torsdag 29 oktober 2009

sur mjölk - när du får oväntat besök

mitt finbesök idag bestod av ...tadaa...hilda!
se på fan, vi kom fram till att vi inte hade setts sen i falun för fyra år sen...och ända lyckades hon hitta till mitt hus ute på vischan i mörkret.
jag blev så till mig att jag hällde sur mjölk i hennes te, (fast då fick hon mitt istället)
sen satt vi och snackade och åt ostmackor i flera timmar och pratade om bergsbestigning, resor, polsk sprit, polska biblioteksvakter, polska berg, polsk kultur och annat polskt. jag känner att polen kanske inte är så dumt ändå. (ändå? dricka zubrowka och ballaballa stora kyrkklockor som jag gjorde senast jag var där var ju inte så dumt)
och så tog vi nästan orden av varandra när vi pratade om relationer. vilket sammanträffande.

sen gick vi på banvallen och pratade om blod och slafs och gummistövlar.
riktigt najs att du kom förbi hilda!

nu har jag kollat på the shining ensam i mitt stora mörka hus mitt i natten. fast fan, jag mesade ju ur och fejsbokade mig igenom hela filmen, här hade jag ju hoppats på total skräck, men det finns tydligen ingenting som inte fejjan kan råda bot på. darn.

i'm lost but i'm hopeful

mitt i allt elände kommer jag på mig själv med att gå ute i skogen (visserligen på väg till ica maxi men det visade sig inte vara lika hemskt där som alltid, mer om det senare) och lyssna på hand in my pocket med alanis morissette


och den lyssnar jag ju typ bara på när allt vart sugigt ett tag och jag äntligen blivit pepp på nåt vis igen. det är väl bara att tacka och ta emot, fast jag vet att det kommer gå upp och ner ett tag nu.

igår kändes skolan mer förvirrande än vanligt och själva grejen med att tio personer tillsammans ska skriva typ två PM på två veckor är ju helt koko.
näe, säger jag bara.
i ren protest började jag känna mig sjuklig och trött (eller så kan det vara att immunförsvaret kommit igång efter två månaders psykisk stress) så jag åkte hem och däckade.

idag roade jag mig (?) i flera timmar med att läsa olika fitnessbloggar. jag måste vara riktigt sjuk alltså. läsa om hur många gram kyckling och tonfisk de äter och hur många träningsövningar de gör och se bilder på folks deffade magrutor.
näe, säger jag bara.
väga hur mycket dött djur en ska äta, que? skryta om armhävningar, va?
det är mycket finare med kurvor


vad ska en hitta på när en är sjuk? jag har ju inga kanaler på min teve, har lånat the shining på bibblan men vågar som inte kolla, orkar inte städa badrummet fastän jag borde och är för rastlös och tankfull för att ligga och pilla mig i naveln. tips mottages tacksamt (det är bara några dagar kvar i tävlingen nu....)

så jag gick till ica där de bjöd på både det ena och det andra, lätt dagens höjdpunkt hittills att lyckas pricka in en massa gratis mat sådär. choklad, kemiskt smaksatt fil, olika ostar :)
jag blev så till mig att jag stoppade mina två jästpaket i fickan och glömde betala för dem sen.
där fick ni, ica maxi!

ni fick jag finbesök :)
kramiz

onsdag 21 oktober 2009

det ballar ur!

idag skulle vi ha pluggat. imorrn är det nån slags webbtenta och nästa vecka är det tenta i statistik från helvetet.
nominalskalevariabler, oberoende t-test och ka-klyyya ka-klyyya. hallå lixom, jag har inte kommit ner från bergen för att lära mig sånt här totalt värdelöst tjafs.
det enda som gör att jag ändå går till skolan är att en i princip får gratis kaffe om en bara smyger lite.
OCH - dagens uppfinning! en liten petflaska med mount gay rum som får följa med till skolan. hurra! det slutade med att jag och sven skrev en lista (klädsmt felstavad och delvis på holländska) på olika saker som ska uträttas, till exempel att kolla upp diverse saker vi nu glömt, bädda in problemen (särskilt ett) i bomull (läs: sprit).

sen hittade vi detta i min midjeväska
  • 141.50:- (som hade kunnat vara 19 kronor mer om inte groggvirket hade kostat 19 spänn i cafeterian)
  • en liten flamingo
  • en liten cykel
  • en till flamingo utan huvud
  • huvudet
  • en kylskåpsmagnet med en konversation mellan grannar "välkommen över på en trekant vid sjutiden" står det
  • olika hårspännen och gummisnoddar
  • några olika skojiga svampar
nej det där sista var lögn, men det hade varit kul.

efter en lunch som bestod av att blanda sin mat med olika sorters drycker och göra fula miner, samt att ta med en extra plastkniv till micron ifall tobias billström skulle gömma sig därinne, startade vår jakt på en häftapparat, fast det egentliga samtalsämnet var elevator ani, som inte gick ända upp.

sen, måste jag säga, kom det ypperligaste beviset på den fantastiska vänskapen mellan sven och sven.
sven får en skratt-projektil-spottloska i ansiktet av sven.
mitt i ögat!!!

det är kärlek det.

onsdag 14 oktober 2009

det här kommer jag nog aldrig säga igen så lyssna noga nu: vad ska en göra med sitt liv när PM:et är klart?
idag har det skrattats så att det gjorde ont, kollats på konstiga djur i youtube-filmer, brytits ihop ett antal gånger, sagts "hrmm, nu får vi allt skriva lite här" 25 gånger, för att därpå skriva typ tre ord innan ännu ett konstigt djur måste beskådas.
typiskt PM skrivande måste jag säga, men ack så roligt :D

den här är till dig anna: diksriminreing

tisdag 13 oktober 2009

höstjävel

jag säger bara: taskig tajming

söndag 11 oktober 2009

disas mode (...?)


eftersom jag nu har så många flitiga läsare känner jag viss press att bete mig ungefär som en normal bloggande människa - lägga upp kort på mig själv så att alla kan få beskåda mitt sköna yttre. kollar jag, i empiriskt syfte, runt på kända och okända människors bloggar är det en tydlig trend att
a) he upp bilder på sig själv i största allmänhet
b) he upp bilder på sig själv med dagens outfit
c) he upp bilder på sig själv med dagens outfit och skriva vart ens kläder kom ifrån och gärna hur mycket de kostade, förutsatt att de är sjuk dyra
d) dessutom skriva om sitt smink och hårprodukter

jag har ju redan funderat på att göra en modeblogg av den här bloggen men jag vet inte riktigt hur seriöst jag själv skulle ta det... fast i och för sig, en av mina hemliga drömmar är ju att bli tillfrågad av typ sofis mode på stan om var mina kläder kommer ifrån och sen finnas med i tidningen med bild och allt - bara för att avslöja att alla mina kläder är antingen 12 år gamla, hittade i en container eller hemstickade. precis som mina matvanor då :)
men seriöst, vill folk verkligen veta sånt?

hmm..var var jag nu?
jo, bilden togs igår efter att jag och ellen åkt hela vägen till åland för att där vara så inne i expressens skvallerbilaga att vi glömde gå av båten. hur white-trash får en bli alltså?
så vi satt där bland fulla tanter och gnälliga småbarnsföräldrar och åt medhavd ärtsoppa med en massa flaskor sprit i shoppingvagnen (som matchade heltäckningsmattan perfekt!) och kände att det här, det är minsann living on the edge!!!
det här med white-trashbåtar alltså.. jag hade lite samma känsla när vi åkte till riga, att en mest sitter och har kul för att hela grejen är så o-hipp.
det är typ som ullared fast på en båt, folk släpar med sina ungar och köper kopiösa mängder vingummin och öl, äter tattig mat och bjuds på ett välvilligt men ack så slätstruket husband som spelar covers på typ creedence.

***
senaste veckan har vart rätt jobbig. det började med en narkoleptisk baksmälla som övergick i allämt värdelösa föreläsningar (det kommer mer om det, här ska skrivas arga brev!) och allmän opepp över det mesta, men den här veckan kommer bli sjukt bra!!
imorrn har fia lovat att bjuda på snigelsoppa (?)
på tisdag ska det fikas med gräddbullen & co, sen klättras och kläs av kläder för pengar
onsdag - spex
torsdag - mer spex
fredag - antingen korridorsfest eller något slags krig med en feministlesbian i sthlm
på lördag är det HBTH- konferens i stockholm och finaste folket kommer vara där :)
och på söndagen ska jag jobba och snylta mat
+ gruppPM, PM-opponering(herreminje), statistikseminarium, prov i puls och blodtrycksmätning.
och så ska jag räkna pajformer.

för övrigt har jag fått i uppdrag att tillverka fina saker till sexdagarna i norrköping. mycket hedrande uppdrag måste jag säga :)

måndag 5 oktober 2009

sprit i håret

det finns starka misstankar om att det här håller på att barka åt helvete eller så är det bara en helt normal utveckling med tanke på vad som försiggår i mitt liv fast kanske mest i min hjärna just nu.

jag har till exempel börjar utveckla en stark dragning åt vansinniga kläder (alltså så att jag förvånar mig själv, att de flesta andra tycker att jag redan har vansinniga kläder är ju allmänt känt). häromdagen blev jag övertalad av de små kanadensarna jag inhyst på bäddsoffan i en vecka, att köpa ett par moonboots i lila, turkos och blått. vidare har jag av en av mina chefer på kulturoasen blivit övertalad att byta till mig en svart klänning med en massa tyll på (typisk sex and the city-klänning). dessa plagg + mina standardbyxor gör en perfekt kombination.
det är ju bara att kapitulera och skaffa mig förtielva katter, kanske en drömfångare och verkligen gå in för att bli galen med det samma. (eller starta en modeblogg)

igår var det en massa folk här som åt kolonilottsmat och dansade folkdans. jag satt mest och var bitter och sade okvädningsord om avokadosoppa. sen gick jag, jenny, ellen och de små kandensarna (dale och laura) till ica. (det har blivit väldigt mycket ica på senaste tiden. usch säger jag bara. ändå drömmer jag om den dagen någon tar mig dit och ger mig en kundvagn och säger fyll den här, jag betalar (hint)).
när vi kom hem var jag fortfarande bitter tills patrik erbjöd mig lite minttu. det hela urartade i världens fest som jag knappt kommer ihåg, men som har bjudit på vissa flashbacks och ledtrådar under de få minuter som jag inte legat bakfull och, i brist på teve, glott på reflexerna av min discokula i taket.
för er känsliga läsare som kanske oroar sig för hur dagens ungdom egentligen beter sig, här har ni det svart på vitt, så slipper ni undra
.
till exempel hittades det en del olika sorters mycket små odefinierbara bitar mat i närheten av en toalettstol (och på många andra ställen.)
det syntes också en tom flaska minttu, en tom flaska rom och en nästan tom flaska kahlua på lite olika ställen (men jaja, vi var ju fem pers iallafall).
en del blåmärken har också hittats på konstiga ställen.
vad som inte hittats morgonen efter var fyllecellen, som trots sprit i håret lyckats ta sig in till sitt seminarium ledd av sin fars ord orkar man festa, orkar man plugga. all heder till henne.

jag däremot försökte gå upp vid halv tolv, misslyckades med att ens sitta på en stol i köket, fick lite upplysningar om den gågna söndagkvällen av patrik (men jag misstänker att jag säkert ballade ur mer än han vågar erkänna) och gick sen och la mig till två, sen till sex då jag åkte in till ackis för att vaccinera mig. vilken pärs. herreminje.

ändå på nåt konstigt sätt mår jag mycket bättre nu än vad jag gjorde innan fyllan.
när en inte tyar längre, när en är utmattad efter fem hårda veckor av svinotta och thailand, då är det enda som finns att göra att se till att folk super en under bordet.
jag tänker lite på den klassiska måndagkvällen för några år sen när en person hade betett sig dåligt mot mig, så jag och moa söp ner varandra, jag trashade en sena i tummen när jag slogs med hennes kompis och vi vrålade queen-låtar hela vägen hem. sen lyckades jag få brödrosten att börja brinna, hade sönder brandlarmet och bröt ihop, och sen var det lixom bra med det (som jag minns det iallafall)

nu är det iallafall slut med det käftsmällar halv sex på morgonen och alla melodramatiska utspel som det medfört. nu tänkte jag börja leva igen och bete mig som folk (eller ja mest som jag brukar bete mig)
pratiken har iallafall varit sweet. en massa schyssta människor, en del blod och slafs och fantastiska handledare. det roligaste som hände var när en ssk hittade en spindel med sex ben på golvet, la den i en burk och remitterade den till en läkare.
"funnen på golvet efter okänt trauma, extremiteter saknas.
Bör undersökas, evenutellt proteser?"

sånt gillar vi!!