt. till exempel att på jobbet ställa foten under röret där jättehett diskvatten kommer ut. och att vakna på morgonen som som första tanke tänka "va, har jag gått och lagt mig?". eller ty att äta på sin egen hand (fast iofs, jag har ju seriösa planer på att äta upp respektive kroppsdel om jag nu nån gång skulle behöva amputera den. mer om det i ett senare inlägg)
nu har jag jobbat utan rast i sju timmar bland femtitusen julmarknadsmänniskor. det var hetsigt men jag fick minsann lön för mödan - en låda med en massa mums i från jobbet, och så vann jag en ridtur i ett lotteri. så imorrn ska jag galoppera i skogen på en ädel arabhäst. och äta satan. och plugga läkemedelsräkning. its najs its a great succes. i like

och det bästaste: en av mina absoluta favoritmänniskor, den skäggige jonatan ska komma hem ryktas det om. hurra!

1 kommentar:

  1. Konstigt,chili hit och chili dit.
    Årets matmodefluga!
    Den värsta modeflugan jag råkat ut för var råsocker på torsk på fina restaurangen.Mår illa bara jag tänker på det.

    SvaraRadera

say it! (och vinn unika handarbeten!)