onsdag 10 juni 2009

...even when i was flat broke, you made me feel like a million bucks...



okej. imorrn åker jag till canada och usa och här sitter jag och vägrar sova.

(för då försover jag mig bara har jag ju märkt: det började med x antal glas vin och ett gäng T1:or som firade avklarad tenta. halv elva morgonen efter ringde min pappa och frågade om jag satt på tåget.
tåget? tåget?
sa jag där jag låg halvt medvetslös med bakfylletunghäfta i en svettig t-shirt.
tåget, för i helvete !!!!!
(fast det var ju buss jag skulle åka, men ändå) här hade jag kommit hem en tre på morgonen och i vanlig ordning gått och lagt mig precis när fåglarna kommit igång, ställt två väckningar på min mobil och sen däckat å det brutalaste. en timmes "sömn" blev sex timmars vegeterande. lagom snopen, yr och förvirrad fick jag ringa till paula för att stoppa hennes planer att hämta mig på stationen fem minuter senare)

dessutom har jag inte varit så här sentimental sen jag skulle åka hem från spanien (inte så konstigt kanske med tanke på de liknande omständigheterna). tvärtom har jag aldrig i hela mitt vuxna liv varit så sammanhängande stabilt hyperaktivt lycklig som denna vår.
det är som det ska vara.
och nu sitter jag och räknar minuterna innan take off med skräckblandad förtjusning. det kommer bli skitbra, när jag väl är på planet, det väl har landat och jag hittat en soffa. tills dess kommer jag vara helt wacko men försöka bete mig realistiskt, vilket försvåras totalt av sånger som till exempel denna. det handlar om fällor, ketchupkrig, bärs, kolsyremaskiner, amöbor och jag vet inte vad jag ska säga
(typ att det här är ju sjukt opraktiskt, men går inte att släppa, så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. jag gör båda). den som borde veta vet.

<3


hmm...mer sentimentalitet? njaa....jag ska försöka bespara känsliga läsare...vad ska vi hitta på då då?

vi tar lite bilder från de senaste somrarna cirkus den 10/6. titta och njut!







sommaren 2005, nyss utgången från biskops-arnö. det här var den tiden när jag cyklade runt hela nätterna och var osalig och lyssnade på tori amos. sen åkte jag till skottland, brände halvt upp tröjan och levde loppan
(jag får en känsla av att min frisyr upprepar sig en aning?)



det blev även lite leksands sommarland med uttern. (vi ses i helgen :)







sommaren 2006
jag och empan bodde i hennes sommarstuga. vi hängde på stenar. jag passivrökte i stockholm och sen for alla till östeuropa efter pride.





sommaren 2007. vi dansade folkdans på disagården, jag åkte runt i hela sverige på cykel, flög ballong, härjade på g8 i tyskland och volontärade på pride




sommaren 2008 här ligger jag i en kanot och myser nånstans i värmland. sen bestegs det berg och liftades i norrland. och så pride :)
(jag har ju lika lång hals som iprenmannen...oj oj oj)



sommaren 2009 sista kvällen med gänget (erik o matso). jag skrattar när erik och mats spelar tennis med flugsmälla, mattpiskare och ahlgrens bil.






jaaa. jag hoppas jag kommer åt en dator nånstans nån gång. då skriver jag. om ni skriver till mig skriver jag oxå (psst...)
må så grankott!

tisdag 2 juni 2009

"utrotningshota misslyckade thailändska skräddare. det är bara att ta ett gevär, och skjuta"


imorrn är det tenta! halleluja! jag har förberett mig med en helt fantastisk pluggfri pridefestival, vattenkrig och collagemakeri. jag har beställt väckning av min far och ätit mina hjärntabletter varje kväll i en dag. inget kan gå fel.

alstret till höger är en typisk sån där obligatorisk grej som måste göras innan viktiga händelser.
min favorit är maud längst nere som säger: "utrotningshota misslyckade thailändska skräddare. det är bara att ta ett gevär, och skjuta"

apropå misslyckade politiker så var det partidebatt under pride. kristdemokraternas fjant begick politiskt självmord i panelen genom sin fantastiska åsikt: "eftersom mänskliga rättigheter handlar om att klara livhanken har jag otroligt svårt att se abort som en mäsnklig rättighet. det är bra att vi har abort i sverige, men vi ska inte tvinga på andra länder att också ha det"
och då tänker jag: hon har inte alla kanoter i gurkburken.

efter tentan blir det obligatoriskt post-tenta vegeterande i solen, inhandling av flamingo-vin (vi måste berusa oss!) och upphämtning av min otroligt kvinnliga rosa och lila sovsäck (med tillhörande mensfläck). efter det vet ingen vad som kommer hända, förutom att jag i vilket tillstånd jag än befinner mig kommer ta en buss mot östergötland halv sju på morgonen.

i norrköping kommer det eventuella tillståndet att förbättras/förvärras (beroende på hur en ser det) eftersom repris-valborg har varit inplanerad där sedan länge. och det kommer bli grymt kul, roligare än valborg itself!!

ska jag knoppa nu kanske?
under pride fick jag den eminenta iden att inte sova förrns typ midsommar. det är ju ändå nu som allt är som bäst och det aldrig är riktigt mörkt. eller som min faster säger "sova hinner du göra i vinter". det är skönt att folk förstår en :) dessutom kan jag ju räkna timmarna jag är kvar i sverige, så det känns ju onödigt att sova bort dem. särkilt utan sked.

ring mig efter två imorrn så kan vi sjunga någon sentimental nationalromantisk skolavslutningssång tillsammans!