måndag 18 maj 2009

hur en spenderar en grym helg:

  • först tar en med sig bärs och fysiologi/anatomispelet och apar sig med två basgruppspolare, för att sen övergå till att kolla på pernilla wahlgren hög på amfetamin i så ska det låta, och sen mamma mia. alla naglar blev lackerade, alla fötter masserade och det battlades latinsk anatomi så kvistarna yrde.
  • sen går en upp i ottan och intar en stadig frukost och packar cykelväskorna och åker med patrik, ida och ellen rakt västerut med en medelhastighet av 18.44 km/h i 37.85 km i solens sken. sen åker den samlade troppen iofs helt fel några kilometer men lyckas ändå höra gök och hackspett och hitta en gammal 1100-talsbro i funbo, samt ha livliga fantasier om hur kyrkogårdsgrusgångskrattor är skapta, innan vi tvärnitar in på almunge prästgård för att titta på kossor med enorma juver som gör vårens första hoppsasteg i hagen.
  • som grädde på moset lagas det sen snabbmakaroner över öppet trangiakök (fortfarande i solens sken) och intas tillsammans med grönsakskuckelimuck, oliver och avokado. i bakgrunden hörs kulande kossor och fåglar, ett stort antal barn och en förälder som förklarar för sitt lilla lilla barn att diamanter har en speciell struktur på sina atomer (och det är inte utan att jag tänker att en viss förälder förklarade samma sak för mig för typ 21 år sen..?)
  • som cocktailbäret på grädden på moset blir det sedan kaffe och sånt där fett najs slöhäng där alla är mätta och trötta och halvsover men ändå kommunicerar på något slags primitivt vis om komockor.
  • sen blir det hemcykling med maxfart 51.2 km/h (och cykelutflykter i största allmänhet är det fina med livet.)
  • efter 7 mils cykling vankas det mat och häng på köksgolvet och prat om hjärnans funktioner med patrik innan det ska säljas fika till hågaspelet.
  • så en knallar dit och kokar kaffe och gör tydligen grym reklam för hippiekakan herman genom att säga att jag har ingen aning om vad som är i den, men den är säkert god. och dietmar och katrin kommer dit och dom är ena riktiga kompisar.
  • på kvällen vankas det schlagerfinal, så den lilla rosa glittriga åker på och moas kollektiv intas med pompa och ståt av både paljettklänningar, norsk halling, rabarberpaj och chips. morsomt! nörje vann med sina fioler och sverige fick sin sedvanliga nästan sist-plats och vissa personer somnade, andra lyfte på folks klänningar hela kvällen. det är olika hur folk roar sig här i världen.
  • söndagen inleds med brutalt misslyckande av lagande av cykelpunka, förhållandevis oengagerat pluggande men desto mera kaffedrickande i solen. dessutom både tvättas och städas det och skrivs packningslista till canadaresan.
  • hos jenny erbjuds det trädgårdshäng så en drar dit fast detourar och snackar lite med linda innan det (och jag lider med folk som måste sätta betyg på 500 elever. i maj.)
  • jenny och elin har precis stulit en fet stock att ha som rabattkant. det räknas maskar, bärs jord, glassas i hängmattan och prrr-as med ester. och rabatten blir långt bättre än vad tusen ernst:ar nånsin skulle kunna åstadkomma. sen klipps det hår. (och det är ju bara löjligt att ha principer om icke-hårklippning, lika värdelöst som att ha det om kaffe och öl. eller smör. men inte om kött)
  • för att spä på de påstått feminina sysslorna som präglat dagen från dess start var det lika bra att laga god och näringsrik mat, moppa golv, tvätta lite mer och dammsuga innan en viss klänning skulle sys som krona på verket.
  • det hittades ett gult blommigt tyg i en container efter valborg och den totades om till en fin skapelse som gjorde att ellen såg ut som en liten humla som fått för mycket kaffe och socker. samtidigt förhördes skräddaren (m.sartorius för de som vill veta) om allt som kan vara värt att veta om hyalint brosk, erytrocyter och baroreceptorer och det lyssnades på fina fioler och den gamla dängan pokerface.
  • sist men inte minst: kvällsmacka. det är det fina med livet (igen)

det finns ingen hejd på hur bra man kan ha det

den här veckan ska det pluggas, sovas i fågeltorn, gås på födelsedagsdejt med moa, säga adjö till marängtårtan ange som flyttar (till piteå av alla ställen????!!!!!), festas på galan erik awards, träffas ex och jobbas mitt i natten. tallyho!

2 kommentarer:

  1. Erik awards? Äntligen efter alla dessa år får man en gnutta erkännande! Härligt!
    Låter som en mycket trevlig helg i alla fall. Själv blev jag jagad av kravallpoliser.

    SvaraRadera
  2. men du...erik är ett ganska vanligt namn...och en gammal papier machedrake som var rekvisita i ett spex för länge sen.
    jag tror jag kommer få pris i kategorin "bästa trashning av rekvisita", eventuellt "mest frekventa färgkrig"
    mohaha

    ja dte var en sweet helg. var var du och kravallade?

    SvaraRadera

say it! (och vinn unika handarbeten!)