onsdag 31 augusti 2011

predikstolen

det är ju så en kan bli religiös!
och aldrig yttras det så mycket könsord och sexuella anspelningar som när fyra brudar klättrar på predikstolen.
jag, sandra, disa och lina a.k.a släggan, kuken, hulken och burken hängde (bokstavligen) där idag och utförde stordåd. ingen hade klättrat särskilt mycket på ganska länge men jävlar vad det gick (som ett inoljat mumintroll!).

jag och disa a.k.a berra a.k.a burken köttade på en ganska trixig vägg som båda fick till väldigt schmuckt trots att alla grepp är som små små pirayor som lixom äter sig in i händerna. sandra a.k.a kuken schvishade upp den högsta leden (som andra kämpar med som fan eftersom den blir svindryg sista fem meterna när en är helt slut) på en pissekvart.

och lina a.k.a hulken då, som för en tid sen knappt kunde stå på sin balkong på grund av höjdskräck (att bara då ge sig upp längs en bergvägg i ett snöre är ju fett med cred).
men vad gör kvinnan? samma grej som sandra, vilket är dubbelt så högt som hon klättrat förut och detta helt utan psykbryt. jag blir så stolt och lina fick knappt plats med leendet i ansiktet när hon kommer ner till marken. du är så jävla bra lina!!!

bildbevis:

när alla blir kaffesugna går det utmärkt att gå upp bakvägen på berget och sitta där på stenen i världens solsken och dricka kaffe och äta matsäck. jag hade med mig mitt trangia från sjuttitalet, kaffefilterhållare från sjuttitalet, och värmde kaffe med gas från containern och filter från euroshopper.

och så åt vi hummus och pratade om att en del spindlar, dom har lixom någon slags plan (att äta upp mig, vilket är oacceptabelt) men dom är som lite ambitiösa iallafall. vissa andra spindlar, typ långbeningar, dom har riktigt inte tänkt till utan är bara några slags vingliga haschtomtar som super bort sina ben och borde skämmas i största allmänhet.

***

imorrn ska jag gå upp i ottan, hetsdricka kaffe och beta av ett gäng webbföreläsningar och kanske plugga lite akut buk. sen jobba. sen kanske finaste jenny kommer.
och när ska jag hinna plocka all den där svampen?



tisdag 30 augusti 2011

dagens föreläsningspoesi

vasokonstriktor
medulla spinalis
torakotomi
sympatikusbortfall
elektrolytbalans
kristalloider
hypermetabolism
turgor
trachealtub
auskultatorisk

pluggesti schmuggeti!

igår var alltså första dagen på resten av mitt liv. eller näe, resten av mina studier! det började med lite introduktion till kursen Omvårdnad och medicinsk vetenskap inom kirurgisk vård och akutsjukvård, 22,5 hp. (nu kan du andas igen).
och det kändes, som det iofs har känts i början av varje termin - nu börjar vi snacka slafs här, i like.
denna pepp kan också ha fått sig en skjuts av att jag hade med mig ett sånt fint pennskrin till skolan och därför hade gått in i någon form av regress


sedan hade vi en utgångspunkt om en patient med akut buksmärta, vilket ledde till fantastiskt fina frågor som jag ska götta ner mig i böckerna efter svaren till. jag tror det här blir en asbra termin. jag är klädsamt livrädd för praktiken vi ska ha men försöker tänka på exempelvis små hästar istället.

för att fira denna nya skolstart åkte jag och klättrade. de hade bytt ut hälften av alla leder till både mitt förtret och min förtjusning, fast mest förtjusning faktiskt. det var allmänt pepp stämning och om det inte regnar på onsdag ska vi ut till käraste predikstolen och härja. hej blåsor!!!

sen kom jag hem, sådär en niotio på kvällen och tänkte att nu är det ju en jättebra tid på dygnet för att göra tio miljoner falaflar. skiiiitgoda blev dom :) kom hit och ät gott folk!
tänk hur det kan gå när man inte har en teve.



idag ska jag sitta på föreläsning till tre. sen plugga akut buk till sju. sen ska jag strippa.

btw är det någon som har pimpat min flamingo.

..längst ner på bilden skymtas kvällens middag, exklusive makaronerna :P


söndag 28 augusti 2011

herreminje vad alla fyller år hela tiden!

idag är det min brors tur.

grattis på dig, bästa brorsan <3


jag har idag knåpat lite med en present jag alldeles spontant kom på att jag skulle göra när jag rotade bland elektroniksoporna (flogstas grovsoprum är btw en hit!). jag tror den lilla presenten kommer bli mycket fin och passa nämnda broder mycket bra.

utöver det har jag:
och detta listar jag endast för att skryta över hur effektiv jag är, fast jag vart bakfull hela dagen.

  • hjälp limpan med flytt
  • sytt ett förkläde, grönrandigt med orangea snedslåar.
  • påbörjat en metamorfos som en liten häst ska gå igenom (detta ska jag berätta mer om imorrn!)
  • patchat min ryggsäck
  • kokat potatis och ätit den med smör
  • bytt sadel på en cykel
  • bytt en slang och två däck på en annan cykel
  • bytt ringklocka på en cykel och satt fast den gamla på en annan cykel
  • bytt cykel med en cykel och satt slangen på den tredje cykeln och en annan cykel på den första cykeln
  • hängt med tre vänner och en hund och en flaska mojito och lyssnat på mitt nya favoritband
fårmansovanudå. ja.

fredag 26 augusti 2011

grattis på 5-årsdagen!

idag, den 26 augusti, har jag bott i uppsala i fem år. det känns rätt ballt.
för några timmar sen hörde jag flogstavrålet utanför. det gjorde det så att säga back in the days oxå vill jag minnas. och jag har full insikt i att jag låter som en panchis!

dåförtiden var det jag, empan, sanna och jonatan som delade en fyra. jag pluggade socialpsykologi, boxades och härjade runt. det var fina tider. och jobbiga tider. som alltid.
nuförtiden är det jag och erik som delar en trea. jag läser till syrra, klättrar och härjar runt. massor har ändrats och ändå inte och var drar man egentligen gränsen mellan dåförtiden och nuförtiden?

tyvärr tror jag att nästan alla bilder från denna tid har försakats när min hårddisk åkte i golvet. annars hade jag tänkt bjuda på en liten bildkavalkad men ni får hållas tills jag blivit oförskämt rik och kan lämna in hårddisken på lagning. (något borde jag väl ha lärt mig, nu när jag har 157,5 högskolepoäng, att hångla inte i samma soffa som din hårddisk hänger i. dagens ungdom alltså).

en bild ska jag iallafall dela med mig av, och vilket sammanträffande sen för jag och världens bästa frida träffades ju ungefär i samma veva som jag flyttade hit. så vi ska oxå fira femårsdag. men mer om det sen. här är en bild på oss från december 2006

oj så små vi var
det finns en nyare bild på oss i pride-inlägget för den som vill göra en jämförelse :P

torsdag 25 augusti 2011

fjellen: resultatet


nu är jag hemma igen från fjellen och sammanfattningsvis kan en ju säga att sven+sven+ fjell är en hit. det var lite aerosol här och där och trycksår grad två på höftbenen, men vad gör det när vi hade med oss slånbärslikör i en plunta lixom.


vi gick där på spångarna och i leran och på stenen och hade det allmänt göttigt. stannade och åt sesamklump eller någon av ellens kulinariska läckerheter färdigförpackade i en liten påse bara att koka på trangiat.

och hängde med lämmlarna (de var fler än sist, iallafall fler som inte var ..torkade). och hängde med renarna, de flesta var fjompiga och sprang iväg (iofs, det skulle jag oxå göra ifall min kontakt med människor oftast innebar att bli fångad med en lasso, brännmärkt eller mördad). en ren var cool iallafall, gick runt i skogen och åt sopp och brydde sig inte så mycket om folk


och så kom vi fram till keb-dalen. long time no see. kära kära fjäll. visserligen var det sjukt dåligt väder och jag hade ont i knät så det blev inget toppbestigning vare sig av keb eller toulpagorni (vilket jag inbillar mig att jag ändå lyckades övertala ellen om att gå upp på kanske kanske kanske??), men så fina de är de små(???) bergen!!


vi roade oss på fjällstationen med att dricka upp all kvarvarande likör och sedan sjukt mycket kaffe. och ellen bar mig runt för mina skor var på tork. det var väldigt fint gjort och folk kollade konstigt på oss. hähä.
sen gick vi till nikkaloukta i strålande sol. försökte lifta in till kiruna, det började med skyfall och ungefär en bil var tionde minut. sen blev vi upplockade av två folk i lusekofta. den ena sa knappt nånting, den andra pladdrade konstant.


klockan var ca 18.13 när vi kom till kiruna. 05.37 gick nästa tåg. jahapp, sa vi och chockade våra gallblåsor med thaimat. sen däckade vi på stationen. blev utslängda och tältade utanför tills tåget gick hem till den utopiska idén om att ha ett hem man inte behöver flytta på, drömmarna om smör och befrielse från allsköns fjällsvett.

nästa år igen va!?

tisdag 16 augusti 2011

fjellen

imorgon åker jag och svempa till fjällen. jag tror det blir en favorit i repris, men eventuellt en ganska regnig sådan. (tur att jag köpt en clas ohlson-regnponcho så jag klarar biffen)

och som av en händelse hittade jag precis alla mina bilder från förra sommarens norgefjäll. såhär var det då.







oh så koseligt :)


***

jag har haft en alldeles magnifik helg bestående av nyskördad potatis, äpplen och annat från danderyd, gamla grannar som blivit nya grannar, små små sniglar, PVK-sättning två på natten, en massa fint snack och massa bra.
så nu är jag lite skakis, dags för kamomillte.

fredag 12 augusti 2011

the shit

jag kommer till klätterstället halv åtta och är fortfarande fruktansvärt bakfull r/t den klassiska jag ska bara ta EN öl, men det hela slutar klockan sex på morgonen. ochsåvidare.

och jag har ju inte sovit ordentligt sen jag flyttade in här. inte heller klättrat på två veckor.

och vad gör jag - nailar en sjua med överhäng som jag kämpat med i ett halvår. hänger runt där som någon slags apa och får kommentaren "fan vilka starka fingrar du måste ha" av någon slags klätterguru som hänger där.

tack för det. jag och kuken firade med containerdyk och pannkakor.

torsdag 11 augusti 2011

bulle till limpa

så jäkla gött det känns att bo här!!!

nedre botten= gräs utanför balkongen
hundra meter till kolonilotten= oerhört närproducerad lunch
bästa limpan två hus bort=hon hade feber så jag gick till henne och lade bullar i hennes brevinkast

onsdag 10 augusti 2011

currykors WTF!

jag är i mitt förra hem, hemma hos bosse, och städar.

eller nej det har jag ju redan gjort, nu dricker jag upp gammal slånbärslikör och väntar på bättre tider (alltså att det slutar ÖSREGNA) så att jag kan cykla med mitt sista lilla lass saker hem till mitt nya hem.

häromdagen skulle jag och frida börja flytta, men feta ryggsäckar, en cykelkärra som är sned och tusen påsar på styret.
det började ju väldigt bra, tills vi kom till DÖDSGUPPET. där hoppade en hjulet av kärran och ingen skiftnyckel eller vaselin hade vi att fixa det med (vilja och våld fanns, reds. anm.).

jaha. åkte hem till mattias och gjorde en oerhört hemgjord lagning av det hela. mattias blev grön av färgen på vagnen, men det gjorde ju inte så mycket eftersom mattias vanligtvis brukar bli grön när vi umgås. sen åkte vi hem till mitt nya hem och packade upp. sen åkte vi hem och skulle ta en till vända. vad händer då? cykeln får DÖDSPUNKA på precis samma ställe som hjulet hoppade av på. hallå, currykors, vad fan är ditt problem!!!

efter det lasset satt vi, jag, frida och klara som hade slutit upp på mitt framtida vardagsrumsgolv och åt jordnötter. eller satt och satt. sådant händer ju knappast när klara är med. folk förvandlades till apor och helt normalt civiliserat umgånge förvandlades till någon form av brottning. jag tror jag bet frida i knät.

efter några timmar kom min pappa med flyttlasset som var så stort att jag skämdes (med det var ju faktiskt ALLA mina saker som flyttdes då, typ tre lådor är kvar på vinden som snart inte är the vind längre. så då är det coolt att skämmas)

nu har jag packat upp nästan allting. druckit folköl och lyssnat på det här samtidigt.
nu tror jag det slutat regna så jag ska åka hem och dricka kaffe :)

söndag 7 augusti 2011

pride 2011

dykes on bikes. när de börjar rusa motorerna börjar paraden. och de flesta börjar gråta en skvätt för det är ju bara för fiiiint!

WORD!!!!

frida och jag och svetten av tiotusen tyska bögar på ett dansgolv med discorök och lady gaga.

***

så var det pride då. herre min je.
cykelturen dit var lika angenäm som dehydrerande, men det sistnämnda gjorde ju inte så mycket för på pride är det som att alla lever på något slags lyckorus med extra multivitamin och all homeostas en någonsin behöver.

sammanfattningsvis var jag på inga föredrag, workshops och shower alls (vilket annars brukar vara ett obligatorium, men jag har ju lärt mig av två års universitetsstudier att jag passar bättre ute i solen med en öl).
fester var jag på däremot. och öl ute i parker drack jag. så värt att jag av bara farten råkade vaska både öl och garderobsbricka. men oj vad det dansades (jag som oftast brukar banga när det ska gås ut, tänk vad lite regnbågsflaggor gör med en)

och paraden. fyra timmars gående fest, en liten oerhört uppfriskande regnskur och jag var så glad att jag fick ont i ansiktet. jag blir alltid lite sentimental och gråtfärdig över hur fint det är med prideparaden. alla borde gå dit istället för att hänga på ikea eller ullared eller vad nu heterosar gör.

och en annan grej, jag träffade en person jag inte träffat på länge, och inte alls hade trott att det skulle vara så trevligt att träffa. och det gjorde mig oerhört glad.

tack för idag. imorrn ska jag flytta

torsdag 4 augusti 2011

pride!!!

det har varit en intensiv vecka i falun, med bärplockning paddling, allmänt socialiserande och sjukt mycket packning inför flytt. jag tänkte återkomma med lite mer om det, för det har vart en sjukt najs vecka.

men nu ska jag fara till stockholm och hänga på pride med mina bästisar.
det är sol och det är lesbians on extasy i hörlurarna. kommer bli skitbra med andra ord.

hej svejs!