lördag 26 november 2011

inflyttningsfest 2.0

imorrn har mina kära vänner frida och johanna inflyttningsfest i sin nya lya. förr i tiden bodde de i en annan, då gick det vilt till med vin, stackars kaktusar, en himla massa härj och två bedårande katter.

nu är det dags igen. jag har förvisso redan hängt där en del, men imorrn är det festelifeeeest och det kommer bli skitkul. bästa folket ska dit och alla kommer att vara snyggast!!! (men jag hoppas vi inte gör brännmärken i golvet och mördar kaktusar som då)

här är några bilder från förr i tin

frida har hittat nåt intressant...

jag o johanna på utflyttningsfesten där jag snaggade mig och allt urartade.


nu ska jag slagga, snart är det melodikrysset!

to be continued...

fredag 25 november 2011

måndag 21 november 2011

mmmiddag!


1 purjolök
10 hemodlade potatisar
1 broccoli
margarin
havregrädde
1 L vatten
buljongtärningar
nässel+libbsticke-örtsalt
svartpeppar

hacka purjo, potäter och broccoli grovt
stek purjon i margarin
he på potatisen, vatten och buljong, låt koka tills allt är mjukt.
i med broccoli
koka en minut till

mixa alltsammans
i med havregrädde och lite salt och peppar

blanda runt.
ät och bli överlycklig över vad du just åstadkommit

företrädesvis kan en knäckemacka med honung och en slajsad vitlöksklyfta ackompanjera detta, särskilt om du börjar bli förkyld.

söndag 20 november 2011

hej jag har klättrat i fyra timmar

alltså fem miljarder blåmärken (som ser värre ut än på bilden), sammanlagt hundrafemti meter upp upp upp och trapezius, biceps och samtliga 43 underarmsmuskler som tackar för sig.
det går bra nu kompis det går bra nu!

sen for jag till discokulan som bjöd på söndagsmiddag. ugnsbakade grejer, rödbetsbiffar, trattisgräddis-sås från himlen och kålsallad. och varm (vadärdetför?-)frukt med choklad på och hallonsorbet. plus ett kollektivt rage against per morberg, diskussioner om (o)acceptabel handhygien, konstiga katter och bdsm.

tack för helgen. imorrn blir det back to school. alltså en väckarklocka på 7 istället för 5.30. hurra!!!!

jag fick feeling



denna oerhört smickrande bild från sommarens sylt-frenzy får nu äran att illustrera gårdagens fantastiska lördag.
gick upp vid tio och löste melodikrysset över facebook med frida. vi rockade skiten, när kommer min melodkryss-bricka?

sen vaknade erik (karln med tungan) till liv och började styra i köket. vi bestämde oss för att dra och klättra efter avklarad frukost.
jag stod och sopade golvet lite halvambitiöst. vi har inte särskilt mycket regler hemma, definitivt inget städschema. dessutom bor här två halvlortiga hippies med tusen saker för sig hela tiden. golvet är täckt av farmors gamla trasmattor och innehåller ansenliga mängder damm.
nånstans kom vi på att det här med att moppa golv kan ju vara en bra pre-klätter-aktivitet.
sen vet jag inte vad som hände. eller, jag fick feeling helt enkelt, slet av mig typ alla mina kläder och storstädade lägenheten, kastade ut lite saker, satte upp lite tavlor och hejfaderuttan.
utan att ens hinna komma fram till stadiet "äääähhhstääädavajobbit"
. erik tog hand om det lilla blöta djuret som bosatt sig i avloppsbrunnen. tack för det. (det som är najs med att städa sällan är att en verkligen får se skillnaden från lort till rent, istället för att gå runt och smådutta av ren princip).

sen stack vi och klättrade. senast vi klättrade var skamligt länge sen. senast vi hängde hela dagen var också skamligt länge sen. det är absolut fett med värt att bo tillsammans med en bästa polare, men vårt umgänge brukar som inte hinnas med förutom vara-hemma-men-göra-olika-saker-snacket, men jag tror det är rätt vanligt att den polare en flyttar ihop med är den en inte hinner hänga med, för det planeras ju inte på samma sätt.
iallafall, vi drog och klättrade. sjukt najs. hans fingrar pajade inte, jag köttade på och fick världens pepp för min utveckling (jag ser ju inte mina framsteg lika mycket som nån som inte klättrat med mig på nästan ett år...).

när hallen stängde alldeles för tidigt åkte vi till affärn och slogs med purjolökar som vi sen lagade nån slags episk paj av. degen bestod av de klassiska deg-ingredienserna potatis, havregryn och knäckebröd (och lite mjöl).
innan maten lagades bjöd soprummet på
  • ett antal fina ramar
  • en otroligt enerverande liten väckarklocka
  • några fina lyktor
  • en liten gris med odefinierbart syfte
  • och en herrgårman-skylt.
när allsköns olika ingredienser av vegetabiliskt slag fick koka ihop sig bäst de ville, fick en av tavlorna ett nytt motiv och dörren en "välkommen till fjärsen"-skylt. med undertexten "som en modell av regalskeppet vasa, men mer lik babben larsson".
sådär bara helt plötsligt.
jag faschineras av att saker bara händer och att grejer styrs upp medan jag knappt hinner märka det.
det måste vara nån sorts kosmisk energi. eller helt vanlig mani.



vi skålade i min hemgjorda och jävulskt goda slånbärslikör och när vi skulle sätta tänderna i middan plingar eriks polare på dörrn. vi sitter hela kvällen och provar likör, dricker bärs, spelar gitarr, funderar på den lilla grisen och pratar om tanter i hatt och morgonrock. det hela slutar med att jag somnar i soffan och de drar ut nånstans.

den här helgen är den första på hela terminen jag inte jobbat, haft tusen planer eller mått förjävligt. allt som styrts upp har bara varit helt spontant, och jag har varit helt glad, lycklig och fnittrig hela tiden. och jävligt soft i mig själv.
jag är så otroligt glad för det!!!!

fredag 18 november 2011

håkan och jag

när jag inte måste gå upp svintidigt gillar jag att lyssna på morgonpasset i p3 medan jag halvsover. jag har nån slags ambition om att ligga och lyssna på det i vaket tillstånd och bara njuta av att slippa behöva gå upp, men sånt funkar ju inte i min hjärna som gärna pumpar ut en massa sömnmedel så fort jag placerat mig i horisontellt läge (och inte idkar några andra särskilda aktiviteter).

iallafall så gjorde jag det i morse (för jag var leedig!!!). håkan juholt var gäst i studion. och morgonpasset smög sig lixom in i mina drömmar, vilket gjorde att jag drömde att jag höll på att roasta håkan och spy en massa galla på honom och med desperat aggression och en väldigt gnällig gäll stämma försöka övertyga honom om hur ovärd han var sitt bostadsbidrag, och hur mycket jag var värd det istället.
och så kastade jag lite mat åt hans håll men jag tror den missade. oerhört moget.
nja, men har en 140000 i lön så ska en fan inte behöva extrapengar.

jag undrar vad jag hade drömt om det var tobias billström som varit gäst istället, vilken grillfest!

en massa veckors praktik-check!

nu är jag officiellt fääärdish med en aslång praktikperiod.
först sex veckor på urologen. bästa avdelningen med hur mycket som helst att göra och lära sig komma ihåg. jag fick jättefint beröm, fick ta hand om kroppsvätskor i alla tänkbara färger och lärde mig sjukt mycket i största allmänhet. samt hade stört trevligt med alla andra som jobbade där. jag kan helt ärligt säga att jag lätt vill jobba där när jag är klar i juni.

sen en vecka på ambulansen. det vet ni ju redan om. snyggaste tishan men lite för mycket soffsittande för min smak.

och igår gick jag sista dagen på operation. gick hem fem minuter efter att ha sett en bit tjocktarm tas ut. fick intubera folk och ha rymdpyjamas på mig. det var kul...fast det roligaste är nog att stå där och gräva...det fick jag inte göra...

igår firade jag detta accomplishment genom att nöta järnet på en klätterled, gunga runt i lite rep, svära och bröla över crimps från helvetet och dricka bärs med en massa fint folk. nu kommer livet sluta bestå av satans tidiga morgnar och istället bestå av vetenskaplig metod som nästan är värre. men det blir nog bra. (jag kanske hinner blogga lite mer oxå...)



söndag 13 november 2011

pappa

är han inte söt?

det här är alltså den totalt opretentiösa pappan som säger:
"man får inte vara dum, då kan man bli chef
"

och pappan som år efter år bakar samma fantastiska limpor, och som kommer med en nybakad varm skiva med smör på när han bakat klart

och som får göra lite som han vill, eftersom han inte har nån akademisk belastning

det är han som, när jag ringer och allt har pajat, säger "okej, nu får vi ta det lite lugnt och lösa det här" och som sen på nåt vis får allting att verka rätt enkelt

och sen går och bygger finfina träkajaker till alla som vill ha

han är pappan som lagade konstiga omeletter med ris och skit i, som tog med oss till badhuset varje fredag och med varsam hand petade mig på örat tills jag somnade varje kväll när jag var liten.

och han är den som utan tvekan hjälper till med allt han kan, som förser en med alla praktiska prylar en nånsin skulle behöva och alltid ger vidare en känsla av att allt ordnar sig.

jag älskar dig pappa!!!

fredag 11 november 2011

men det är ju inte ens helg än!

kantareller- check!
rusdrycker- check!
kära vänner - check!
komma hem från fest (i lite olika bemärkelser) klockan elva på förmiddagen - check!
klättertalk - check!
en sån här göttig bakfylla med raspig röst och sämsta humorn i världen - check!

och det är bara fredag kväll. herre min je vad jag är effektiv!!!

nu har jag mött upp jenny, vi har lagat en massa mat, inmundigat denna och känt den stora paltkoman ta över kropp och själ. innerst inne hoppas jag börja orka ta mig ned på stan och titta på när hon (som uppenbarligen har glukostillförsel till hjärnan) och andra finosar dricker öl. men jag tror jag kommer bli kvar här på soffan.


det här ska jag roa mig med

onsdag 9 november 2011

hej.

idag har jag gått tredje och sista dagen på ambulansen i tierp. ambulansfolket var väldigt trevligt och uniformerna är fett fina, men jag kan inte riktigt se tjusningen med att sitta och vänta på larm större delen av dagen + att åka bil (okej plingpling-droska, men ändå) fram och tillbaka. jag lixom klättrar på väggarna (läs: somnar) av att sitta och inte ha fullt upp. det är nog roligare att hänga på ambulansen i en större stad där folk ska hålla på och skada sig lite mer. men men, tack tack och hej!

nu är jag ledig tills på måndag och ska förlusta mig med mina kära vänner, viss mängd talk, eventuellt lite rusdrycker och kanske lite frostnupna trattkantareller.

och kanske blogga lite mer, egentligen har jag ju lite mer ambitioner med min blogg än att skriva en gång i veckan. jag tänker ibland att jag kunde blogga mer om jag hade en sån därn spejsad telefon. sen tänker jag skjut mig!!!! aldrig i livet!

torsdag 3 november 2011

hej.

ja jag lever.
den här veckan har jag bara behövt prioritera lite mer livsuppehållande åtgärder än att blogga.
till exempel somna av ren emotionell utmattning på folks soffor och snyta mig.
nu är det snart helg. jag har fabulösa planer och kommer åter på måndag.

ps. idag har jag dragit i blåljus+uiiuuuiiuuuuiiuuu-spaken på en ambulans. det var smutt!