söndag 30 oktober 2011

det dära.

jag ska ta en tjur vid ett horn. wish me luck.

lördag 29 oktober 2011


jag har hittat min favoritklänning (min faster jublar!) efter hundra svåra år av favoritklänningslöshet. nu (och innan) är jag fruktansvärt snygg (och ser allmänt svår ut), ska dricka ur min öl, avsluta min egna lilla förfest och cykla till en fest. jag kommer känna ca tre personer av 60.

det kommer nog bli nåt av den här kvällen ändå.
jag har varit lagom bitter en stor del av dagen, tjutit halva och ägnat resten åt alla distraktionsåtgärder jag kunnat hitta. och ger härmed VÄRLDENS STÖRSTA PUSS till loulou. för tillfället besitter jag någon form av sinnesro så jag borde bara lämna lägenheten och spotify innan min hjärna får nåt annat för sig.

btw: är det ett tecken på att en borde klippa håret när en fastnar med håret mellan ett klättergrepp och handen, varpå hårbotten säger "frrrrt" och en tuss hår hänger kvar från ens hand efteråt?

och apropå hårtuss. hårtussen under min arm FTW!!!!

måndag 24 oktober 2011

söndag 23 oktober 2011

mat

jag har inhandlat födoämnen.
planen var att inhandla ett speciellt sorts födoämne att skapa hummus av.
det hela urartade.
 • 2 påsar kikärtor
 • 2 paket pasta
 • 5 paket krossade tomater
 • 1 dubbelpaket husmansbröd
 • 2 paket havremjölk
 • 2 påsar morötter
det kändes som ett personligt nederlag, tills jag insåg att det hela handlade om någon sorts nostalgiutövning eftersom ovanstående var precis vad jag levde på för fem år sen, när jag bodde i samma område och handlade i samma affär. jag är stolt över att jag hållit fast vid mina fiberrika, veganska och billiga matvanor.
(alltså utelämnar jag härmed att jag ätit makaroner med smör och ketchup till middag ungefär hela veckan, ibland även till lunch.)

lördag 22 oktober 2011

jajaja, jag kunde inte hålla mig...nu har jag faktiskt fått ett riktigt smutt blåmärke som jag måste visa upp! (ovanstående kroppsdel är min armbåge)
jag vurpade med cykeln igår. och det var inte ens midvinter. det här är inte likt mig.
schlääääädd sa det bara och där låg jag. pakethållaren blev sned, jag blev mest förvånad och tänkte i vanlig ordning att hoppas det kommer riktigt mycket blod. men nej det här blåmärket blev allt som erbjöds den här gången. tack ändå.

sen rullade jag vidare och hade en sjukt bra dag på praktiken, varje dag en ny nyans av kroppsvätska som kommer ut nånstans ifrån, i like. plus att jag hade hand om fem patienter typ helt själv. och de överlevde.

möttes sen upp med min barndomsvän amelie, vi har känt varandra i snart 20 år. det tycker jag är fascinerande. en annan sak som är fascinerande är att vi nu bott i samma stad i igen i fyra år och ändå lyckas ses max en gång om året - och då dyker hon upp på min praktik som läkarkandidat. det var som meningen! så vi gick till orvars, åt pommes frites och pratade om livet. det var fint. nästa vecka ska vi gå på hair. herregud, vi har inte hängt såhär ofta sen vi praktiskt taget bodde hos varandra varje helg när vi var åtta.

synd att den här bilden inte visar våra vackra anleten, men den var typ den enda jag hittade på oss båda. fjordhästridläger på gotland 1999.


drog sen till ellen och förfestade med vin och blod. sen åkte vi till kalmars där räfven spelade. alltså sjukt ösig klezmerfräs i världens minsta lokal med obefintlig ventilation och tio tusen fulla studenter.
note to self: bär inte raggsockor i samband med ovanstående. jag var ytterst nära att ta av mig alla mina kläder typ hela tiden men tänkte att håligheterna i desamma får funka som aircondition. iallafall var det sjukt bra musik, så himla gött!


till vår stora förskräckelse satt det hänglås på folkescontainern när vi svängde förbi där påväg hem. fy fan. sickna snikna småborgare de är. mer sopor åt folket för fan. jag kände rent spontant att nu får det vara nog, nu flyttar jag till malmö istället. eller skaffar en bultsax. päh!!!

onsdag 19 oktober 2011

uppdatering av hårstudien

uppdatering nr 1:
jag saknar det redan.
stubben killar och sticks
jag har inte fått ragg.


uppdatering nr 2:

jag saknar det fortfarande. det känns lixom inte riktigt som min armhåla. dessutom är det här med att raka sig varje gång en duschar en sak jag inte riktigt tycker är värd att komma ihåg.

stubben killar och sticks fortfarande - inte så mycket som jag trodde eller som min favoritylletröja, men ändå mer än den fina lilla busken på höger sida.

jag kommer på mig själv med att gå runt och tänka att vad ska folk tro när de ser mig med rakad armhåla, de lär ju bli helt chockade över detta!!!

jag nämner inga namn, men en viss person sade sig inte alls ha tänkt på vilken sida som var snyggast och det gick ju bra ändå :p

jag undrar om det verkligen är värt att fortsätta med det här fram till nyår alltså.

hepp!

igår repklättrade vi på stallet- så jävla värt!
hänga runt högt och lågt bland en massa klättergrepp som förhållandevis ofta ser ut som olika sorters könsorgan - med folk som börjar utbrista olika sorters stön när de sträcker sig efter grepp, få finfina blåmärken (jag är fett nära att lägga upp en bild på mitt oerhört klädsamma blåmärke över halva axeln men tänker att jag avstår så länge så att denna blogg inte blir min egen klubb för inbördes beundran över olika skador) och snacka skit med peppande folk som har sjukt fina vener på underarmarna.

jag hade tänkt gå och klättra lite idag med, men jag måste stämma om pianot och måla om i köket a.k.a plocka mangold och leta efter vetenskapliga artiklar om smärtlindring (i pubmed som har allvarliga attitydproblem)

söndag 16 oktober 2011

:)

fan jag gillart när hela kroppen är full av träningsvärk, hjärnan är en deg, hjärtat är bokstavligen en klump glatt muskulatur, oboy flyter i ådrorna och det är skavsår och blåmärken lite överallt.

för det har varit helg och den var så himla fin!

(ni får klura på själva vad det är jag gjort egentligen)

fredag 14 oktober 2011

nu är det fredagsmyyys!
jag kan nu meddela att den uppfläkta huden i mina händer nu har ersatts av någon slags läderartad vävnad, väl blandad med klättersvett och talk. det känns bra.

jag är nyss hemkommen efter en eftermiddag på blåsans bouldervägg och har konsumerat en väldigt stor mängd spagetti med smör och ketchup - därav detta inläggs existens över huvudtaget.
innan denna masskonsumtion av spannmål, fett och raffinerat lykopen idkade jag någon form av vegetativ tillvaro med stora inslag av amöboida rörelser (nu är det bättre, men när jag nu lägger märke till min retorik undrar jag ju om någon sorts glukos överhuvudtaget nått upp till de cerebrala delarna av min kropp..?)

nåja, nu är det slut på veckan och dags för fredagsmys. jag önskar att jag tar tag i en bärs och i att sy en kortkort urringad leopardmönstrad klänning, av vilken jag har haft ett exemplar men lyckats slarva bort i garderoben. förmodligen kommer detta icke ske men kvällen är ju ung, stannar jag framför landet brunsås eller ottar med ett glas oboy kommer jag vara lika nöjd.

den här veckan har vart bra. det kanske stämmer det där, att allt kommer bli bra igen...eller så är det en kombination av fake it til' you make it-strategi, koffein och paroxetin som gjort det uthärdligt.

iallafall har jag:
 • haft mittbedömning på praktiken - kort sagt "fortsätt såhär så kommer det bli skitbra"
 • fått typ århundradets finaste beröm från en patient+fru = världens peppkänsla och dessutom var det en jättefin regnbåge utanför fönstret precis då :)
 • klättrat schmättrat - det går bra nu! och det är så jävla kul. och jag får så fina blåmärken ibland. och får laga mina sönderslitna skor med något slags speciallim från förra decenniet.
 • hängt en massa med finaste polare. ätit soppa på solig balkong med svempa och anja, dansat lindy hop med frido (- och blivit fett pepp att gå en nybörjarkurs i det till våren!!!) krambrottats med elina bland en massa dammråttor och badboll, tittat på sunes jul och ätit ärtsoppa med louise, blivit utfodrad av och fått en liten fin gitarrkonsert av erik. jag har så fina vänner <3
 • plockat in alla morötter och rödbetor från landet och ätit merparten av dessa. samt varje gång jag kissat trott att jag dödssjuk eftersom det blir helt rött.

äääe, här blire inga barn gjorda.
oboy eller öl?
oboy eller öl...?

torsdag 6 oktober 2011

aj.

jag har köpt ett svindyrt årskort på blåsan/stallet så nu kan jag klättra så mycket jag vill.

hej vad det går.
hej vad det blir sår.
hej vad inihelvetes ont det gör att sprita händerna femtielva gånger per pass på praktiken.

det är tur att jag är en sådan masochist.

söndag 2 oktober 2011

vad jag nu är för nåt.

jag har mått tjyvens senaste veckorna. verkligen, och tänkt att inget kommer bli bra igen. det har jag tänkt väldigt många gånger förr i livet, och det har alltid blivit bra igen. just nu är jag ganska förvånad över att jag är ensam hemma och inte ligger i en blöt hög i ett hörn.
det kanske finns hopp trots allt.

jag har roat (?) mig med att ringa olika människor och beklagat mig. såhär lät det när jag pratade med mamma.

disa: snyft snyft allt är dåligt jag är så ledsen och jag vet inte vad jag ska göra

mamma: (efter ca en halvtimmes fantastisk-mamma-analys-och-terapi)

"men disa, det ordnar sig, du är ju en helt fantastisk tjej...kvinna...människa...äh, vad du nu är förnåt"

puss på dig mamma!