torsdag 6 mars 2008


idag vaknade jag av att jag var galet hungrig. i vanliga fall brukar jag vakna av ett elakt polyfoniskt kackalorum från min telefon, vilken jag snoozar fyra gånger i väntan på att
a) drömma klart alla drömmar som är sådär lite extra mystiska på morgonen
b) försöka komma på en anledning att gå upp ur sängen. anledningen jag kommer på är oftast frukost, men det tar som en tjugo minuter för min morgonhjärna att förstå att sånt finns.

jag vet inte om det är fel på min säng eller om den bara är sjukt bekväm, men jag vill lixom inte gå upp ur den. den ultimata sängen är ju den sängen som har en inbyggd ugn i sig som den bakar scones i, så att man vaknar av nybakade scones-lukten och dessutom får käka frukost i sängen. den gör även smör och sylt alldeles själv.

iallafall, just den här dagen hade jag en alldeles fantastisk frukost väntande på mig i kylskåpet. ...det kankse var därför jag var så hungrig, min mage smidde frukostplaner medan jag snarkade ikapp med emma.
jag och fia tänkte att det var en superbra ide att gå ut och raida sådär ett o ett halvt dygn innan vi ska vara borta i linköping på rfslkongress i tre dagar, så vi cyklade gladeligen ut i vad som skulle kunna kallats för ett icke särskilt ymnigt snöfall och hittade i vår favoritcontainer

19 paket med 150 gram skivad cheddar i varje
11 brieostar
8 limpor
12 stycken andra små bröd
2 små förpackningar potatissallad
1 paket kalvfile (till emma)
1 burk räkor (oxå till emma)
1 burk keso
2 liter lättfil med smultron/röda vinbär smak
1 squash
10 jordubbar
7 tomater
1 låda caesarsallad
1 låda linsgroddar
1 påse bullar
6 potatisar
1 förpackning vindruvor

och några apelsiner

jag har, helt seriöst, inte köpt nån mat i sverige det här året förutom en gång i januari och två gånger i februari. det är en sån lyx att bara kunna släpa hem allt ur soporna, riktigt schysta grejer dessutom.

...åter till frukosten. fil med cornflakes (hittade 8 paket i eriksbergscontainern i november) och blandade nötter (som fias kompis skägget hittade och donerade), två mackor, en med cheddar och tomat, en med brie, keso och linsgroddar. vattnet hittade jag dock inte i containern.


senaster dagarna har jag även bakat piroger, rakat håret och sytt regnbågsfärgade präststolor...det är nog bäst jag skriver ett till inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

say it! (och vinn unika handarbeten!)