fredag 24 september 2010

dagens...

...nedsatta arbetsförmåga: jag kan inte ta blodtryck (arbetsuppgiften som gör att jag får gå runt med ett stetoskop kring nacken och se cool ut) för jag har en gigantisk finne i örat!!!
den ringer när det är dags att äta och när det är dags att sova.
igår hällde bosse vodka på den och försökte operera lite medan jag stod och vrålade och sebbe stod och gjorde gutturala ljud jag helst inte vill veta vad de betydde.
resultat: den är kvar, närmsta människa med intakt öra får ta mina blodtryck på jobbet och jag är sjukt sugen på att typ klämma finnen, men vill ju inte få meningit eller nåt sånt så den får nog vara...

...betingade reflex: en patient jag hjälpte lite idag hade inte rikigt alla hamstrar i cornflakespaketet, jag och en kollega skulle hjälpa honom resa sig och gå till sin säng. jag fick verkligen anstränga mig för att inte säga "det her går ju kjempeflott" när han lyckades resa sig, eller "nå må du bare kos dae" när han låg i sängen. omvårdnad av dementa ställer tydligen om min hjärna till norsk på en gång. hololo..

...varför får vi inte lära oss det här i skolan? en kompis berättade just för mig att g-punkten stimuleras av barnets huvud vid förlossning och hjälper kroppen att utsöndra smärtstillande endorfiner. asballt ju!!! (jag har inga vetenskapliga evidens för detta, eftersom forskarvärlden tyckta bestå av misogynisktiska kukhuvuden, men jag ska undersöka saken...dessutom är det ju inte så konstigt att vår gynekologi/obstetrikbok inte har tatt upp det för den kör för fullt med snack om mödomshinnan, sjukt mycket heteronormativitet och en massa annan plickaploppa jag tänker skriva om senare.)
g-punkt som smärtlindring låter ju i allafall som en ganska logisk pryl. naturen är ju så finurlig!näh, nu ska jag läsa bästa tidningen ottar tills jag somnar. sen gå upp tidigt och torka äpplen och plocka svamp.

det gäller att hålla sig framme medans det finns nåt kvar, de här tanterna ser ju rätt så matfriska ut
!

torsdag 23 september 2010

den perfekta vaginan


alltså kolla på den här dokumentären och säg sen aldrig mer att din fitta är ful!

onsdag 22 september 2010

ta inte det här personligt, men ni är så jävla dumma i huvet!

seriöst alltså. skäms på er, även ni som "bara" röstade blått. okej, jag kan förstå hur ni tänker, schysst med lite extra i plånboken och allt, men på bekostnad av typ allt som karaktäriserar solidaritet. kan nåt blåbär som läser detta nämna EN värd sak som alliansen har gjort de senaste fyra åren och gärna får fortsätta med?
för jag fattar inte hur en kan stå för en sådan politik.

nejdu bosse, nu flyr vi landet. här kan en ju inte stanna.

lördag 18 september 2010

jag har svamp!!!


såklart måste jag plocka varenda kantarell jag ser bara för att jag blir så till mig av att hitta just sådana (möjligtvis kan det komma en förklaring till min fetish för mycket mycket små svampar lite längre ner i inlägget).
igår gick jag vilse i skogen i tre timmar och släpade hem en korg full med trattisar, yttepyttekantareller, mini-taggsvamp och ett antal blodriskor med medföljande maskar i. och på vägen hem från en annan del av uppsala i morse hittade jag lite bläcksvampar...

...vilket leder mig osökt in på dagens lunch som bestod av smörstekt taggsvamp+kantareller+bläcksvamp+grönkremla med gräslök o hembakt bröd. och så kaffe på det i min flamingomugg.
när jag precis skulle sätta mig utbrast jag ett slags konstigt positivt grymtande och sa att det är så jäkla gött när en vet att en ska få käka nåt som är så jäkla gött! varpå johanna kontrade med frågan "är det för att du oftast äter äcklig mat annars?" vilket sa oerhört mycket om mitt vanliga robotmässiga tillagande och intagande av näring, och väldigt mycket om denna kombos iakttagelseförmåga av just detta :)

hur som helst, nu har jag iallafall perversa mängder svamp som ligger och knådas i min magsäck och ännu mer som torkar på min svamptork gjord av en lastpall och ett lakan. och mer ska det bli för imorrn ska jag ut och plocka alla trattisar som precis sugit åt sig senaste dagarnas regn. i like.
svampplockning är lixom en mix av det som är det fina här i livet:
  1. vara ute, kanske ta med sig en termos varm choklad och sitta där på en stubbe och kosa sig
  2. lära sig nya svampar hela tiden = mad skills allmänbildning
  3. gratis mat, och vi vet ju vad jag tycker om den saken

för att fortsätta på ämnet fungi (ja, jag har börjat se trattisar framför mig när jag sluter ögonen)... en dag när jag var ute i skogen hittade jag en SJUKT STOR SVAMP, hatten var säkert 30 cm i diameter och foten säkert 20 cm hög. den ska jag ha, tänkte jag och stövlade fram och tog upp den, för att omedelbart fyllas av någon slags panik/äckelkänsla/fobisk ryckning och slänga iväg svampen så att den, knusad mot närmsta sten, inte skulle kunna göra någon skada.

ursäkta mig men vad fan var det som hände???


den där svampen som uppenbarligen led av gigantism och akromegali på samma gång fick mig reagera likadant som spindlar får mig att reagera när de dyker upp från ingenstans och vill käka upp mig. det bara kändes som att svampen skulle ta över mig, den var lixom omänsklig. den skulle göra något hemskt med mitt liv och den värld jag lever i. typ som en alliansregering.
fast i och för sig. då blir jag hellre ägd av en jättebamsing till stensopp.

SUG PÅ DEN, ALLIANS-HELVETE!!!

onsdag 15 september 2010

progesteron!!!!!

jag har hakat upp mig på progesteron. detta mysteriernas hormon. eller jag kanske ska säga hysteriska hormon. haha. frågan är om det gör endometriet icke-miljövänligt eller om det gör det tjockt och saftigt. eller om det fixar båda, men vid olika tidpunkter. detta är nog det jag tänker mest på just nu. jag vill lixom fatta allt väldigt ingående, riktigt nördigt. så ska jag göra en hormonell livmoderplansch att sätta upp i badrummet sen.

och svamp då förstås. fast i skogen i detta fall. helst trattisar och olika sorters kremlor. och helst sju på morgonen, så att solen går upp mellan träden och en hinner med värsta softa naturen INNAN skolan. och sen smörstekt svamp på nybakt bröd med bästa bosse. i like.

andra planer här i livet just nu:
åland
berlin
norrköping
nån stans väldigt långt bort (fast inte förrän i januari)

för övrigt går det väldigt bra med denna höst (om en ska jämföra med förra), men jag börjar bli lite trött på olika sorters slem och snor och host och trams. virus, far åt helvete med dig!

söndag 12 september 2010

long time no see
nej jag har inte bangat, men hur kul är det att leva sitt liv framför en dator?

jag borde plugga, verkligen.
jag lägger mig i badet och hostar och lyssnar på svinäcklot polis-göran.

återkommer.
puss!