tisdag 14 april 2009

jag har en bastkjol, var är festen?


nu har jag återvänt till min kära studentstad efter att ha suttit på golvet på min rullstolsplats jag i min nödtorft hade bokat på tåget. det fanns inga andra. däremot fanns det en gammal låg- och mellanstadiekompis jag inte träffat på länge länge. hon och hennes kille och deras ofödda barn var också på väg från dalarnas påskdekadens. vi pratade om sexualpolitisk teve, v-day och jag fick känna på magen. mycket coolt. jag har som tänkt mig helt ologiskt att gravidmagar är typ hårda. som att de har ett skal längst ut. det vore kanske praktiskt, men det är ju bra mycket coolare att känna nåt som skulle kunna vara ett huvud därinne. det är två som är i princip jämnåriga med mig som är gravida just nu, det är nu det börjar, men rent statistiskt sett har en ju typ tio år på sig innan en blir omodern så jag känner ingen press.


om jag hade asmycket tid skulle jag lägga den på att tillverka könsneutrala bäbiskläder till alla, sticka en massa små små sockor och göra långa listor på fina könsneutrala namn som klas-majbjörn, stina-ove osv. så mycket tid har jag inte just nu, men väl en del att lägga på innebandyspel med gardinstång och ballong med en treåring med världens finaste randiga pyjamasoverall :)


det var ganska skönt att komma hem till cykeln, till mitt finstädade rum (tack mig själv för att jag var så vuxen, ansvarsfull och förutseende) och den fina containern som innehöll hela sex paket keso utan minsta tillstymmelse till ananas/passion från helvetet.

ett trevligt påsklov var det iallafall, med en bra balans av sötma och strävhet. en rökig eftersmak och inslag av ostbricka, cykeldäck och takdropp.

här kommer lite mera bilder


jag och erik cyklade till torsåker på landsvägarnas landsväg. vinden i håret och tussilago i diket.
det är det som är det fina med livet.





det här är den finaste skylten som någonsin skådats.
vad är mogen dans?


påsklunch på uteplatsen. från vänster sett: moster kerstin, mosters man jan, min ömma moder med sin obligatoriska "nu tar vi närmast möjliga produkt och håller upp den och ler fint som i en reklamfilm"
(jag säger bara till de som var inblandade "om du vill bjuda din familj på nåt riktigt gott, släng marie-mix i soporna och ge dem en morot istället!" ROTFLOL),
eeh, ja. sen sitter min bror och min far på andra sidan. längst fram sitter maten på en kabelvinda. i luften sitter fräknarna.

sen skulle det röjas i skogen som inte ens tillhör vår tomt. men finns det en yxa och en motorsåg går inte ens sveaskogs sly säkert. mohohaa. erk såg ut som om han hade nån slags allergi på armarna av alla glödhoppor, pappa såg ut som ett jätteblåbär med solglasögon för 19.90 på ÖB. hur jag såg ut ska vi inte tala om, men specialintresserade läsare kan ju föreställa sig hur jag ser ut när jag har ett lämpligt tillhygge i händerna, flanellskjorta på och en miljard stackars pinnar att bärsärka.
vi högg ner och brände upp alla de tre högarna på bilden, och se så erik dansar en glädjedans!


och så till sist den här som min ömma moder räddat undan vedhögen. hon var mycket förståndig som gjorde det tycker jag. om den inte hade varit så otymplig hade jag tagit med den till v-day!


coming up:
* fett med plugg - anatomi och fysiologi, men först en obligatorisk meningslös introföreläsning. jag förbereder mig med fulheten-produkter och KomUt
* spexrep. jag har fått hålla mig hela påsklovet för att inte avslöja alla mina repliker eftersom de (flesta) nu sitter så bra att jag lixom anpassat mitt språkbruk efter dem
* det ryktas om att en viss rowan har planer på att hälsa på en helg. om det visar sig vara sant skulle det ju vara alldeles förträffligt. inget skulle vara grädden på moset så som ett kedjerökande troll från nya zeeland. jag minns så väl i spanien när vi lagade chapatis i en grotta, lärde oss tusentals stjärnbilder och satt i fåtöljen framför elden tills den gick sönder (fåtöljen alltså)
* jag hoppas även få tag på empan eller dylan eller helst båda för att undersöka genomförandet av resan jag och min vän skatteåterbäringen fick för oss att göra nu i sommar. egentligen var ju planen att stanna på några få hyfsat lokala ställen och bygga hus, plantera potatis och fnula, men sen vaknade visst snusmumriken till liv...
*övrig återstående tid kommer jag tillbringa i skogen, i gräset, vid en eld, på en sten, på ett tak - var som helst där det är ute. och så ska jag dricka bananmjölk :)

3 kommentarer:

  1. Jihaa! ÄNTLIGEN är Disa tillbaka. Underbart! Och tack för grejjorna idag, jag har inte garvat så mycket på länge! Pusspuss

    SvaraRadera
  2. Hej Disa, trevligt att ses på tåget här om dagen! Jag vill se dina stickade fittor! Bilden på träd-underlivet är klockren.

    Besök underlivets blogg:
    http://www.underivet.wordpress.com

    Kram /Emilia

    SvaraRadera
  3. ahhh!!! toksynd jag satt i tflnonen när du var in!! när är v-day?

    SvaraRadera

say it! (och vinn unika handarbeten!)