lördag 31 januari 2009

({'})


jag har blivit inbjuden att ställa ut mina fittor på V-day (vaginadagen) i stockholm i den 26 april!
värsta äran!

kolla in

www.vday.org
och
v-day stockholms blogg

fredag 30 januari 2009

en sån här lista va #7

en får bara använda ett ord och inte tänka länge alls (bäddat för freudian slips. vi får se vad det blir)
1. Var är din mobiltelefon? vetnt
2. Var är din äkta hälft? i cykelgaraget
3. Ditt hår? kort
4. Din mamma? långhårig
5. Din pappa? söt
6. Det bästa du vet? gratis mat
7. Din dröm inatt? konstig
8. Din dröm/ditt mål? galenskap
9. Rummet du är i? mitt
10. Din hobby? onanera
11. Din skräck? ALS
12. Var vill du vara om 6 år? överallt
13. Var var du igår kväll? ute
14. Vad du inte är? blondinbella
15. En sak du önskar dig? sked
16. Var du växte upp? falun
19. Det sista du gjorde? åt majonnäs
20. Dina kläder? ingådda
21. Din TV? inte
22. Ditt/dina husdjur? flamingosar
23. Din dator? pimpad
24. Ditt humör? rastlös
25. Saknar någon? ja
26. Din bil? pyttsan
27. Något du inte har på dig? chokladsås
28. Favoritaffär? containrar
29. Din sommar? sweet
30. Älskar någon? ja
31. Favoritfärg? alla
32. När skrattade du senast? idag
33. När grät du senast? sista dagen i spanien

åh jag älskar såna här egocentriska listor, om det är nån som har något likande (och därtill gillar att läsa mina avslöjanden), mottages dessa med stor tacksamhet!

torsdag 29 januari 2009

dagens tankar på BMC

idag hade vi tre föreläsningar i samma sal.
den första handlade om att det är fult att fuska. det är det ju, särskilt när en läser ett program med en massa saker en vill kunna.
den andra handlade om etik och etik i ett genusperspektiv. det är schysst att de utgår från att ingen vet nånting, då kan jag breda ut armarna över bänken och samtidigt som jag lägger ärmen i mitt nyss ratade kemiskt jordgubbiga tuggummi jag just lagt där, fundera på varför det sitter politiska klistermärken tio meter upp längs väggen.
hur kom de dit lixom, hade de en jättelång pinne? eller är det vaktmästaren som sätter upp dem i smyg?

det roligaste idag var ändå den skitstora modellen av vad det nu var som upptog ett helt hörn nere där föreläsaren stod. ungefär två meter hög på en ställning satt en gigantisk plastgrunka som vid min närmaste eftertanke såg ut som det gula på den här.
fast med den spetsigaste änden neråt, och resten av kroppsdelen avcuttad. dessutom satt det en del gamla sladdar i olika färger systematiskt inpetade i plasten, som för att illustrera nervändar som går ut och in. min slutsats var alltså att modellen gestaltade hjärnstammen.
en i min klass som alltid ställer en massa frågor, frågade vad just detta var i början av första föreläsningen och fick lovat att det skulle tas reda på.

på eftermiddagen hade vi en lektion i att granska vetenskapliga artiklar, med en professor i vårdvetenskap, även barnmorska som jobbar på studenthälsan.
och som på många sätt påminner om min stackars svenskalärare i gymnasiet (ni som känner mig har nog hört nog om denna)
hennes första ord till oss var "trösta patienten", "lyssna på patienten", "sprita händerna" och "använd kondom", för "nu när ni kommer till uppsala och kanske har börjat leta efter en livspartner (läs: kommer ni ju knulla runt av hjärtans lust), kan det vara trevligt om det inte får några otrevliga konsekvenser". ganska sympatiska råd.
men inget sympatiskt varar för evigt, ibland kan det ta slut under samma föreläsning


föreläsningen handlade i det stora hela om hur man känner igen en vetenskaplig artikel vilken exemplifierades av en av henne författad artikel om kvinnliga studenters sexualvanor. mellan varven fick hon in lite skryt om hur hon minsann fått sin första forskning publicerad. jag riktade min uppmärksamhet mot klistermärkena. och plastgrunkan i hörnet, och blev med min basala naturkunskap B-biologi-allmänbildning mer och mer säker på att det var hjärnstammen det var.
i slutet på föreläsningen frågade kvinnan i min klass (som jag inte vet vad hon heter, men cred till dig!) återigen vad det var för nåt.
då kommer professorn, barnmorskan på studenthälsan och säger att jag funderade lite på det här och jag tänker att det här (pekar på nån bit på baksidan) måste vara svansbenet, och det här (pekat på hela delen som skjuter ner, alltså vad jag anser vara förlängda märgen), är urinblåsan.
och när jag högljudd säger neeeee! över hela salen med hundra studenter, säger hon att
"jag har ju riktat in mitt liv på eheh så att säga bäckenområdet, hela mitt liv, så jag tänkte så."

alltså hallå i huvet???!!!
  • är man för det första sjuksköterska, så har man läst anatomi, eller gick hon inte på föreläsningen om att man inte får fuska sig fram?
  • är man för det andra barnmorska så måste man väl om någon veta att urinblåsan och svanskotorna inte ser ut som hjärnstammen?
  • för det tredje, jobbar man på studenthälsan dit tusentals människor som innehar mänsklig biologi går, är man inte typ skyldig då att veta hur ens arbetsområde ser ut rent biologiskt?
  • är man för det fjärde inte ganska bortkommen om man inte på ett ungefär vet hur den mänskliga kroppens uppbyggnad ser ut över huvudtaget?

jag tycker över huvudtaget att människor som jobbar ingående vetenskapligt med saker som i sig är väldigt praktiska, allmänna och kroppsliga,(ovanstående person, politiker osv.), borde ta sig en titt på hur det verkligen är lite oftare, utan att titta med sina vetenskapliga ögon eller se vad de vill se istället för vad som egentligen finns.

jag tänker då aldrig gå till en gynundersökning igen ifall folk tror att jag har urinblåsan i huvet och svanskotan i hypotalamus.

onsdag 28 januari 2009

livet

jag lever i en blandning av gastroenterit (lyckligtvis enbart teoretisk) och fuldans, nej väldigt fin dans på snärkes dansgolv. jag trodde jag hade blivit tråkig och slutat dansa. tur att jag blev räddad, det är ju det roligaste som finns :)
särskilt på snärkes!
till det kan vi blanda i lite, eller väldigt mycket (containern är stor) yoghurt av olika sorter, plättar, senapspulver, punch-ädelost, mystiska desserter i plastformar innehållande 38 ingredienser.

och varför inte pensionärernas ungdomsförbund, APA-referenssystem, dissande av kaffe för 11 kronor på BMC, tabataövningar (20 sekunders helvetesjobbigt träna, 10 sek vila om och om igen i fyra minuter), min fantastiska stickade tantväst.
plötsliga minnesfragment av galna nollefester som kommer upp mitt i natten mitt i stadsskogen, plus att ingen vill erkänna att vad som just återfunnits i minnet verkligen har hänt.
det är rätt soft :)

söndag 25 januari 2009


jag hittade en tub chokladsås i min tantväska i morse. det är blodiga blåsor under mina fötter. jag har grå hårspray som sitter fast i håret. det här kan inte vara hälsosamt.

nollningen är över. den avslutades med en gemytlig PRO-fest (om gemytlig menar att alla är fullständigt galna, i princip alla dragar, folk dricker vin ur kateterpåsar och har mystiska artificiella bröst som sitter lite varstans i midjehöjd)

imorrn börjar plugget på riktigt, den krassa verkligheten, som kommer bli sjukt kul, tills dess ska jag jobba(stående. aj) och försöka reparera min stackars hjärna och lever.

onsdag 21 januari 2009

studentkontrakt

jag har upprättat ett kontrakt med mig själv för att min förestående studietid ska bli så behaglig som möjligt. med tanke på vissa smärre felaktigheter i mitt studiebeteende förra gången känner jag att det kan vara på sin plats att jag skärper mig i största allmänhet.

jag disa a.k.a skalman, drulleförsäkring kohlström intygar härmed att jag under denna utbildning kommer att:

låta bli att...

...inleda konstiga relationer som alla blir lednsa och förvirrade av. men dessutom gärna inleda bra relationer, eller varför inte fortsätta med befintliga.
...lägga ner efter halva terminen (vilket vore dumt eftersom det är ju då som fysiologin och anatomin börjar:))
...ha prestationsångest. (bra att det bara går att få g eller ig ändå)
...somna på föreläsningarna (jag ska ta med mig en hink iskallt vatten att hälla över mig själv varje gång jag börjar slockna)
...dra ut på tiden med tentaplugg och inlämningsuppgifter

dessutom lovar jag att...

...skrattplugga som på den gamla goda tiden
...gå rakryggad inför en viss fellow sjuksköterskestuderande
...dansa järnet
...dricka mer mate än kaffe
...lära mig allt jag kan om allt läskigt kroppen håller på med utan at man vet om det
...ha de godaste matlådorna med mig

detta studentliv kommer även medföra att jag kommer att...

...lägga en väsentlig del av min budget på öl
...bli fett hypokondrisk, för att lite längre fram känna mig immun mot allt
...bli nipprig och rastlös av att sitta still
...bli mer än hälsosamt nördig. ni som känner mig har allt att frukta
...sticka kopiösa mängder odefinerbara små lappar i föreläsningssalen, bara för att hålla mig vaken
...raida mitt dagliga bröd, och även annat än just bröd på vägen hem till mitt kära lilla hus om kvällarne


idag har jag fått jobb på kulturköket i håga. ca 200 meter från min bostad. mycket praktiskt, till skillnad från hemtjänsten som ligger på andra sidan staden. imorrn ska jag praoa i skolköket som ligger i samma kök, med mats som ska visa mig allt. fett att spendera en dag i köket med dne gamla rackaren igen :)
därtill har jag även min karriär som krokimodell vilken sällar sig till min brokiga blandning av extrajobb.
nu ska jag åka och spexa.

måndag 19 januari 2009

uppsala ssk, se upp-sala ssk! (hej!)

imorron börjar jag skolan (om en inte räknar socialpsykologin...det var ju inte som att det blev så mycket plugg, men kul var det!). skillnaden nu är att jag tvingas gå runt med en blå pappersmössa i två veckor.och sedan förkovra mig i vad jag nu gett mig i på i tre år.
plus allt annat som hör nollningen till. hittills har den innehållit:

*vilt dansande på diverse nationer (inklusive ofrivillig fyllehicka). och det är väldigt praktiskt när alla har likadana huvudbonader på sig, tappar en bort sina nyfunna studiekamrater i nationsvimlet är det bara att leta efter nån som ser ut att ha tagit på sig ett blått skoskydd på huvet.

*ett antal människor som frågar vad vi ska läsa, med de där mössorna, varpå jag svarar mattant, i fem år. så många olika sorters potatis som ska skalas och levergrytrecept man ska kunna. (varpå vederbörande frågande människa säger okej, hejdå! och slingrar sig iväg. (och jag får pluspoäng av generalerna)
det gäller att smöra så mycket som möjligt för att få många poäng så att min grupp vinner nollningen. fast lite smör har jag fått själv också :)

*en femkamp varan en av grenarna var att gå stafett med en galge fastklämd på bredden mellan knäna, en enkrona fastklämd i ögat och en apelsin fastklämd mellan huvet och axeln. snyggare pose får en leta efter :)

*apropå poäng, i lördags vann vi stadsvandringen. i den fick man..

...försöka boka en fyllecell för två hos polisen, och fråga o den är ljudisolerad (och vi lyckades, vi fick till och med ett kontrakt med polisstämpel)

...sjunga vintern rasar på carolinatrappan med så många utbytesstudenter som möjligt

...bjuda in så många det gick (men det gick inte med nån) till en flerpersoners-sked utanför åhlens (tänkte bildbevisa detta, får se om trådlöshelvetet orkar)

...klappa en hund och säga till ägaren vilken fin katt den har (de blir så sura!)

...fråga random människa var domkyrkan ligger. vi stoppade ett bilåkande pensionärspar utanför universitetshuset (som ligger hundra meter från den 118,7 m hög kyrkan).vilket garv!

*vidare referar vår nollningsgrupp till varann med olika saker som börjar på samma sak. pelle prutt är vedertaget. disa drulleförsäkring inte. än.


hur känns det då att börja skolan, disa?

jomenvisst. jag sa ju för nåt år sen att jag aldrig skulle skaffa mig en utildning. sen blev jag inspirerad av diverse folk, och ett fett sår hos ett russin i hemtjänsten. haha. sen åkte jag visst till spanien och nu förstår jag inte riktigt vad som händer, men det blir säkert bra. annars måste jag bli räddad. klassen verkar grym och anatomin/fysiologin som kommer sen kommer bli askul. dittils blir det också kul, den här veckan kommer vi bli nollade utav helskotta, med avslutande middag med panchistema. jag siktar på att skaffa en sån här griptång och ett lösskägg och ha en dosett i fickan. mohohaha.

torsdag 8 januari 2009

the first list of the year (or actually two)

i love those lists... especially those days when Im sort of restless and just needs to remember crazy stuff i have done... or will do...
(x) Smoked a cigarette
(x ) Drank so much you threw up (hehe outside the chckencoop!
(x ) Had feelings for someone who didn't have them back.
(/) Been arrested (the cops in G8 in germany said we were sacked, but they cant sack people collectively)
( ) Gone on a blind date
(x) Skipped school
( ) Watched someone die (i had some chances in spain, but hell no)
( ) Been to Canada ...one day it will happen
( ) Been to Mexico
( ) Been to Florida
(x) Been on a plane
(x) Been lost (i think i'm always kind of lost)
(x) Been on the opposite side of the country.
(x) Swam in the ocean (that amazig day of 21 dec in las negras...)
( ) Felt like dying
(x) Cried yourself to sleep
(X) Played cops and robbers
( ) Recently colored with crayons
(X) Sang Karaoke love it!
(X) Paid for a meal with only coins (its my hobby!)
(x) Done something you told yourself you wouldn't
(x) Made prank phone calls. (latest one was yesterday, from a friends husbands phone, to the friends, pretending to be the husband
(X) Laughed until some kind of beverage came out of your nose.
(x) Caught a snowflake on your tongue (its not that romantic, its funnier to put a lot of snow in someone elses face)
(x) Danced in the rain (or, more kind of running around all wicked)
(x) Written a letter to Santa Claus (i guess, i hope i said something nasty)
( ) Been kissed under the mistletoe (yada yada)
(x) Watched the sunrise with someone you care about :)
(x) Watched the sunrise from the compost loo
(x) Blown bubbles (bubbles of what?)
(x) Made a bonfire on the beach
( ) Crashed a party
(x) Gone ice-skating
(x) Been skinny dipping (always)
(x) Gone to the movies, paid for one ticket and then snuck someone else in after the movie started

1. Any nicknames growing up? there is one i will not share bacause i gave my mother a fine of ten cents everytme she said it. i hated it.
2. Mother's name?Brita Kohlström
3. Favorite drink? OJ, mate, cafe con leche on any random spanish coffe bar
4. Tattoos? a rock carving on the shoulder. it lokks like a dancing woman with an egg betewwn her thighs
5. Body piercing? through the tounge
6. Birthplace? östersund
7. Favorite vacation spot?i think spots are a bit overrated. i like moving, when the trip is the goal. but when i've settled down in a spot, after a few days, it can be really nice. like bornos, or my summer house
8. Ever eaten cookies for dinner? What have I not eaten for dinner?
9. Ever been on TV?not sure, but in big newspapers and a film...
10. Ever steal any traffic signs? if they're on the ground i can take them...but i have really no use for them...they just lay around
11. Ever been in a car accident? very close to boh accident and nervous breakdown in almeria with the giant van, but we maganed with only hitting someones rear light - with instant karma
12. Drive a 2-door or 4-door vehicle?a bike dont need a door
13. Favorite salad dressing? garlic oil!
14. Favorite pie? sweet-apple crumble with vanilla sauce, savoury-spinach, broccoli, blue cheese
15. Favorite number?
16. Favorite movie?äppelkriget (the apple war), into the wild, misc highschool movies and such crap
17. Favorite holiday?any kind of nice weather, any kind of self-propelling, any kind of good friend, any kind of dumpstered good food cooked on the open fire
18. Favorite dessert? tea party in the kitchen. maybe some fruitsalad with nuts and a little chocolate on it. and maple syrup!
19. Favorite food? dumpstered food, home made organic, butter!
20. Favorite day of the week?i like to not know what day it is
22. Favorite toothpaste?some gel ones without giving me a film of goo in the mouth, and a longlasting refreshing mint taste. no hippie toothpaste, when it comes to toothpaste, i want chemicals!
23. Favorite smell? fresh hay, skin, new warm bread,sometimes passive smoking, rain, animals (except billy goats)
24. What do you do to relax? the best thing is to have a quite cold swim. or make out.
25. Do you have a message to your friends? me gusta!
26. How do you see yourself in 10 years? in ten years i am a multi skilled hippie who lives in a nice house growing food, or else im on my way with whatever i want and need to bring with me. preferably on a bike. we'll see.

tisdag 6 januari 2009

the list of 2008

So. I'm back. And im in english this time. for all of you lovely dudes who dont speak swedish.

Here is the list of the years.......hype… also the gathering of stupid comments: The cunt. Never before has so little yarn created such a discussion and provoked so many quilt-stitching, machine-embroiding probably free-religoius people. such a laugh.

...perfume: axe africa still going strong

...nickname: larv – no more

...illness: campylobacter from the chicken contaminated chopping board in switzerland. Oh what a lovely time we had

...wuthering height: keb, literally, but also spain

...bitch: for sure it wasnt me

...hairdo: varying…from giant dildo bald shaved with whipped cream to some kind of blonde troll whatever sort of fluff. Just to be eliminated again a couple of hour before the end of the year.

...geekiness: carbohydrates, very basic organic chemistry and all kind of different more or less peculiar animals. And stars!

...insight: as long as i put every effort i have into different things, I can not blame myself if it doesnt work. And also that the first impression doesn’t really count.

...soundtrack:

Greek song

glosoli

Heater

Lick it

The treehouse song

Hard sun

A little respect

Yellow Ledbetter

Twelwe days of christmas

...massproduction: knitted mittens, socks, hats…and small things in general.

...dresscode: ”same procedure as last year, mr pomeroy” patch pants, knitted sweater, thermo shirt. I also invested in really expensive shoes, a nice raingear set and got some lovely striped stockings form my aunt for Christmas. Hobo-chic so to speak

...accomplish: keb, nature science for dummies B, vast amounts of cheeses, breads. Tonnes of dumpsterdiving treasures. And a god damn house!

...tourist attraction: if touristattraction means: attracting sweaty people who ask stupid questions, try to not understand whats going on, and in general just makes fools of themselves, the discussion of the cunt in the newspaper…

...-war: spray bottle, wheatpaste, different kinds of food, clay, paint, palm tree branches

..project...continuing this year: sleeping in strange places, or if no strange place is available, sleep in strange clothes. If no strange clothes are available, sleep with strangers. LOL

...slogan: ”trash can gypsy” ”to eat or to be eaten. Or to eat scrap”

...emotional breakdown: the whole jesus switzerland scotland crush episode. it hurted but it was nessesary

...bonita: la casa basura

...idea: la casa basura

...masscomsumption: various different strange cheeses and slobby fruityoghurts from the dumpster, fluoride chewing gum. Espresso with hot soy milk, chocolate buds and cocoa

...come back, i miss you!: emily, sister, come home, i want to hear your beautiful laugh!

...crush: rufus wainwright

...conversation: with rufus wainwright

Rufus: What nice clothes you have

Me: Thank you, its only because of you, otherwise I'm alwys dressing like a hobo

Rufus: Oh, I always dress like a homo


Maybe it wasnt the best, but i think any kind of conversation with a crush like this is a big achievement

...practical joke: putting Tabasco salt and pepper in matso’s mate

...hangover: the one in spain, after all the wine and throwing up outside the chicken coop.. lying on the seat in the car unable to move

...person who wished she had waited for a "come in" after knocking on the door: petra. You can imagine what she saw.

...beverage: lukewarm water (yes i mean it) and orange juice. And mate J

...overdose: sugar on the baking day in spain. I will never have gingerbread again

...skill: slaughtering of pallets. The best therapy ever

..discover: city forest in uppsala. What a great forest.

...bodypart disappointment: my damn toe. I don’t know how to bribe it to not come up with stupid things all the time. Beware or else I’ll chop you off!

...record in learning: nature science for dummies part B. I got an A!

...food: olives, garlic oil and goat cheese in spain. Veggies dumpstered, dried and cooked on the field kitchen in the mountains, leftovers from the restaurant

...pimping: my bike, some more bows, some more different kinds of strings. And my pants. The washing machine always adds some kind of self glowing touch to them. And the always ongoing programme of pimp my house with whatever you may find.

...film: Mamma Mia with my mother…and now she has the soundtrack..and we always end up singing all the songs. Into the wild – moving story, great music, great scenery, great inspiration.

...song: its hard to say one, for obvious reasons its easier to pick one very recently listened to. But I say the magic position with Patrick Wolf. It symbolises of course the great time in spain, but also make me think about all the fantastic people I have around me.

...birtday giftt: The tent. I love it!

...nights in tent:. Mostly nice and cosy but the one on the way to norrköping was a bastard. All the mooses and murderers and right wing beer bellied super ego men tried to kill me

...tits: moa svan on the kyss min plysch show at pride

...titdance: same as above, to dont stop me now by queen

...dance: improving (and improvising) lindy hop with fia. And some sort of breakdance. Nad the uglydance with Lihn at new years!

...party: Fia 25 years. Except for the drama which I can only blame myself for. The box dancing was sort of the dance of the year (as not mentioned above). And the funny face session with Jenny in the box. And the pancake breakfast the day after. And the night in between.

...poem: As the crickets soft autumn hum are to us

So are we to the trees

As are they to the rocks and the hills

...religious experience: The feeling of the powers of the mountain watching me walking up on Keb. An ant stubborn as hell walking back and forth. And the feeling of the incredibleness of being just that ant.

...leopard lady: angelica of course, no one fits better in that look!

...foreign word: löffel (means spoon in german)

...the shit to do: kite running. What a perfect way of doing something just for the sake of doing it.
...most beutiful moment: A lot i can recall with a person that doesnt speak to me anymore. Whats not that remote is the last days in spain. The swimming, the fire, the people, my sentimentality and the fear of exploding of happiness.

...cat: alan, he is always the cat, emma, she is not a cat anymore, but she was a hell’uva, rufus, who with all his poor features stole my heart, my bed, my food and pooped on me.
...most unnessesary bill: a textmessage which said ”we will take 40 euros from your account” woke me up on christmas day.
That was a little uncalled for.
...TV-experience: post pride depression week watching top model with jenny and elin
...anxiety: mostly on a comfortably proper distance
..R.I.P: Emma cat. Two goats, some chickens and pigeons in Spain

...gay rights activism:the RFSL youth conference. what a great weekend. great people, free food

...book: i liked the about the girl in Oz who learned to take care of camels and then rode with them all over the country.
...pants: My golden tights.

...open fire: in spain, passive smoking with rowan with thousands of cats in my lap
...funniest: the borat quotations, saying grosse löffels name. And this Family guy sequence
...sports dissapointment: giving up the boxing.
I liked those muscles
...work: the Eco-cafe. What a slippery floor, what wickedness our brains created in that little kitchen. What vast amounts of free everything. The greatest colleagues ever!

its hard to fit in one year in a little list. i might try again tomorrow.
anyway thank you very plenty.