tisdag 10 juli 2012

jag har det för jävla bra

 igår var jag ute och skulle plocka lite älggräsblommor att torka till te. älggräs innehåller smärtlindrande ämnen och dessutom luktar det som en blandning av fläder och bittermandel. sjukt gott. jag plockade vid ett dike vid en åker alldeles runt knuten typ, och där hittade jag den här lilla rackaren. på med makrolinsen bara, och, liiite oskarp men fo schizzle.

 jag har även hängt himla mycket på min lott. det växer nåt så jävulusiskt! trädgårdskatten trivs som fisken i vattnet (läs: katten bland broccolin. squashplantorna växer med typ 20 cm per dygn, ärtorna har party, bondbönorna är över en meter höga och ett av växthusen går inte att komma in i för att majsen, ärtorna och pumporna har ingått maskopi och gjort fällor för alla som vill gå in. oj oj oj.

här är jag med årets första rödbetor. kokta med smöööör. halleluja!

för övrigt har jag det fantastiskt.
  • har köpt ett par springskor, tog en premiärtur på två kilometer igår, störtskönt. lite styrka på det och tack för endorfinerna
  • det går jättebra och är jättekul på jobbet. jag lär mig massor hela tiden och alla arbetskompisar är verkligen toppen. det är som att jag, om det är en fin solig dag och jag ska jobba kväll, ändå känner att det blir helt okej att gå inomhus och ha skor på mig
  • dumpstrandet. O.M.G. det finns så mycket mat. följ med mig och ni ska aldrig behöva vara hungriga mer.
  • jag har målat en hel bordsskiva i en hiskelig snorgul nyans. mycket tillfredsställande.
  • tomaterna börjar komma på balkongen. en masse.
  • om det inte är störtskur går det utmärkt att sova under paradisäppelträdet. varmt och gott i sovsäcken, kylig nattluft i lungorna. vakna av solen halv fem. 
  • eller varför inte sova i fågeltornet, eller på linas tak, eller var fan som helst. det går att vara ute på äventyr även fast en sover.
 nu ska jag käka nåt och sen dra till jobbet.
puss!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

say it! (och vinn unika handarbeten!)