söndag 29 januari 2012

JAG ÄR MÖR

klättrade med linalainen igår. det var mycket trevligt, chokladbollar och pepp och empiriska studier i hur en kan förflytta sig enbart med hjälp av skinkorna. det gick bättre bakåt än framåt och kunde icke genomföras med bibehållen värdighet.

jag körde lite i gymmet oxå. och jag får alltid samma bevis för att det är bäst att hålla sig ifrån gymmet - en massa muskelbyggarpretton som ser sjukt uttråkade ut. jag vill inte beblanda mig med dom. men jag körde lite magövningar. nu har jag sån träningsvärk att det gör ont att djupandas. tallyho!

sen vare reunion med gamla hällens gård-folket. jävla fint folk alltså. vi käkade, drack vin, pratade om vitrinskåp och helosansalva. sen drog vi vidare och härjade. det hela slutade med att jag och patrik badade badkar fyra på morgonen, fan så sweet!

idag har jag roat mig med en långpromenad + kaffe i hågaskogen, det kändes väldigt vuxet med tanke på att jag är helt schlutt och egentligen skulle kunnat sova hela dagen. och så vare hur fint som helst.

torsdag 26 januari 2012

det går bra nu kompis det går bra nu


jag har fixat ett nytt extrajobb, tack vare en gammal klasspolare. ska börja som usk:a på gynavdelningen!!! det blir nog fett intressant och bra för karriären (och karaktärn).

och så fixade jag kirurgitentan!!! iofs var det inte så överraskande. med min eminenta pluggteknik som innebar att sitta i onepiece i solvinds soffa och sticka kunde det ju inte gått bättre.

i tisdags var jag hos tandläkarn för jag trodde jag hade ett hål och hade inte vart där på typ fyra år. gick dit med förväntningen att det här kommer kosta bananer och kännas som valfri alliansregering i käften. resultat: inga hål, värsta softa tandhygienisten och kostnaden 5 kronor. jag ska spara och rama in kvittot.

och det softaste: ovanstående anonyma katt brukar hänga hemma hos mig.
har en 1. päls 2. gröna kattögon 3. fyra tassar och sitter på mitt balkongräcke finns det lixom en stående inbjudan att komma in och förgylla tillvaron. så han fick komma in.
och så jäkla fin katt, kollar in hela lägenheten, ramlar omkull av gosighet och lägger sig sen tillrätta på valfritt mjukt underlag och spinner så det hörs i andra änden av huset.

nu är min fina anna här. och hennes hund bellis. vi har slaktat soprumsmöbler och eldat upp dom i skogen och gjort pinnbröd över elden.
bellis spydde på mitt täcke.
imorrn ska vi klättra. allt är i sin ordning.

onsdag 25 januari 2012

alltså fan vad ballt!


den 5 april far vi (dvs ett gäng galna klätterpolare och jag) till frankrike och härjar!!!! det kommer bli awesome! en massa klättring (UTE!!! MULTIPITCH!!!), bo i tält och hänga med så jäkla soft folk!!!

måndag 23 januari 2012

måndagsexemplar

idag har jag:
  • fått beröm för mina sjukt trasiga lappade urtvättade gamla jeans av vår c-uppsatshandledare, det bådar gott :P
  • käkat helosansalva. det smakade faktiskt över färväntan, mycket bättre än både massaseoljekaka och stearinljus (jamenvafanjagmåstejupröva!!!). fin uppfriskande eukalyptussmak, men med en störig fett-känsla kvar i gommen.
  • hittat en stor fin porslinshund i en container. det var fanimig på tiden!
  • filosoferat över att svenska efternamn ofta har naturord i sig. men att svamparna är helt uteslutna. taskigt. fan vad praktiskt lixom att heta herr kantarell, en vet alltid var han står - i enebacken ue! eller skivling, det kan väl vara ett efternamn? grönsaker är ju oxå uteslutna. förutom ifall jag och frida skulle gifta oss då skulle vi heta blomkål i efternamn. ska vi gifta oss frida?

nu ska jag plugga och sen planera klätterresa i påsk med lite polare, gött!!!!

torsdag 19 januari 2012

jomenvisst.

erik skulle väcka mig halv sju. så att jag kunde ligga kvar i sängen hur länge jag ville och lyssna på morgonpasset i p3. klockan halv nio vaknade jag alldeles själv i ren protest mot att erik inte stod och spelade ukulele endast iklädd nästan ingenting i mitt rum som han brukar göra.

gick upp och ba...aaahaaaaaa nurå?
jag har slappat som fan senaste tiden, knappt klättrat, minst av allt pluggat, sovit väldigt mycket.
det är nog väldigt bra för mig (som vanligtvis har oroväckande hypomana multitasking fullrulle-tendenser), men nu börjar jag bli uttråkad och segstartad.
sådär att jag börjar undra om det är nåt fel på mig, sådär att jag sitter och glor ut genom fönstret bara för att jag hinner fast det är skittråkigt, sådär att det kliar i alla muskler efter ett köttjävla fyratimmars klätterhärj.

så det fick fan vara nog tänkte jag och släpade ut solvind och ior på mysigaste promenaden i hågadalen, pysslade ihop två tavlor, stickade några varv, bakade bröd och handlade mat. ordningen återställd.

en knäckemacka, prickar och julgransglitter - vad kan gå fel?

solis och hundis i snön


sen for jag till mitt nya extraknäck - prova på instruktör på stallet. och det visade sig att en gammal kursare skulle prova på = bästa första jobbtillfället och en ny klätterpolare. hurra!

onsdag 18 januari 2012

katten med de 23000 stygnen


såhär skulle han bli, katten.


såhär har han varit i cirka sex år.
jag började brodera under en tågluff i östeuropa 2006,
sen kom det väl studentöl eller nåt i vägen.


tills jag fick nåt slags tågåkningsrelaterat anfall av korsstygnsmani och gjorde klart honom.
typ en miljard stygn!!!!

nu ska den få en ram.
vad tycker ni?
ska jag måla svart på övre vänstra biten??
eller ska jag montera den som den är???


tack nu känns det bättre

tisdag 17 januari 2012

mmmbaaaah!

jag känner en fet urge att måla nåt i en pastellfärg.
det var alltför länge sen nu.

det får bli den här krukan- från ett soprum nära mig.

pedagogik alltså

ena stunden skriver jag att fan vad gött att ha en termin till i skolan. men rent praktiskt alltså...pedagogik...?

såhär var det igår på introföreläsningen: "aaa, ni ska skriva ett PM om det här (flummiga sociologiteorier jag har fett mycket fördomar om, reds. anm.), alltså inte ett sånt PM som ni brukar skriva, utan mera som ett ..PM" och "det är jätteintressant med tarmproblem"

hallå lixom, jag har inte tvingats göra överambitiösa skit-skrifter med fascistiska referenslistor i två och ett halvt år för att sitta i termin sex och ordbajsa helt utan regler!!!!!
hej jag är inte alls skolskadad.

nu vet jag inte riktigt om jag är seriös eller inte...klassen kommer bry sig mindre i det här än i något pm någonsin förut så det känns fett onödigt, men oxå skrämmande att vi helt plötsligt får skriva hur vi vill, och JAG reagerar NEGATIVT på det. herreminje.
men jag antar det är priset en får betala för att ändå ha studentlevernet i behåll :P

för övrigt känner jag för att gräva ner mig i en säng och sova i en vecka.

(och så tänker jag på min gamla klass som är/var så jävla grym och nu är de klara och det är så jävla ballt) JAG VILL OXÅ!!!!

lördag 14 januari 2012

jag har aldrig varit så civiliserat klädd i hela mitt liv

tack till daniels frack.
idag höll jag i en fana när min gamla klass fick sina broscher och grejer och det hölls tal och alla satt och bölade. det var episkt. det går lixom inte riktigt att föreställa sig att de har tagit examen nu, jag är nästan glad att jag själv får vänta några månader till så jag hinner vänja mig vid tanken.
bli klar? jag? jag som inte ens har hunnit uppfinna snuset!
ha världens fetaste ansvar? jag som helst av allt springer runt innergården endast iklädd kolasås klockan 04.23 en tisdagmorgon.

jag började iallafall fundera på va jag själv ska ha på mig på min examen. när jag tog studenten hade jag en kostym jag sytt av ett turkost och olivgrönt tyg jag köpt på ikea. får se om det blir nåt i samma stil sen :P

nu ska jag kanske klättra lite, sen fira en polare som fyller år. efter det är det examensfest med de snyggaste syrrorna i stan
. hurra!!!

fredag 13 januari 2012

hähä. jag vet nåt som inte ni vet. (jo solvind vet)

det är värst vad tiden går. det har vart en helt soft vecka. eller.. egentligen har det hänt en massa finfina saker och livet flyter på så jävla gött!!!
min partner in uppsats gjorde klart hela projektplanen när jag rumsade runt i pjäxor och onepiece så den här veckan har vart ledig. jag har vaknat upp i andra änden av stan, VAS:at 8 och vickat på tårna väldigt mycket och idkat någon slags brödbakningsfrenzy i mitt kära hem...


...och gått på långpromenad med dessa finosar + ior som inte kom med på bilden :)

linalainen, jonas och jag var o klättrade igår. jag kände mig ganska seg, kan bero på två dagars sömnbrist pga arbete, eller att jag inte klättrat så mycket på två veckor, men kul hade vi och stämningen var minst sagt rå men hjärtlig. nästa torsdag börjar jag jobba lite som prova på instruktör på stallet, det kommer bli fett kul!!!

nu har jag pysslat lite pyssel, bland annat sytt en påspåse till köket. alltså en sån som en her alla plastpåsar i, med ett hål längst ner så de går att få ut.
och så har jag grävt fram diaprojektorn och tittat på mina gamla bilder från indien 2005. hiskeligt länge sen!!!
här är en polare på ett berg vi gick upp på.

det var sjukt fint men hela vägen upp var täckt av jättelånga taggar, jättesmå taggar som fastnade överallt, jättestora spindlar och nästan inget vatten i vattenflaskan. tror det tog oss 5 timmar att gå upp på ett 700 meter högt berg. men det var det fan värt.


ikväll kommer min bästa frida hit för myskväll och imorrn kommer jag missa melodikrysset för då tar min kära gamla klass examen, jag ska stå där, lagom sentimental, iklädd frack och bära fana. det kommer bli fiiint.

puss på er!

måndag 9 januari 2012

det är så hälsosamt och stärkande i fjällen


jag har vart på skidsemester en massa gånger förut, praktiskt taget varje lov när jag var liten bestod av iallafall en ansenlig del skidåkning, och jag antar att jag lärde mig åka skidor när jag var tre äpplen hög med valfri förälder i ett snöre bakom (så att jag inte skulle sticka iväg fullständigt på mina små små ben). det har varit väldigt trevligt, det är fett najs att åka skidor, och jag är väldigt glad att mina kära päron drog med oss på såna frilufsigheter när jag var liten (därav blir jag lite rörd och sentimental när jag nu i idre såg föräldrar med småknoddar om får lära sig åka och tänker att det där var jag för 24 år sen).
iallafall, nu har jag vart på skidsemester igen. o halleluja.
det var så helvinnerligt kul. störtlopp utför svarta backar, folk som blir fulla på en öl klockan tre på eftermiddagen efter en dag i backen. "vi må fire oss ned" och "pompe, pompe, opp och ned i vertikalen". urballade samtalsämnen vid middagsbordet, i bastun, i liften, i soffan och på många andra ställen. folk som springer ut endast iklädd pjäxor ut på balkongen och rullar sig i snön. folk som försöker ha av folks skidor i liften. stickning och mys framför film på kvällen. onepiece ovanpå täckbyxorna. stavar som går av. ass-plant i konstiga gupp.


tack för det. jag kände en väldigt stor del av veckan att mina magmuskler inte hinner kontrahera sig i takt med hur mycket jag ville skratta. då är det roligt.


sen kom jag hem efter en trevlig tågresa med korsstygnsbroderi och sömn. och då var det fest igen som grädde på moset. min kära gamla klass hade examenspartaj med trerätters och spex och dans. det var oerhört fint. en massa klassisar, en massa minnen från tre år tillsammans, lite stepp, lite på spåret, lite scrubs-dans och väldigt mycket kul. jag hade mycket trevliga och snygga bordssällskap... :)

här är jag och håkan som skaffat finaste skägget dagen till ära.

söndag 1 januari 2012

bästa början på året.

halleleluja vilken fest det blev igår. självfallet missade jag tolvslaget eftersom jag tog mig en liten tupplur. men innan och efter det...ojojoj. alla var inihelvete snygga, vi käkade veg buffe, sjöng sånger och hade ett sexualupplysningsquiz.

sen ballade det hela ur... jag tänker bespara er detaljerna men ni kan ju föreställa er.
somnade klockan åtta på morgonen. vaknade klockan tolv mellan en tvättmaskin och en typ oljepanna. sen trampade jag i kattbajs.

nu håller jag på och packar inför fjällresan som avgår imorgon. tio galna norrlandsmänniskor i en fjällstuga i idre i en vecka. det här kommer bli satans roligt!!!

här är jag i jämtlandsfjällen för fyra år sen.

och här är värsta fina snön som fanns där.