tisdag 4 november 2008

el viaje

om nagra timmar aker vi mot almeria, nu ar vi i madrid.
i fredags borjade vi aka mot spanien efter nagra dagar i goteborg. vi stannade pa ullared for att spana in den sociala misaren och den finslipade svenska aka-till-asstort-kopcentrum-och-kopa-skrap-och-ata-korv-ikladd-traningsoverall-och-foppatofflor. det var en fin socialrealistisk studie och sen korde vi till malmo i en freeridad bil . pa fredagen efter frukostfalafeln akte vi mot amsterdam. det var ratt soft men vi hade absolut inga planer for exempelvis boende. lyckligtvis hittade vi en couchsurferbefolkad bar, sa natten spenderades i en sunkig lagenhet nanstans i amsterdam. schysst stad, kandes lite som christiania, fast lite mer uppstyrt och inte fullt sa galen. vi hann dock inte se sa mcyket mer innan den mest misariska delen avtagresan borjade nar vi satte oss pa ett tag mot paris. pa vagen dit skulel vi bta typ tre ganger. varje tag var fulare och kallare an det forra och det bara regnade och jag undrade vad jag holl pa med och ville typ aka hem igen, men det sa jag inte. nar vi kom fram till lille och forsokte kolla pa biljetter fran paris mot barca sa infosnubben att
"nej, det ar typ helg sa det ar fullt pa alla tag, for all framtid. ni maste stanna i paris och ata grodlar i resten av era liv och tro inte att nagon kommer forsta vad ni sager for fransman vagrar snacka engelska. ha sa kul"
jaha, sa vi och fros och jag hade ont i magen.
val i paris hjalpte dagens hjalte oss med biljetter till barcelona over natten, sweet. han fick en pepparkaka fran en kak-outlet i ullared som tack.
vi hangde runt barcelona och lyckades hitta den syltigaste syltan av alla sytor vi varit pa. fast det visste vi ju inte nar vi tittade pa schyssta bilder av god mat utanfor. frukosthungriga som vi var bestallde vi pizza och falafel. for hoga priser. jag fick inte ens brod till falafeln och jonatans pizza var en micrad margarita. taskigt att lura stackars svultna backpackers. och syltans agare satt och stirrade pa oss medan vi at. mycket gastvanligt. dagens regel: finns det bilder av maten utanfor restaurangen kan man ju lika garna dra, sarskilt om man aven kollar och det inte ar en kotte dar.
vi gick bittra och sura runt i staden resten av dagen och gnallde om helvetessyltan tills vi traffade min gamla lifta-i-skottland-2005-polare anto pa kvallen. det var grymt, vi drack ol och snackade och han gick runt och sa "slangbella" hela tiden eftersom jag fallit for grejen att lara ut konstiga ord pa svenska till folk som inte forstar det. kul att han fortfarande kom igah det efter tre ar.

ikvall ska vi aka till almeria pa sydkusten, och kommer sen aka till cabo de gata som verkar vara en ganska oknig natural park oster om almeria. det kommer bli grymt.

nu maste jag kolla hostels...
beso y cerveza!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

say it! (och vinn unika handarbeten!)