söndag 24 oktober 2010

möööh

ja, det är rätt jobbigt att ha ett sådant praktik-schema att jag lixom inte hinner ha nåt liv emellan passen för att det tar ALL energi och tid. (sen var det ju iofs mitt eget fel att jag bokade in ett jobb-pass samma dygn som jag skulle ha tio timmars praktik på natten).
det ska bli skönt att ha lite mer livs-vänliga skoltider så att jag hinner göra sånt därnt som jag annars pysslar med istället för att som nu känna mig allmänt opepp och nattsuddsbakis.
typ såhär träna, balla ur, vara utomhus och se folks blickar på mina shortsklädda ben.

folk måste verkligen kolla en gång extra. precis de där sekunderna som gör att en märker att nån kollar, med den där vad gör flickebarnet?-blicken.
i och för sig, glo hellre på mig än på vem som helst annars som inte har fått välja att dra till sig uppmärksamhet av nån anledning, men herregud svenska folket, sluta vara så inbäddade i mellanmjölksförpackningar att ni blir chockade av folk som inte har fucking dunjacka på sig. med cockerspanielpäls på runt huvan (för det, mina vänner är det som är riktigt perverst). nej jag fryser inte. eller ibland kanske, men jag befinner mig i en tätort och vet att jag när som helst kan gå inomhus och värma mig därför tycker jag det är värt att utsätta sig för lite kyla. det är inte farligt.
och ja, jag är allmänt masochistisk.


det finns ännu mer gnäll i mitt huvud just nu men jag tänker inte skriva ner det. men det känns.
egentligen är det ju bara själva tiderna, pga någon form av kukighet i kursledningen som gör mig opepp.
MEN, jag har...
  1. ...kommit på att barnmorska kanske is the shit, såpass att jag räknar ut i huvet när jag tidigast kan bli klar. oj oj oj.
  2. ...sett två barn födas!!!
  3. ...klippt en navelsträng
  4. ...lagt sterila kvaddlar (smärtlindrande)
  5. ...konstaterat att typ alla bebisar är korsningar av skalman och en persika, låter som arga katter och ser helt kloka ut fast de är vindögda.
  6. ...myst i soffan med ett av ovanstående exemplar (som även hade tydliga sumo-drag)
  7. ...konstaterat att livmodern är det coolaste organet.
  8. ...ju faktiskt inte alls något att klaga på egentligen. en kan ju inte vara på topp jämt.
imorrn klockan 07.00 är mina schemalagda praktikpass slut. då blir det PM-skrivning innan jag och frugan åker till berlin. HURRA!!!

måndag 18 oktober 2010

vi beklagar förseningen...

jag har nu återvänt från en magnifik helg i östergötland.
det började iofs inte så bra.
tåget från uppsala var försenat så jag fick ta ett senare tåg till sala vilket skulle innebära en o en halv timmes väntan där. kan en ju leva med tänkte jag och gick runt i en halvt öde stad med skyltfönster till typ gunnels hårsalong och bernts herrekipering - med karaktäristiska skyltdockor från 60-talet. tänkte att jag skulle stanna i sala för alltid eftersom det var sånt satans hålligång och spratt där, och min "önskan" höll nästan på att besannas när jag kom tillbaka till stationen lite kall och hungrig och kissnödig för att mötas av budskapet att tåget var försenat. istället för 19.10 var avgången beräknad 20.55. in my ass! jag ringde till min kära far som tvingade SJ att betala en taxiresa till norrköping åt mig. kunde de gott ha de satans bladhorniga fårlössen. 3698 kronor kostar det att om och om igen meddela i högtalarna att tåget är försenat, och sedan be om ursäkt för förseningen, utan att ange någon for av orsak, eller försöka fixa så att kreti och pleti kommer dit de ska en fredagkväll och slipper stå och ha ångest på en öde tågstation. fyyy, SJ!

iallafall blev ankomsten till norrköping mycket trevlig med vin, oboy och avokadomackor med frida och anna.
dagen efter löste vi melodikrysset utan minsta problem och sen for vi till linköping för att inviga RFSU Linköpings lokal. det innebar en massa pyssel (jag snöade in på tuttar och tänker efter detta blogginlägg lägga mig och virka en tuttkudde tills jag somnar.) och så åt vi en massa snask. och lena lennerhed höll tal och pratade om RFSU's historia och fy fan vad värt det är med sexualupplysning och sexualpolitik!!!!

efter huggsexa på kvarvarande snask drog vi hem till anja och förfestade. vi eldade upp oss totalt med rödvin, makaroner och alla-vill-säga-allt-samtidigt-diskussioner om exempelvis att B:et alltid glöms bort när folk pratar om HBT. dåligt för både de som vill definiera sig och inte.
när alla var lagom fulla förpassade vi oss själva till linkans bratställe, men stod hela kvällen på det softaste dansgolvet och reggaegungade. i like. varför går jag inte ut oftare? det är ju alltid kul. (alla som aldrig får med mig ut, påminn mig om att jag skrivit detta).

igår softade jag och frida runt och färgade hår och bakade. resultat: det ena väldigt orange och det andra fittformat. välj själv.
och ja, vi kokade soppa. jag tror jag ska koka lite mer nu för det var så himla gott. (fast nej jag ska ju virka tuttar och sova, inatt är det bb-praktik)

söndag 10 oktober 2010

en present till mig själv.

efter senaste veckans omständigheter är jag rätt slut nu. och inte blir en piggare av att gå till kulturköket och se fantastiska räfven spela men inte alls orka dansa.

så jag gick hem och var nära att helt sonika gå och lägga mig klockan tre på eftermiddagen men det gick då rakt inte för sig, för helt plötsligt stod jag och kokade morotsoppa och snackade strunt med en den alldeles förträffliga kombon sanna.

och det var just den där morotsoppan. fräst med lök i asmycket smör, lite buljong, sojagrädde, salt o peppar. och lite broccoli. smörigt och lite sött.
så jävla gott, typ som skolbespisningens morotsoppa i lågstadiet, den som gjorde att jag väntade kvar till sist i matsalen för att det inte var coolhetsmässigt tillåtet att ta en till portion.

vanligtvis brukar jag alltid förstöra mina söta fina morotsoppor med en massa linser och indiska kryddor, men nu höll jag mig ifrån kryddhyllan och så bra det blev.
tack, mig själv för maten :)

lördag 9 oktober 2010

sov gott.

ibland blir det inte riktigt som en tänkt sig.
tentaångesten, den konstiga känslan i kroppen,
byttes ut mot nånting helt annat.
kramandet av en gammal hand, ett öra hela tiden vaksamt på nästa andetag.
minsta ljud, förändring, ryckning observerad.
skuldkänslor över att inte ha hört av mig så ofta som jag kunnat
byttes ut till klappandet av kind,
jamtlandtaus med sprucken röst
,
cerat på torra läppar.

och så 50 andetag per minut,
jag bredvid sängen med automatkaffe i ena handen
och din i den andra.
30 andetag per minut.
är det ögonkontakt du söker?
helt plötsligt slår det mig att det snart är slut,
de taktfasta andetagen kommer,
men med mer motstånd, mer uppehåll.
tre minuter.
kommer det en till liten suck?


nej.

nu är det över.
91 år är över.
tack för allt du gjorde finaste älskade ingeborg.
det gjorde du bra.

måndag 4 oktober 2010

åttitalet

okej, tenta på fredag och gränsen för godkänt är 80%. OMG.
men det ska gå, jag kommer de närmaste dagarna att pendla mellan tysta läsesalarna på bmc, boulderhallen och tysta läsesalen på norrlands. och däremellan dricka sjukt mycket kaffe, få allsköns olika psykiska störningar och ännu mer hockeyfrilla. tjo vad det blir livat!