söndag 22 juli 2012

växjö

imorrn ska jag åka till växjö och hälsa på min kära bror och min kära fia. det kommer bli sjukt najs. med allra största sannolikhet kommer det bli skogshäng, svampplockning, urballning och sånt därnt.


 fia och jag målade om köket en gång. mest målade vi på varandra, klädde oss i gardiner och hade operationsmössor på huvet.

detta till ära har jag kokat sylt på vita vinbär - och sen hällt i grön karamellfärg. jag är rätt säker på att fia skulle uppskatta ett sånt klegg så hon ska få en burk.

onsdag 18 juli 2012

jag tog en tur till stugan...


 ...där fanns det trollsländor som käkade getingar...

...vi gjorde surdegschapati på muurikkan...

 ...tog en cykeltur till torsåker och köpte glass...

 ...stoppade glasspinnarna i näsan...

 ...plockade massvis med smultron... 
(ang plåstret, hacka inte dig själv i handen med en polygrip. eller jo förresten gör det. jag började skratta hysteriskt och fick möjlighet att göra en empirisk studie av groblad som sårläkningsstrategi (de ligger under plåstret, fett bra grej!)...sen for jag hem och drack öl med dessa gosefikon...

...vi hittade en igelkott som scavengade bland matresterna (a.k.a mig i igelkottsformat)...


minisemester FTW!!!

fredag 13 juli 2012

onsdag 11 juli 2012

det står nåt rätt äckligt längst ner i det här inlägget

igårkväll utsatte de mig för nåt slags eldprov på jobbet. allting var kaos. sex patienter ska skrivas in på en timme (hett tips, säg aldrig till platskoordinatorn att du har fem lediga platser), tre stycken ska hämtas från op och tas kontroller på varje halvtimme, folk får 40 graders feber och spyr, grejer ska förberedas för morgondagen, folk ska ha medicin och det är ju bra om en ibland också hinner dokumentera så att kommande personal vet vad som händer. tryckte macka istället för middag medan jag samtidigt dokumenterade och jagade folk i telefon. gick hem 45 minuter senare än jag skulle. gick även 7838 steg under detta pass.

men. det gick så himla bra. jag och den andra syrran satt och skrattade åt eländet och undersköterskorna var (som vanligt) helt fantastiska. det är lixom ett jobb som ska göras och då gör en det, till skillnad från om det var nån larvig skolgrej jag skulle gjort, det går ju att skjuta upp hur länge som helst, men det här är bara att bita i och då inser en hur kompetent en (faktiskt) är. i like.idag efter jobbet gick jag och bouldrade med lina. vi var allmänt sladdriga. sen lagade vi soppa på mitt trangiakök utanför mitt hus. herreminje vad gott det var. jag tror seriöst jag håller på att flytta ut på innergården.

vi bakade även väldigt gröna muffins med kristyr och strössel på.

 det här är min solros som växer från upp och ner i sin flaska. officially approved flaskodling.

nu ska jag sova under mitt fina träd.

ps. jag har slutligen upptäckt ytterligare ett syfte med att ha hår under armarna, när jag idag fångade min egen snorloska med det. det var väl skillat?

tisdag 10 juli 2012

jag har det för jävla bra

 igår var jag ute och skulle plocka lite älggräsblommor att torka till te. älggräs innehåller smärtlindrande ämnen och dessutom luktar det som en blandning av fläder och bittermandel. sjukt gott. jag plockade vid ett dike vid en åker alldeles runt knuten typ, och där hittade jag den här lilla rackaren. på med makrolinsen bara, och, liiite oskarp men fo schizzle.

 jag har även hängt himla mycket på min lott. det växer nåt så jävulusiskt! trädgårdskatten trivs som fisken i vattnet (läs: katten bland broccolin. squashplantorna växer med typ 20 cm per dygn, ärtorna har party, bondbönorna är över en meter höga och ett av växthusen går inte att komma in i för att majsen, ärtorna och pumporna har ingått maskopi och gjort fällor för alla som vill gå in. oj oj oj.

här är jag med årets första rödbetor. kokta med smöööör. halleluja!

för övrigt har jag det fantastiskt.
  • har köpt ett par springskor, tog en premiärtur på två kilometer igår, störtskönt. lite styrka på det och tack för endorfinerna
  • det går jättebra och är jättekul på jobbet. jag lär mig massor hela tiden och alla arbetskompisar är verkligen toppen. det är som att jag, om det är en fin solig dag och jag ska jobba kväll, ändå känner att det blir helt okej att gå inomhus och ha skor på mig
  • dumpstrandet. O.M.G. det finns så mycket mat. följ med mig och ni ska aldrig behöva vara hungriga mer.
  • jag har målat en hel bordsskiva i en hiskelig snorgul nyans. mycket tillfredsställande.
  • tomaterna börjar komma på balkongen. en masse.
  • om det inte är störtskur går det utmärkt att sova under paradisäppelträdet. varmt och gott i sovsäcken, kylig nattluft i lungorna. vakna av solen halv fem. 
  • eller varför inte sova i fågeltornet, eller på linas tak, eller var fan som helst. det går att vara ute på äventyr även fast en sover.
 nu ska jag käka nåt och sen dra till jobbet.
puss!!!