fredag 30 mars 2012

fredag kl 18.41

ligger nu hemma på soffan med lagom ont i ryggen. skyller allt på c-uppsatsen och att jag inte hunnit träna eller klättra på hela veckan.
nu har jag städat, dammsugit, moppat golven, diskat, gått ut med sopor, vattnat växterna och sorterat grejer.
snart kommer mamma men innan det kommer bästa jenny hit en stund.
det blir nog en najs kväll det här. hemmamysfredag :)

fredag kl 15.08

jag sitter i skolan med oerhört dålig hållning efter att ha matat in Cuppsats-material i datorn hela dagen. börjar få grava koncentrationsstörningar och min kropp vill krypa ur skinnet. (jag är väldigt glad över att jag inte kommer examineras ut till ett yrke som sitter still hela dagarna.)

helt plötsligt kommer det två psykologstudenter med en uppblåsbar flamingo och bjuder mig på kaffe.

var detta en hägring?

onsdag 28 mars 2012

gudrun och grejer

min munkjacka luktar fortfarande rök från lördagens korvgrillning, jag har fortfarande rivsår på benen av helgens springa-nakna-runt-huset-klockan-sex-på-morgonen-när-vi-fortfarande-festar-session och jag har fått ett väldigt fint halsband.

nu är det dock onsdag och kontrasten är total med heldags C-uppsatsskrivning (som iofs består av 30% drömmande, 30% kaffedrickande, 20% förvirring och 10% ordbajsande). och mitt i alltihop sitter gudrun schyman, som jag så absolut måste gå fram och starstrucka mig med. så jäkla grym person alltså!!! såg ett föredrag av henne ikväll och har aldrig sett nån go bananas på en whiteboard som hon. för att inte tala om hennes klockrena retorik.
oj oj vad det händer grejer.

och på fredag kommer mamma och hälsar på, på måndag kommer erik hem från japan, på torsdag åker jag till frankrike och det ser ut som valfritt djungeldagis här hemma. jag tänker såhär att det finns viktigare saker i mitt liv just nu än att städa för andra, dessutom är stökighet bara en himla bra anledning att gå ut och göra roliga saker.

amendåså det var bara det jag ville säga. och så lite pirr i alltihop.

torsdag 22 mars 2012

shorts!!!! :)


jag hade shortspremiär igår, och idag hade jag solkrämspremiär. vet inte om solen är såå stark just nu egentligen så jag skyller på att jag i största allmänhet beter mig vuxet så mitt överjag smetar på solfaktor av bara farten. iallafall fick det mig att lukta som på nya zeeland (a.k.a. landet utan ozonskikt), eftersom det var samma solkräm som jag hade där. mycket trevligt.
såhär såg jag ut när jag var där, för exakt ett år sen (efter att ha färgat håret med henna av okänd art och felstavad nyans "mogney")

dagen idag har varit väldigt trevlig. jag och sofia har gjort tre intervjuer som gick riktigt bra (vi skriver uppsats inbillar vi oss), och suttit i solen och pratat strunt. sen har jag hängt med ett gäng niondeklassare som skulle klättra på sitt elevens val (eller dom hängde, jag säkrade...). efter det körde jag, jonna och malin ett fyspass som hette challenge. typ cirkelträning. sjukt mycket upphopp och lagom sladdriga benmuskler. jag kände mig förvånansvärt fräsch efter passet (ville inte spy/amputera alla kroppsdelar/självdö) och ser fram emot kommande träningsvärk. sen klättrade vi lite oxå, kan ju inte låta bli. men bara mysklättring idag. mina nya skor kills me, mina fötter måste vart kalla och små när jag provade dom. askungens styvsyrror skulle tyckt de här var rena mystofflorna.
vänta jag ska ta ett kort...



observera mängden tå som måste knölas ihop för att få på sig dom här.
ja, klätterskor ska vara sjukt tajta. och jag tror att jag klättrar så pass bra i dom för att jag inte har lust att hänga och tramsa på väggen med skor som äter mina fötter, lika bra att ta sig upp lixom, så jag kan få komma ner och ta av dom.

jaja, nu ska jag transkribera intervjuer. det kommer bli fantastiskt tråkig. gå nu och gör nåt kul, du som kan.

söndag 18 mars 2012

vad jag gjort i helgen-lista

  • däckat på soffan halv tio på fredagskvällen efter några avsnitt QI och ett antal våfflor (och uppenbarligen fett med utmattning). tvätten kvar i tvättstugan, alla lampor tända.
  • vaknat i sängen, hämtat tvätten, slipper alltså ha på mig mina absolut-sista-minuten-kristrosor-med-SPETS längre. löser melodikrysset med mamma över facebook, te och ännu mer våfflor till frukost (och byter tempus mitt i stycket)
  • kollar på mer QI, bästa programmet, populärvetenskapligt tramsande. me like.
  • cyklar till jobbet. 13 minuter, 4,5 kilometer, maxhastighet 30,6 km/h, medelhastighet 20,7 km/h
  • jobbar, inkl.: lägger om sår som ser ut som billys panpizza och tar 6036 steg
  • far hem och fryser
  • åker till jobbet igen. kroppsvätskor big time.
  • promenerar runt i söndagsvädret och pratar med min fina faster i telefon. funderar på att inhandla livsmedel, men träffar på en magnifik gammal kursare och glömmer bort det.
  • dansar lindyhop, lär mig charlestonsteg, tar 5700 av dessa. fett kul
  • far hem, hänger med bananflugor, 15 cm höga ärtplantor och en tallrik spagetti.
  • får feeling och sätter en bröddeg, målar ett kuddfodral och stökar till en jävla röra i vardagsummet.

bra helg vafan!


imorrn ska jag och sofia börja skriva uppsats. jag ser fram emot ungefär allt det innebär förutom själva uppsatsen. fria tider, hänga med sofia och ha valfria kläder på sig känns friskt. uppsats känns som en bra predisponerande faktor för grava koncentrationsstörningar och grundande för dålig hållning och eventuellt trycksår. dålig stil!!!

lördag 17 mars 2012

KEB


så tragiskt med herkulesplanet som störtade in i keb. och fatta känslan av att vara totalt utelämnad till ingenting förutom isvindar och dödsångest.
dålig stil keb, jag vet hur bra du kan bete dig, också gör du såhär.

vila i frid.

torsdag 15 mars 2012

bröd och frihet

hade sista dagen på sista praktiken idag. röjde runt som om det inte fanns nån morgondag. dopplade fötter (och mig själv), ville äta upp en boendes veckodos antibiotika för det hade sån fin godisfärg, drämde en slägga i datorn (i wish, önsketänkande som pågått i samtliga fyra praktikveckor), tog 4 742 steg. osv osv.

sen åkte jag hem och sen åkte jag till klätterväggen och missade precis min pappa som kom förbi med (ännu mer) prylar, inklusive mitt 20-åriga apelsinträd. det kommer iallafall passa finfint här hemma!

och så lämnade han det här majestätiska brödet. mums!


detta ska jag nu inmundiga med vegansk philadelphia på och lite (mycket) varm choklad till.

imorgon ska vi ha simulationsövning med en sjuk robotpatient och ett större antal förvirrade läkarstudenter. det kan bli intressant. jag känner att det kan få vara helg nu och att jag är mer sugen på att måla spaljéer.

måndag 12 mars 2012

måndagspyssel


jag har gjort en tavla av en ram från soprummet och en massa frilufsiga bilder från 70-talet. fint va? så ifall jag känner att jag har lite för LITE arktisk feber kan jag ju kolla på den här och få knottror så att ordningen blir återställd.

lördag 10 mars 2012

utepremiär!!!

idag var det uteklättringspremiär med alla galningar som ska med till frankrike. klättringen innebar för min del att jag gjorde en brasa, åt kakor, klängde minimal tid på knixiga boulderproblem och flamsade väldigt mycket. det måste varit hasch i kakorna alltså. finfint väder och folk, röklukt i kläderna och lite lagom uppraspade fingrar. fett nöjd! det kommer bli fantastiskt kul att dra iväg till frankrike med dom hära alltså :)
är det lika fint imorrn drar vi till kära gamla predikstolen och repklättrar.

det är det här som är det fina med livet.

här kommer också lite bildbevis på grejer som växer i små krukor hemma hos mig. ärtorna leder stort, och små små koriandrar börjar komma upp.


även solros, lök, rödbeta, grönkål, basilika, palsternacka och morot är på g. det gör mig lycklig.

fredag 9 mars 2012

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jag har tackat ja till ett jobb. som sjuksköterska. AMAGAAAD!!!!
och sockerärtorna har börjat komma upp.

det var bara det.

tisdag 6 mars 2012

HERREGUD VAD JAG HAR FÖRDOMAR MOT GYMKILLAR!

jag ser dom ganska ofta när jag är och klättrar. de sitter där vid sina maskiner och pressar och stönar, har enorma halsvener och biceps, men ser ut att ha för jävla tråkigt. och jag tänker att är det några fördomar jag vill spä på så är det ju dem om den stereotypa gymkillen. (det är nog han som har mest fördomar om en sån som jag oxå)
han sitter där i en spännig tröja, pumpar muskler med en narcissistisk blick på sig själv i spegeln. han har en strikt träningsschema och fanatisk koll på hur många gram proteindryck han får i sig. och han spenderar så mycket tid med sin egen narcissism att han prioriterar bort sånt här som kan inverka bra på den sociala kompetensen och allmänbildningen. det var ju surt för han, för när han går ut på klubb med sina bästisar biceps och triceps och raggar och tror att alla hans timmar i gymmet ska ge utdelning bara han posar lite snyggt får stackarn ju aldrig napp. han har ju ingenting att komma med i fråga om sociala skills eller humor eller sprallighet. deppigt hörrö!!

ja och du har också fördomar om folk så kom inte och klaga.

söndag 4 mars 2012

det ska va gött å leva.

jag har grävt fram min mammas gamla kamera från 1973. fina grejer alltså, och det är mycket bra för karaktären att använda en kamera som inte ger en möjlighet att se på en gång hur bilderna blir. jag tog en tur i finaste hågadalen i fredags och hittade en massa fin himmel, posande hästar och en väldigt skrynklig pannkaka som låg på en trädstam.

annars har helgen bjudit på ett härj med jobbet, annat härj, melodikrysset och skridskor på mälaren i världens finaste solsken. och urballning av danssteg på lindy hop kursen.

det borde vara helg jämt.