tisdag 22 juni 2010

nu är det kört!

nu vänder det. från och med nu så blir det bara mörkare (även om jag inom en mycket snar framtid kommer att befinna mig ett antal mil norr om polcirkeln och inte ha något mörker alls överhuvudtaget, så gör det ändå lite ont i hjärtat). så jag sitter här med nån slags ambition om att fira det här (som i helvete inte alls ska firas, men nåt måste jag ju gör åt det).
hittills har jag lyckats lägga vitlökar i olja och en massa kryddor jag hittat. kan ju vara bra inför sämre tider. det kanske är myggigt uppe i norge. och så har jag ätit en macka med vegan-cheddar. och laddat ner lite poddradio.
tjo vad det var livat.

näe men kom igen nu. min sommar har ju knappt börjat och den har redan hunnit vara hur bra som helst. spex-, häng, fest, brännboll, sentimentalitet i falun, öl med frida, fyra mils kajaktur på runn, finbesök från canada, roadtrip till rättvik, ölhäng på taket, kaffe med sara och jörgen, melodikrysset på vevradio i tältet.... inte konstigt att jag är lite sentimental.

jag känner att den här bloggen håller på att bli som ett ställe där jag typ en gång i månaden skriver att allt är sjukt bra, och samtidigt känner en viss sentimentalitet över det för jag har tusan i mig varken tid eller lust att blogga när allt är värsta bra IRL. så jag skriver av mig när ditten och datten kommer ikapp, och måste gång på gång hejda mig för att inte låta som nåt slags emo-kid som sitter uppe om nätterna och skriver en massa djupa saker.

det är nog dags att blir lite mer sarkastisk och lite mer rakt på sak. (fast det kommer med största sannolikhet inträffa efter sommaren. jag kommer ha fullt upp med att ha det koseligt i norge och gå i berg).
men iallafall.
  1. folk från canada är fett bra. tchüss!
  2. den som visst ingenting duger åt, den kan få klara sig själv. sätter man reglerna själv och inte berättar dem för andra, då är det ju självklart att folk gör fel i ens ögon. i've had it.
  3. sol, vind och vatten är det bästa som jag vet, men det är på dig jag tänker i hemlighet
vederbörande kan få ta åt sig bäst de vill.

fredag 4 juni 2010

om...


de hade världens schysstaste flamingotyg på myrorna, men nähä, det ville de inte sälja. så då provande jag en brudklänning i ren desperation. den hade typ 40 knappar i ryggen och kostade 1800 kronor. nej jag ska inte gifta mig och ska kommer jag nån gång på andra tankar kommer det inte bli några slags kläder som inte är kladdvänliga/avtagbara/ser ut som nåt mer sympatist än en gräddbakelse. jag gillar inte ens vispad grädde och förhållanden. tack anna för hjälpen med knapparna där i provhytten!
vi hade en mycket trevlig dag, käk, kaffe, sol, stros, prat (hela terminen inbakad på en dag), ännu mera mat, vin, sol osv osv. i like :)

om....
  • ...tre dagar är det fest a.k.a spexigt galenskap i en annan del av uppsala. josefin åker till skottland, sebbe åker nån annanstans. alla åker bort, kaffe finns i kylskåpet, kex i kastrullen. vad som helst kan hända (förutom att springa naken runt gården och raka ryggar, för det har vi redan avverkat)
  • ...sex dagar kommer drew hit. vi träffades på bussen från vancouver till seattle förra året och han skulle ju såklart också åka till sverige därifrån. på några timmar han vi åka buss, kicka hackysack, dricka kaffe och bli bästisar :)
  • ...åtta dagar åker jag hem till falun där det kommer bli en extravaganza i paddling, utflykt till rättvik, sovning i skogen, tillverkning av papier-maché-marulk en regnig dag (hur detta ska gå till är nåt jag tänkt på i princip varje cykeltur hela vintern/våren)
  • ...21 dagar åker pappa, ellen, erik och jag mot norr. bodö, berg, vatten och jobb. hurra!
jag kan inte säga annat än att jag älskar den här tiden på året (och enligt mig har det varit den här tiden på året i två månader). jag har typ ingen koll, slarvar runt, åker hem ibland och vattnar blommorna. dricker kaffe. dricker öl.
känner att min själ dör en smula varje minut jag spenderar inomhus när det är sol ute.
typ så. i like.

den här sommaren kommer innebära:
* något slags jobb som för jag för tillfället inte vet så mycket om (men det ordnar sig)
* fett med fjällvandring (jag har redan packat min fjällrygga fastän det är 21 dar tills vi drar. denna fjällrygga följer tydligen med lite här och var och jag inser att mitt lager av underhudsfett över spina iliaca anterior superior är gravt undermåligt, därav vissa skavsårsaktiga trycksårsaktiga ömmande partier :/
* förhoppningsvis fjällvandring (keb eller sarek) med vilka som nu är på, vilket även innebär bangande av om-praktiskaprov i agusti. päh, you gotta live!
* en viss likhet med förra årets sentimentalitet. fast ändå annorlunda. ehrm... :)